Dienstag, 11. April 2023

Kevättä ilmassa

 Meillä on jo pitkään kukkineet monet kasvit, vaikka ei ole ollut kovin lämmin kevät.Magnoliat on nyt jo lähes kuihtuneet, niiden huono puoli on se, että ne kukkii vain lyhyen aikaa.Kameliani oli melkein vielä talvipaketissa kun huomasin että siinähän on nuppuja.


Oliivipuu sai muutaman pääsiäismunan

Tuoretta parsaa on syöty jo muutaman kerran


Yritin tehdä naapurien brunssille Pastel de nataa, mutta optiikka meni aikalailla pieleen, mutta hyvin kävivät kaupaksi.


Suolaisena palana vein Viettelysten kakun, mutta se oli vähän tylsä ilman katkarapuja, nyt on niin paljon kasvissyöjiä, ettei uskalla enää viedä kunnon herkkuja5 Kommentare:

 1. Selailin tänään kuviani enkä löytänyt vastaavia keväisiä lumikuvia runsaine kinoksineen kuin tämänvuotiset. Kai se kunnon kevät on tulossa tännekin, kun teillä ollaan jo noin pitkällä. Pitäisikö kokeilla Viettelysten kakkua ja Pastel de nataa nyt, kun kävimme Reko-torilta hakemassa kananmunia niin, että niitä riittäisi suurellekin joukolle.

  AntwortenLöschen
 2. Miksihän blogger kiukuttelee mun kanssani? Ei halunnut julkaista tuota edellistä!

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. En oikein ymmärrä bloggerin oikkuja, joskus ei onnistu mikään.

   Löschen
 3. Nautin tylsän talven jälkeen siitä , että narsissit kukkivat joka puolella puistoissa, katujen ja teitten varsilla ja talojen etupihoilla. Viileällä ilmalla sipulikukat kukkivat pitkään. Voi ihanuutta, että sinulla on kamelia. On oliivipuukin ja vieressä näyttäisi olevan ruukussa ihana oleanteri.
  Selviääkö oliivipuu teillä maahan istutettuna talvesta ja tekeekö jo hedelmiä? Minulla ei ole talvettamispaikkaa oleanterille ja oliivipuullakin ongelmansa. Ostin sen vuosituhannen vaihtumisen kunniaksi taimena ruukussa. Se on sitkeä. Oli kuolla heti alkuun sisällä lämpimässä, sitten talvella pakkaseen, kuivuuteen viime kesän hirmuhelteillä, kun olin kahdesti sairaalassa. Näyttää toipuneen viime talven kolmesta pakkaskaudestakin. Pitääpä katsoa, millaiset juuret sillä on ja istuttaa uuteen multaan. Siitä tuli nyt bonsai, mutta elossa on.
  Pääasia, että Pastel de Natat maistuivat. Viettelysten kakusta en ole koskaan aikaisemmin kuullut. Voileipäkakut ovat niin suomalaista. Työtoverini eivät osanneet arvostaa, kun vein heille kerran hyvänhyvyyttäni syntymäpäivänäni jonkunlaisen katkarapukakun. Ymmärtävät paremmin pfalzilaisen Hausmacher Leberwurstin ja Weck´in (sämpylän) päälle. Weck, Wurst und Wein! Frust!

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Oliivipuu on isossa ruukussa, viime vuonna laitettiin uusi multa, tykkäs kovasti. Eihän se montaa oliivia tehnyt, mutta enhän mä tietäisikään mitä niille tehdä. Oleanteri ja oliivi olivat nyt hupun alla ja selvisivät, vaikka talvi oli nyt erikoisen kylmä. Hah hah, Leberwurstia, tunnen noita tapauksia was der Bauer nicht kennt, das frisst er nicht. Naapurimme on kotoisin Eifelista, siinä huomaa myös hyvin eron kölniläiseen, aivan eri tapoja ja tottumuksia.

   Löschen