Sonntag, 29. Mai 2022

Vuoden ensimmäiset yövieraat

Allulan B&B:ssä on ollut pandemian aikana aika vähän kysyntää, mutta nyt saimme harvinaisia vieraita, kun aussiystävät ehtivät poiketa matkallaan Schwarzwaldista Tukholmaan. Olen tutustunut vaimoon vuosi ylioppilaskirjoitusten jälkeen, kun olin Heidelbergin yliopistossa. Asunnon saanti oli vaikeaa ja alussa asuin pensionaatissa, jossa ei ollut edes suihkua, huoneessani oli vain lavuaari, jonne tuli kylmä vesi ja jos tarvitsin lämmintä vettä, sitä piti erikseen pyytää ja omistajat lämmittivät ison kattilallisen vettä hellalla ja toivat sen huoneeseeni. Aika alkeellista se oli verrattuna Suomessa elämiseen,  siellä oli ihmisillä sentään sauna. Sitten kuulin, että USAn armeijan headquartersin upseeriperheillä oli ns. maiden room babysitteriä varten ja löysin perheen, jonne pääsin babysitteriksi ja sain huoneen, jossa oli keskuslämmitys. Kylppäri oli yhteinen norjalaisen ja saksalaisen tytön kanssa ja saksalainen tyttö U. muutti sitten valmistuttuaan Australiaan ja hän käväisi nyt meillä miehensä kanssa. Etsin esille muutaman valokuvan Heidelbergin ajalta. Tässä olin U:n kanssa liftimatkalla hänen sisarensa luo Schwarzwaldiin, kuvan kiva setä otti meidät kyytiin ja kolmannessa kuvassa U:n perheen pikkutyttö kampaa U:n hiuksia. Minunkin suomalainen hiuslaatu oli hyvin pidetty mustien pikkutyttöjen keskuudessa, omia hiuksiaan heidän oli vaikea kammata.
Tässä paria vuotta myöhemmin aamupalalla muistelemassa niitä aikoja


Kun on parsa-aika, vieraat saivat tietenkin parsapiirakkaaTurkkilainen apulaisemme toi meille kahta eri itse valmistettua paprikapulveria, granaattiomenasiirappia ja jauhettua minttua. Nämä kaikki on hänen kälynsä itse valmistanut Anatoliassa. Ärsyttää nämä skootterit, joita täällä ihmiset jättävät vaikka minne. Joku aika sitten puolisokea vanhus oli kaatunut pahasti jalkakäytävällä skootterirykelmään eikä itse päässyt siitä enää ylös. Miksi ihmeessä kaupunki ei saa aikaiseksi antaa kunnon sakkoja väärin parkatuista vekottimista. Tässä kuvassa ne ovat vähän syrjässä, mutta useimmiten todella pahassa paikkaa.


Puhelimesta löytyi kuva iltakävelyltä, lintu poikineen langalla6 Kommentare:

 1. Ihanaa, kun sinulla on säilynyt ystäviä noin pitkän ajan takaa. <3

  Ja parsapiirakka näyttää ihan täydelliseltä, mutta se ei ole yllätys, kun on Allulan B&B:stä kyse. :-)

  Nuo skootterit taitavat olla samanlainen ongelma joka paikassa... jokin ratkaisu asiaan pitäisi kyllä keksiä, ettei niitä jätettäisi lojumaan joka paikkaan.

  AntwortenLöschen
 2. Ohoh, laitoin eilen tänne kommentin mutta, se onkin hävinnyt bittiavaruuteen. Minustakin mahtava juttu että nuoruuden ystävyyssuhde jatkuu ja että saitte heidät teille kylään. Ja maistamaan Allun herkkuja, 😍Täälläkin nuo skootterit oikea maanvaiva, niitä saa välillä varoa, ja niitä jätetään vähän sinne sun tänne. Hyvää uutta viikkoa

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Samaa häviämistä on sattunut mullekin viime aikoina. Just huomasin, että eihän nuo olleetkaan ekoja yövieraita tänä vuonna, kävihän meillä jo hampurilaisamerikkalainen ystäväpari, kansainvälistä porukkaa, suomalaiset ei ole niin kovia matkustamaan tänne, lähtevät mieluummin Kanarialle.

   Löschen
 3. Miten hienoa saada heidät taas vieraiksi! Mieki inhoan noita skoottereita, joita on pysäköity ihan minne vain. Nyt on kuulemma joku muutos, että menee maksu jos on pysäköity hölmöön paikkaan tms. ja että niitä haetaan. Ja niitä huristelee äänettömänä koko ajan selän takaa.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Nyt pitää kyllä muutenkin olla varuillaan kun on niin paljon hiljaisia sähköautoja ja meillä kaupungin bussitkin usein sähköllä.

   Löschen