Montag, 12. April 2021

Rokotusta, roskia ja vanhoja muistoja

Tänään olimme rokotusvuorossa ja ihmeen hyvin siellä organisaatio toimi, mikä Saksassa ei ole itsestään selvää.
 
Rokotepassiin tuli merkintä, toinen rokotus on sitten heinäkuun alussa. Odottelen tässä nyt että tuleeko horkka, jonka kaksi lauantaina rokotettua kaveria sai.
 

 

Saksan organisoimiskyky yllätti tänään toisenkin kerran, kun sai kaupungilta viestin, että roskat on korjattu pois. Perjantaina sauvakävelyllä tuli vastaan vähän täysi roskis, pääasiassa koirankakkapusseja ja lähetin lauantaina asiasta ilmoituksen kaupungille ja tänä aamuna tuli jo tieto, että asia on hoidettu.
Jos täällä Kölnissä on tehty syntejä jälleenrakennuksen suhteen, niin on sitä Suomessakin. Kotipaikkakunnallani oli aivan keskustassa söpö rakennus ja olen sen itsekin lapsena nähnyt, mutta pitihän se purkaa ja rakentaa tilalle 60-luvun mitäänsanova laatikko. Löysin tämän vanhan söpön kuvan Facebookista, on ehkä vähän aikaisemmilta ajoilta kuin omat muistot.
 
Onhan ne omatkin muistot jo aika vanhoilta ajoilta. Kuvassa näkyy vasemmalla vanhan hautausmaan kappeli. Siellä lähistöllä olen olen ollut aika nuorena tutkimassa kasvistoa. Kuva on siltä ajalta, kun ihmiset  matolaatikolla yrittivät ottaa kuuden kuvan filmirullalle mustavalkoisen otoksen eli ihmeen hyvät värit siinä. 

10 Kommentare:

 1. Kölnissäkin oli suunniteltu ja varustauduttu jo joulukuun puolivälissä rokottamaan sujuvasti suuri joukko ihmisiä. Odotettiin toiveikkaina rokotetta. On rokotettavia, rokotuskeskuksessa tilaa, henkilökuntakapasiteettia , mutta tyhjiä tuoleja. Puuttuu rokotetta vielä kolmen kuukaudenkin päästä. Yhtä masentava näky on Kölnissä kuin meilläkin. Vielä kuluu paljon aikaa ennen kuin 17 miljoonaa NRW:ssäkin saa ns. laumasuojan.
  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Monet ei halua Astrazenecaa ja sitä on siksi helpompi saada. Kun Lauterbach ja meidän tuttu virologikin sitä otti, niin otimme mekin.

   Löschen
 2. Mä olen luullut että Saksassa kaukki on hyvin organisoitua, sellainen käsitys on mulla ollut aina, mutta ei kai sitten ihan pidä paikkaansa. Minkä rokotteen sait? Mullahan oli ekasta vain pikkuisen väsymystä illalla, ja toisesta vähän kipua ja turvotusta itse rokotyskohdassa mutta ei muuta. Violetti katto tuossa kuvassa hieno💜

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Tämä maa on liian iso ja tapellaan päättääkö liittokansleri asiat vai osavaltioden presidentit ja nyt tulee vielä vaalit, joissa CDU ja ystäväpuolue CSU Baijerista haluis saada kanslerin paikan. Mä olen nyt iltapäivällä vähän väsynyt, voi tulla AstraZenecasta.

   Löschen
 3. Huh, melkoinen rokotushalli! Mutta näytti tosi tyhjältä, mistähän mahtoi johtua?

  Ja mielenkiintoista kuulla, että sielläkin joutuu odottelemaan kolmisen kuukautta toista rokotetta. Luulin, että se on jokin suomalainen erikoisuus...

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Ne on kai kaikkialla pidentäneet sitä rokotusväliä, voivat rokottaa enemmän sillä lailla.

   Löschen
 4. Pitkä väli on täällä Suomessakin, saan toisen rokotuksen ihan kesäkuun alussa ei pari kuukautta oli tuo väli. Minun sisko (sairaanhoitaja) sai rokotuksen heti joulu-tammikuussa, väli oli se lyhin mahdollinen. Mutta pitikö siellä odottaa, jonottaa ulkona ja nuo tuolirivit olivat jokseenkin tyhjiä? Suomessa pääsi heti sisään, ei ollut jonoja, ja tuoleilla piti sitten odottaa vähän aikaa. Kun olin Saksassa töissä, niin kyllä siinä hävisi kaikki luulot saksalaisten organisointikyvystä.

  AntwortenLöschen
 5. Suomea kehutaan asiasta jos toisestakin, ja kyllähäm tämä lottovoitto on. MUTTA - odotin aikaani rokotukseen, koska itse ei aikaa voinut varata ja jopa nuorempi sisareni sai ajan. Tänään kyllästyin ja soitin netissä annettuun infonumeroon. Yllätys, yllätys, minut oli unohdettu, eikä syytä siihen osattu sanoa. No, ajan sain heti jo huomiseksi. Otin yhteyttä paikallislehteen ja sinne oli tullut samansuuntaista viestiä. Aikoivat kysellä ao taholta. Tuo roskatilannekaan ei ole tuntematonta. Alakerrassa asuu nuori mies, joka pitää lasittamatonta parvekettaan roskiksena. varikset ja harakat tykkäävät, minä en. Kun otin yhteyttä taloyhtiön hallituksen puheenjohtajaan, hän kiersi ja kaarsi, ettei asiaan voi oikein puuttua, ettei syytetä syrjinnästä, nuori mies kun kuuluu herkästi loukkaantuvaan ihmisryhmään. Mielenkiintoisia asioita tänä aamuna onkin tullut hoidettua. Tsemppiä sinne.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Huh, kamala, jos on tuollainen naapuri. Meillä on toinen naapuri niin tarkka, että suunnilleen kynsisaksilla viimeistelee leikatun nurmikkonsa. Se pitää meitä varmaan asosiaalisena.

   Löschen