Freitag, 18. März 2022

Aurinkoa, Aachenia ja pakolaisia

Aurinkoa on luvassa koko viikoksi ja jopa +19C, juhuu! 

Hampurilaiset ystävämme poikkesivat lomamatkallaan Englantiin meille pariksi yöksi ja lähdimme katsomaan Aachenin komeaa tuomiokirkkoa, sen komeutta kun jaksaa aina vaan ihmetellä. Hampurilaiset ihmettelivät miten paljon pitemmällä kevät on meidän seudulla kuin Hampurissa. Tosi tuo kuvan magnolia ei ollut vielä kunnolla auki.Päivä oli vähän pilvinen, mutta ei onneksi satanut kuten edellispäivänä.
Aachenissakin toivottiin rauhaa. ☮️

Kahvihammasta pakotti ja sain lempikakkuani, slurps, se on karviaismarenkikakku, oli pakko maistaa jo ennen kuvan ottoa.Olimme illalla Kölnissä konsertissa ja kun tulimme kuun loistossa tuomiokirkon ohi asemalle, siellä oli telttoja ja pitkä jono ukrainalaisia pakolaisia.Hesarin etusivulta luin tänään tämän ÄLLÖTTÄVÄN uutisen


Onneksi on muunkinlaisia miehiä, ystäväperheen nuori vävy on jo kaksi kertaa ajanut 3000km Ukrainan rajalle ja tuonut äitejä ja lapsia tänne turvaan. 

9 Kommentare:

 1. Olen kerran käynyt Aachenissa (teidän kanssa) ja se kaupunki voi kyllä palan sydäntäni. Tuomiokirkko ja siellä oli myös - muistaakseni siellä - kirkkoon tehty kirjakauppa.

  AntwortenLöschen
 2. Olen muutaman kerran ajanut pääsiäisen jälkeen autolla Turun ja Tukholman kautta kotiin Pfalziin. Oli kiinnostavaa lähteä lumimaisemista ja nähdä, miten kevät eteni. Kotona linnut lauloivat, puut vihersivät ja sireeni oli jo nupuilla. Linnuntietä on matkaa 1500 km.
  Aachenin tuomikirkossa olin kerran opastetulla kierroksella. En menetä toivoani, että minusta tulee jonakin päivänä sivistynyt eurooppalainen. Kannattaa ainakin yrittää. Kun en ole edes lukenut latinaa....

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Meitä oli kolme latinaa lukeneita, mutta ei silti pystytty ihan täydellisesti kääntämään
   „Cum lapides vivi pacis compage ligantur inque pares numeros omnia conveniunt,claret opus domini totam qui construit aulam Effectusque piis dat studiis hominumQuorum perpetui decoris structura manebit, Si perfecta auctor protegat atque regat. Sic Deus hoc tutum stabili fundamine templum,Quod Carolus princeps condidit, esse velit.

   Löschen
 3. Teillä on sitten lämpimämpää mitä täällä oli viikon aikana, tosin nyt on sitten jo enemmän asteita tulossa. Kaunista on Aachenissa.
  Tänne on tullut paljon Ukrainalaisia pakolaisia, ja luin että heitä on siirretty hotelliin joka oli entinen työpaikkani, ja oli pahimpaan korona-aikaan koronahotelli. Tänne on tullut joku 12000 pakolaista, mutta selvää on että Eurooppaan on helmpompi mennä.

  AntwortenLöschen
 4. On meilläkin onneksi ollut myös näitä auttajamiehiä ja enimmäkseen varmaan onneksi heitä. Jotkut ovat vieneet tavaraa ja kuljettaneet pakolaisia sukulaisiin ja muihin valittuihin paikkoihi eri maihin.

  Teillä on kevät jo pitkällä. Oispa meilläkin! No, tänään istuskelin ensimmäistä kertaa parvekkeella, tarkenin yksi lasi auki ja torkkupeitto ympärillä. Luntakin on vielä paljon toisin kuin monena muuna keväänä.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Yöt on olleet ihmeen viileitä, mutta päivällä tulee nytkin +19C

   Löschen