Freitag, 17. Oktober 2008

Tänään keittiössä punajuurigulassia

Sain lahjaksi luomupunajuuria ja käytin ne gulassiin tällä reseptillä:
Punajuurigulassi 4-6 hengelle

30g kuivattuja tatteja
100g pekonia
700g sipulia
3 valkosipulin kynttä
500g raakoja punajuuria
30g voita, 1 rkl öljyä
700g naudan paistia
3 laakerinlehteä
3 katajanmarjaa
1 ½ - 2 rkl jauhoja
Suolaa
Mustapippuria
2,5 dl punaviiniä
3 dl lihalientä
2 nippua tilliä
2,5 rkl balsametikkaa
Liota sienet 2,5 dl kuumassa vedessä puolisen tuntia, kaada tiheän siivilän läpi, säästä liemi.
Pilko pekoni palasiksi, Kuori sipulit ja valkosipuli ja leikkaa neljään osaan.
Kuori punajuuret ja leikkaa suikaleiksi.
Kuutioi paisti. Kuumenna voi ja öljy pannulla ja paista lihakuutiot ja pekoni kuumalla pannulla kahtena eränä ja kaada ne kasariin. Lisää sipulit, laakerin lehti ja katajanmarjat pannulle rasvaan ja paista hetki, lisää jauhot ja anna kiehahtaa. Mausta suolalla ja pippurilla. Kaada viini, lihaliemi ja sienten vesi pannulle, anna kiehahtaa ja kaada sitten lihan päälle kasariin.
Lisää sienet ja anna kaiken kiehua keskilämmöllä tunnin verran.
Lisää punajuuret ja anna kypsyä vajaa tunti.
Pilko tilli ja lisää se sekä balsametikka.
Mausta suolalla ja pippurilla ja tarjoile patongin kanssa.









Punaviinin loppu sopii hyvin ruokajuomaksi.

Kommentare:

  1. Nam! Kiitos reseptista, kokeilen!

    AntwortenLöschen
  2. Susa: ole hyvä, meille se ainakin maistui, kun pidämme punajuurista.

    AntwortenLöschen