Sonntag, 6. Februar 2022

Väriä helmikuuhun

Kateellisena katsellaan tässä Suomen lumimaisemia. Meillä sataa pääasiassa vettä ja viime yönä myrskysi taas niin, että kameliani oli painoista huolimatta kaatunut ja - nyyh - vanha Iittalan tuulikynttilälyhty oli sirpaleina terassilla. Yksi keltainen krookus uskalsi tulla esiin ja lumikellot tietenkin, osittain jo joulukuussa.

Saadakseni vähän väriä tylsyyteen olen innostunut tarjoilemaan vieraille kakicaprese


Siihen tulee kakin/sharonin/persimonin viipaleita, puolitettuja kirsikkatomaatteja, paahdettuja pinjansiemeniä, granaattiomenan siemeniä, vihreää pestoa, minimozzarellakuulia ja keskelle puolikas burrataa . Jos Suomesta ei löydy burrataa, voi sen korvata mozzarellalla. Salaatin päälle ripotellaan sormisuolaa, tummaa balsamietikkaa ja pestolänttejä ja oliiviöljyä ja pippuria myllystä. Koristeena rosmariinia ja basilikanlehtiä, jotka unohdin tuosta kuvasta, ne antavat lisää väriä.

Värejä saa kukkakaupastakin, rakastan tulppaaneja mustikanvarpujen kanssa.


Hauskaa sunnuntaita!

13 Kommentare:

 1. Burrataa saa välillä ihan Prismastakin tai ainakin kunnollista buffalomozzarellaa. :) Täällä sanotaan vissiin kakia useimmiten persimoniksi.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Kaki on kai pyöreä, persimon ovaali ja sharon pienempi ja siemenetön, mulle kaikki samaa.

   Löschen
 2. Kakicaprese näyttää ihan älyttömän hyvältä! Tosin mä en hirveästi tykkää makean ja suolaisen yhdistämimisestä, mutta tuossa on niin paljon kaikkea ihanaa, että ehkä yhdistelmä ei haittaisi. Eilen saatiin muuten ravintolassa maa-artisokkakeittoa, jossa oli cantaloupemelonin palasia. Ällöttävä yhdistelmä minusta.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Mä kyllä pidän suolaisen ja makean yhdistämisestä, esim. Salted caramel jäätelö on mun herkkua

   Löschen
 3. Nam, herkullisen ja kauniin näköinen annos. Minä välillä kaipaan lunta ,mutta nyt Suomessa taitaa olla vähän liiankin paljon lunta.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Joko kesä tai talvi okay, mutta tämä meidän myrskyinen ilma on tosi kamala

   Löschen
 4. Näyttää hyvältä ja laittaisin, mutta siinä ruokakaupassa, josta tilaan ruuat, ei ole enää persimoneja eikä granaattiomenia. Niiden sesonki on kai sellainen, että vain joissakin on. Mutta kohta alkaa parsa-aika! Nam.

  AntwortenLöschen
 5. Lunta tosiaan piisaa, enkä pane vastaan kun maisema on valoisampi ja riittää talvisia polkuja tallattavaksi. En yhtään kaipaa Keski-Euroopan pimeitä ja sateisia talvia. Oli pakko lähteä Alpeille, vaikka sielläkin on runsaan lumen aikaan vyöryvaara, mikä rajoittaa liikkumista. Tälläkin hetkellä tilanne on aika paha. Etelän varhaisempi kevät on kyllä kiva. Täälläkin tosin jo kevättä ilmassa - linnut visertelee. paskeriville

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Alppien talvi on siitä kiva, että siellä tarkenee istua ulkona auringossa, mutta ei me nyt korona-aikaan sinne mentäis. Naapurit meni ja kaikki neljä sai koronan.

   Löschen
 6. Heh, meillä on joka toinen päivä eriniminen matalapaine ja myrsky. Eilinen Roxana on väistymässä ja Sarai tekee tuloaan. Ajattelin ostaa itselleni oman matalapaineen,mutta toistaiseksi olen liian nuuka sillekin. Matalapaineet ovat halvempia kuin korkeapaineet, ja niitä on useampia myynnissä kuin korkeapaineita.
  Vaihtelu virkistää. Elämä on helpompaa ilman lunta ja sauvakävelykin käy liikunnasta.Lumisateet menivät pohjoisen ja etelänpuolelta ohi, mutta en sure sitä. Minulla ei ole lankaan harmaata; on vihreitä pensaita, mahtavat värikkäät auringonnousut, jouluruusut ja talvella kukkivat pensaat ja pimeään aikaan BASF:n upea valaistus.BASF kuluttaa yhtä paljon sähköä kuin koko Tanskan maa.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. No sitten tiedän kenen on syy, jos tulee matalapaine Katriina😀 Katujen liukkautta en minäkään kaipaa, olisin varmaan ihan hysteerinen.

   Löschen