Dienstag, 5. März 2024

Kaunis ja surullinen jatkuu

 Suomalaisen ystäväni kuolinilmoituksessa oli tämä Heli Laaksosen kiva runo

Yhtenä aamuna Luoja soitti: 
Hän on täällä! 
Saapui juuri perille.  
Pukee parhaimpiinsa  
ja lähettää teille kaikille terveisiä: 
Surkaa vähän,  
mutta älkää kauan.  
Nostakaa maljat  
tälle hyvälle elämälle, 
hyvin eletylle. 
Eläkää itsekin aina  
kuin ensimmäistä päivää.   

Tästä muistui mieleen, että ystäväni oli kauan sitten lähettänyt minulle tämän, pitääpä uudelleen katsoa mitä kaikkea se sisältää, Heli Laaksoseen ei voi kyllästyä.


Sain tekstiviestin naapurista, luulin, että kutsuvat syömään, mutta oli viesti, että tytär on kuollut autokolarissa. Miten tässä osaisi lohduttaa vanhempia, jotka eivät tällä hetkellä jaksa edes puhua ja kertoa tarkempaa? Olen usein lukenut amerikkalaisista tavoista (kerrankin heillä jotain tosi hienoa) , siellä on käytössä on n.s. ”meal train” eli viedään ruokaa perheeseen, jossa on joku sairas tai kuollut eikä itse jaksa laittaa ruokaa. Mietin tosissani tekisinkö lasagnen ja veisin sen naapuriin, sillä tuskin siellä äitiä huvittaa kokkailla kaikkien muiden järjestelyiden ohella. Aluksi nappasin supermarketista kukkakimpun ja vein sen naapurien oven eteen.





7 Kommentare:

  1. Taas surullisia uutisia. Luulen, että paras tapa osoittaa myötätuntoa saksalaisille on juuri kukkakimppu. Amerikkalaiset tavat saattaisivat olla Fauxpas surutapauksessa.

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. Eipä ollut fauxpas, olivat todella kiitollisia lasagnesta, kun on niin paljon hoidettavia asioita eikä huvita laittaa ruokaa.. Betonmischer oli ajanut pyöräilevän työn päälle, joutuvat ottamaan asianajajan jne, onneksi täällä on loistava Opferhilfe. Karmea tapaus.

      Löschen
  2. Heli Laaksonen, uskomaton! Mistä hän nuo sanat löytääkään. Ei todellakaan voi kyllästyä.

    AntwortenLöschen
  3. Osanottoni ystäväsi poismenon johdosta, minullakin oli sama suru syksyllä.Ja osanottoni myös naapurien tyttären traagisesta kohtalosta,miten surullista

    AntwortenLöschen
  4. Unohtui vielä kertoa täkäläisista tavoista kuoleman sattuessa.Viikon aikana sukulaiset,ystävät, tuttavat käyvät,tuovat syötävää, kerrotaan muistoja edesmenneestä.Surijan ei tarvitse huolehtia kokkauksesta,muut pitävät siitä huolen.

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. Minähän vein myös ruokaa, vaikka se ei tyypillinen saksalainen tapa olekaan, mutta kelpasi hyvin.

      Löschen