Montag, 16. August 2021

Ranskan matka/Metz

 Ystävillämme on pieni talo Ranskan Burgundissa ja saimme kutsun isännän pyöreille synttäreille perjantaina 13. elokuuta ja kun koronarajoitukset antoivat luvan lähteä, lähdimme mielellämme matkaan.

Ensimmäinen stoppi oli Metzissä, joka on kiva kaupunki Moselin rannalla. Ensimmäisenä menimme katsomaan Centre Pompidoun museota, jonka edessä seisoimme jo kerran suljettujen ovien takana, sillä museo olikin kiinni tiistaina eikä maanantaina kuten useimmat muut museot. Ensimmäistä kertaa saimme nyt näyttää rokotuspassiamme eli koronavilkussa olevaa qr-koodia, joka vaaditaan nyt Ranskassa museioissa ja ravintoloissa, Ranskassa se on terveyspassi nimeltään.

Museossa oli erilaisia näyttelyjä, mutta pääasiassa olimme kiinnostuneet arkkitehtuurista. Metzin tuomiokirkossa on Chagallin ikkunoita ja jotan Chagallia löytyi yhdestä näyttelystäkin.
Illalla kävimme pienessä bistrossa syömässä ja sen jälkeen kiertelimme kaupunkia.Vastaan tuli niin hieno jäätelöputiikki, että oli ihan pakko ostaa jätskit. Vasemmassa jugurtti, suklaa ja passiohedelmä, oikeassa musta viinimarja ja suklaa, nam nam.


Hotellin aamiaisella oli voiannos niin nätissä paketissa, että oli pakko ottaa kuva. Aamiaishuoneeseen mennessä piti näyttää terveyspassi ja buffetille mennessä piti sitten aina desinfioida kädet.10 Kommentare:

 1. Onnittelut! Pääsitte matkalle! Näin se maailma alkaa avautua.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. On se vaan aina kiva tunne kun välillä kaikki on suhtkoht sellaista kuin ennen koronaa.

   Löschen
 2. Der Kommentar wurde von einem Blog-Administrator entfernt.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Mainzissa on myös Chagall-ikkuna. Voipakkaus oli kyllä kaunis, en edes alussa tajunnut voiksi.

   Löschen
 3. Voi vitsi, miten kauniit jäätelöt! Ja tuo voipakettikin hivelee silmää. :-) Milloinkohan sitä pääsis itse vilauttelemaan koronapassia jonnekin...

  AntwortenLöschen
 4. Kulttuurimatkat on kivoja aina. Zürichissä piti myös vuosikymmeniä sitten käydä katsomassa Chagallin Kirchenfensterit Fraumünsterissä.
  Huomena on vuorossa Repin-näyttely, ja vähän muutakin pääkaupungissa kiertelyä.
  paskeriville

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Repinin näyttelyssä kävimme joskus Groningenissa ja jotain hänen teoksistaan oli äskettäin Burdan museossa Baden-Badenissa.

   Löschen
 5. Hienoa että pääsitte matkalle😁Onpa erikoisen näköinen tuo jäätelökukka-annos🍦Minullakin on puhelimessa koronapassi, jossa QR koodi, ja nyt tuli uudestaan voimaan säännökset jotka vaativat sen. näyttämisen siellä sun täällä.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Samoin oli Ranskassa, jatkuvasti näytettiin koodia. Joissakin osa altiossa Saksassa käyttävät omaa äppiä ja pöydissä on qr koodi, josta tehdään log in ja log out, mutta meillä koodi on koronavilkussa.

   Löschen