Montag, 10. Juli 2023

Helle ja vesimelonicarpaccio

 Saksassa on ollut viime päivinä lämpötiloja 35-37C ja olemme olleet iloisia ilmastoidusta makuuhuoneesta ja ohohuoneesta. Lauantain illallisvieraiden kanssa istuimme kymmeneen asti sisällä ja sitten uskaltauduimme syömään jälkkärin ulkona, terassi oli vielä liian kuuma, mutta takapihalla autotallin seunustalla oli siedettävä lämpö. Vieraille piti keksiä jotain helteeseen sopivaa ruokaa ja sellainen alkupala löytyi sanomalehdestä, nimittäin vesimelonicarpaccio, joka on kuten kuvasta näkyy aivan oikean carpaccion näköistä.


Ihastuin tammikuussa pikkuserkkuni luona Marimekon Juhannukseen ja ostin kangasta ja naapurini ompeli meille pöytäliinan.



Sunnuntaina päätimme paeta kuumuutta Eifel-vuoristoon, mutta kyllä sielläkin lämmintä riitti. Patikoimme kolme tuntia, osittain sellaista nousua, että en meinannut jaksaa, mutta hengissä olen vielä. Yhtään ainoata kuvaa en jaksanut ottaa. Ai että oli ihanaa päästä takaisin kylän kahvilaan ja saada jääkylmä Rhabarberschorle (raparperimehua, kivennäisvettä ja jäitä) ja annos pähkinäjäätelöä.

Eilen oli luvassa rajuilma, mutta eipä tuo tullutkaan eli taas jatketaan kasvien kastelua letkulla. Sadevesitynnyrimme on jo tietenkin tyhjä, kun kaksi kertaa päivässä kastelemme kukkaparkoja, nurmikko saa palaa, sen kasteleminen olisi tuhlausta.




4 Kommentare:

  1. No huh, mikä kuumuus siellä on. Ei kiva. Onneksi teillä sentään on ilmastointi!

    Miten voikin vesimelonista saada noin aidon carpaccion näköistä...

    En tavallisesti ole mikään Marimekko-fani, mutta tuo Juhannus-kangas on kyllä hieno! Ihanan värikäs.

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. Oli siinä aika homma saada neste pois, piti useamman tunnin 80C uunissa kuivata, tosi fiksua pitää tällaisella helteellä uunia päällä.

      Löschen
  2. Kyllä olet reipas, hengästyn jo lukiessani patikoinistanne tuossa helteessä! Minulta vei alkukesän hellejakso kaikki voimat enkä ole piristynyt vieläkään, mukava laiskottelu vaan jatkuu... vaikka rupeaa se jo hiukan ärsyttämään! "Kesäparatiisiimme" lähteminenkin vain siirtyy, no, ehkä sitten ensi viikolla. Ihanan raikkaat värit tuossa pöytäliinassa ja kiva tunnelma muutenkin!

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. Kyllä välillä luulin, että en jaksa enää kiivetä ylös.

      Löschen