Montag, 24. April 2023

Viikonlopun taide ja ruoka

 Kävimme Düsseldorfin taidepalatsissa katsomassa näyttely „Mehr Blick“ ja opin taas uutta. 1800-luvun alussa taidemaalarit maalasivat oikeastaan vain sisätiloissa, mutta sitten vähitellen siirtyivät käyttämään nopeasti kuivuvia öljyvärejä ja lähtivät ulos luontoon. Useimmat näyttelyn taulut olivat 200v vanhoja.Yksi pidetyimpiä motiiveja oli pilvet ja kirjailija Hans Magnus Enzensberger suosittelee stressiä, mustasukkaisuutta, masennusta kohtaan katselemaan pilviä.


Tämä oli kanssa jännä huomio eli taidemaalarit eivät halunneet maalata tylsää sinistä taivasta vaan pilviä, ukkosta, sadetta

Kurkkasimme katsomaan myös turkkilaisen tekoälytaiteilijan töitä, siellä sai lojua patjan päällä ja ihmetellä.


Näyttelyn jälkeen kävimme lounaalla todella kivassa paikassa, jos olette Düsseldorfissa, menkää ihmeessä tänne. Paikalla oli jopa live-musiikkia, kuvan valkopaitainen mies soitti klarinettia.Tilasin Pohjanmeren katkarapuja perunakurkkusoseen, kananmunan ja sinappikastikkeen kanssa.


ja juomana Rhabarberschorle, jossa siis raparperimehua, kivennäisvettä, jääpaloja, pari mustikkaa, vadelma ja mintunlehtiä, se oli tosi kaunis ja hyvä juoma ja otan sen nyt meidän kotona aperitiivolistalle vieraita varten, jotka eivät juo alkoholia.


Ja toinen uusi lisäys Allulan ruokalistalle on Parsa tonnato, jota sain perjantaina meidän paikallisen parsaviljelijän bistrossa. Parsa keitetään, annetaan vähän jäähtyä ja tarjotaan tonnikalakastikkeen kanssa, jota normaalisti tehdään vasikanlihan kanssa Vitello tonnatossa. Oli todella hyvää, tosin kastiketta olisi voinut olla lautasella enemmän.2 Kommentare:

  1. Aivan ihastuttava näyttely! Olisipa lähempänä, mutta hyvä näinkin, kiitos esittelystä! Ruokapuolen jätän toiseen kertaan, on jo yli puolenyön, tuota raparperischorlea voisin maistaa. Raikkaalta tuntuu:)

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. Ajattelin pakastaa kuutioina raparpermehua ja laittaa niitä sitten kivennäisveden joukkoon.

      Löschen