Mittwoch, 15. Juni 2022

Kavereiden kanssa Elsassissa

 Jokavuotinen viiden pariskunnan pitkä viikonloppu oli tänä vuonna Strasbourgin lähellä Obernain pikkukaupungissa. Me menimme sinne jo päivää muita aikaisemmin, koska halusimme syödä kerran tähtiravintolassa ja ajella sieltä saadut liikakalorit pois ja suunnitelma onnistui. Etenkin alkupalat ja jälkiruoka olivat täydelliset, pääruoan lautasella oleva valkoinen parsa oli oudosti keitetty aivan pehmeäksi, mutta ilmeisesti tarkoituksella, sillä ei sellaista virhettä voi vahingossa tehdä. Me syömme parsan aina al dente ja mainitsimme asiasta tarjoilijallekin. Mutta se yksi parsa oli vain pieni osa lautasesta ja alkupalat oli sitäkin täydellisempiä ja mitä kauniinpia.


Olen ravintolassa usein niin täynnä, että en jaksa syödä jälkiruokaa, mutta tämä mansikkajälkkäri oli pakko syödä.


Sen jälkeen tarjoiltiin kahvia ja sen kanssa tuotiin jälkiruokakärryt, josta sai valita vaikka mitä, mutta en jaksanut enää edes kokeilla mitään.


Illallisen jälkeen näimme kaupungin pimeällä, niin kaunista.

Seuraavana aamuna teimme sitten pitkän pyörälenkin kukkulaisessa maastossa ja ainakin osa kaloreista jäi sinne. Tässä piti poiketa kaivolle juomaan.


Porukan kanssa kävimme mm. St.Odilen luostarissa, josta oli komeat näkymät alas laaksoon.

Teimme noin 7km lenkin ja nautimme hyvästä ilmasta ja kauniista maisemista.
Iltapäivällä Obernaissa huomasimme haikaran pesän talon katolla. Oli vähän liian kaukana kännykameralle.


Lauantaina lähdimme läheiseen Strasbourgiin, joka on hienosti vähentänyt autoliikennettä. Menimme kahdella autolla Baggerseen parkkipaikalle ja ostimme parkkilipun automaatista ja olimme aika yllättyneitä: yksi auto koko päiväksi plus viidelle henkilölle koko päivän lippu julkisiin maksoi yhteensä kokonaista 4,20 euroa! Parkkipaikalta pääsi helposti ratikalla keskustaan. 

Jotkut kävivät tuomiokirkossa, mutta me emme viitsineet jonottaa auringonpaahteessa, sillä olemme niin usein käyneet tosi komeassa kirkossa. Sen jälkeen teimme laivaristeilyn ja ihan vaan kävelimme ympäri kaupunkia.


Petite Francen kaupunginosassa on valtava plataani ja onnistuimme saamaan paikat sen alta varjosta  ja söimme vegetaarisen Flammkuchenin.


Bistrolla on hauska nimi, Pieni vihreä puu.
Risteilyllä en ottanut juuri kuvia, niisä kun näkyy vaan toisten päitä, tässä nyt vaan yksi kuva Eurooppaparlamentista ja pari kuvaa turistien päästä.

Sunnuntaina muut lähtivät kotiin ja me teimme vielä 35 km pyörälenkin maastossa, jossa en meinannut edes sähköpyörällä jaksaa polkea ylös, mutta sitä iisimpää oli sitten nauttia Obernaissa jääkylmä Aperol Spriz, joka on vihdoin löytänyt tiensä Ranskankin baareihin ( ja on sitä kai jo Suomessakin, vaikka Tornin baarissa meille joskus sanottiin, että sellaista ei Suomessa tarvita). Olipa taas kiva nähdä porukoita, laskimme, että tämä oli 14. tapaaminen tällä kokoonpanolla ja ensi vuoden tapaaminenkin lyötiin jo lukkoon, se tulee olemaan Lyypekissä. Nyt ollaan kotona ja tuijotetaan lämpömittaria, joka lauantaina saattaa näyttää jopa +38C, huh. Se on kesä.

4 Kommentare:

 1. Onpa hienon näköisiä annoksia:) Upea reissu teillä taas, ja varmaan hurjan hyvä kunto teillä kun pyöräilette noin ahkerasti:) Toivottavasti ei tule teille liian kuumaa. mutta jos kuuma on yhdistetty matalaan kosteuteen,niin ei niin paha.Täällä on jo alkanut kostea kuumuus, mikä on aika kamalaa.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Meillä luvassa +38C, turhan lämmintä, nyt +30, se riittäis

   Löschen
 2. Aika helteet siellä uutisten mukaan ovat. Itse vietin viikon Islannissa ja siellä ei ollut kuuma, vuorotellen satoi ja aurinko paistoi ja tuuli. Mutta silti oli tosi kivat säät, kun osai pukeutua sään mukaan. Olisipa kiva vielä joskus päästä Strassbourgiin, mutta en nyt tiedä!

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. No on ollut todella kuumaa, mutta nyt meidän mittari näyttää 17C vähemmän kuin eilen eli vain +23C, saa hengittää hyvin. Eilen oltiin vain sisällä, ilmastointi toimi hienosti.

   Löschen