Samstag, 23. April 2022

Patikkaretki 23.04.2022

 Tänään oli meidän vuoro järjestää patikkaporukan vaellus ja se tehtiin Eifel-vuoristoon, jossa teimme 11 km lenkin (Eifel-Schleife) .  Nyt on paras vuodenaika kun rypsipellot kukkii ja metsät on täynnä mitä erilaisempia kukkia, oli valkovuokkoja, erilaisia pieniä orvokkeja ja villejä muscareita.





Tässä kohtaa tuli mieleen miten ankaria koronamääräykset olivat 2020. Silloin nimittäin teimme saman lenkin ystäväpariskunnan kanssa emmekä saaneet mennä sinne samassa autossa emmekä periaatteessa saaneet kulkea yhdessä, vain kaksi henkilöä sai olla yhdessä eli naiset kulki kaksin ja miehet kaksin. Piknik oli kielletty ja söimme eväät salaa.



Lenkin lopussa ohitetaan katolinen kappeli, jonka maanviljelijäpariskunta on rakennuttanut kiitokseksi hyvästä ja täyteläisestä elämästään. Kappelin on suunnitellut tunnettu sveitsiläinen arkkitehti Peter Zumthor ja se on rakennettu 112 kuusen rungosta, jotka on päällystetty sementillä. Tällä kertaa pääsimme sisällekin, kun koronamääräyksiä on helpotettu








Porukka oli tyytyväinen retkeen ja hyvään keliin, josta olimme tietenkin huolehtineet. Kiitokseksi sytytettiin kappeliin kynttilä.

3 Kommentare:

  1. Näitä kuviasi ei koskaan kyllästy katselemaan. <3

    Miten muuten onko siellä enää mitään koronarajoituksia? Tartteeko käyttää maskia tms.?

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. Maskipakko on pääasiassa julkisissa kulkuneuvoissa, mutta täytyy sanoa, että esim. kaupoissa näkee hyvin vähän ihmisiä ilman maskeja ja mekin käytämme maskia.

      Löschen
  2. Teillä on kevät niin pitkällä! Muistelen usein sitä Hampurissa viettämääni aikaa ja kevättä.

    AntwortenLöschen