Mittwoch, 22. April 2009

Ylhäällä taivas, alhaalla Hangzhou

sanoo kiinalainen sananlasku ja Hangzhou on todella taivaallinen paikka reilun tunnin junamatkan päässä Shanghaista. Tietysti mekin halusimme mennä myös sinne. Otin etukäteen yhteyttä Jaanaan, joka näki kovasti vaivaa ja ystävällisesti toimitti meille hotelliin arvokasta tietoa paikasta ja kaupungin kartan. Blogimaailma on kyllä mahdottoman hieno asia! Kiitos Jaana!
Hangzhoun parhaita paikkoja on West Lake-järvi, jonka rannalla me asuimme ja jonka kiersimme vuokraamillamme polkupyörillä, aivan mahtavat maisemat. Ja vuodenaika oli varmaan paras mahdollinen, kun puut kukkivat. Hangzhou on varmaan paras paikka asua Kiinassa.

Kiinalainen ystäväni oli hommannut meille ja saksalaisille ystävillemme (koiranruoka!) junaliput ja suhteilla aivan pilkkahintaan hotellihuoneet keskustasta West Lake-järven rannalta.
Olimme sopineet, että olemme ajoissa aamulla Shanghain rautatieasemalla, jotta löydämme toisemme ja löydämme oikean junan. Me olimme 50 min. ennen junan lähtöä asemalla ja lähetin heti tekstiviestillä tarkat tiedot, minkä sisäänkäynnin kohdalla me odotamme. Puoleen tuntiin ei kuulunut vastausta ja sitten soitin ystäviemme kännykkään. Nainen vastasi hermostuneena, että he ovat asemalla, mutta eivät löydä junaa. Kun kysyin, eikö ollut saanut viestiäni, kävi ilmi, että metrossa oli ollut niin täyttä, että hän ei viestini saavuttua voinut ottaa kännyä laukusta, mutta eipä ollut sitten asemalle päästyäänkään vaivautunut lukemaan viestiäni, jossa oli tarkat ohjeet. Viiden minuutin välein yritin kysellä, missä he viipyvät, mutta he eivät kerta kaikkiaan löytäneet meitä. Junan lähtöaika läheni ja sitten ei auttanut muu kuin että mieheni jätti minut vartioimaan matkatavaroitamme ja lähti etsimään kavereita ja viime minuutilla löysi heidät jostain harhailemasta, nappasi naiselta laukun, huusi että tulkaa perässä ja juoksi hullun lailla aseman läpi ja puoli minuuttia ennen junan lähtöä pääsimme junaan.

Toinen kommellus sattui hotellissa. Olimme saaneet huoneet epävirallista tietä, ne oli maksettu jo etukäteen ja meitä oli kielletty käyttämästä mitään ekstroja, minibaaria yms. Kun sitten palasimme Shanghaihin, kiinalainen ystäväni X. kysyi, että olimmeko me ottaneet sieltä mukaan ompelutarvikkeita, pelikortteja jne. Ei voi olla totta!! Meidän saksalaiset lukion opettajat olivat pistäneet taskuunsa kaiken mahdollisen sieltä huoneesta. Arvatkaa ketä hävetti!!! (Kyllä he muuten ovat aivan ihania ihmisiä, minkäs he asialle voivat, kun ovat opettajia ja saksalaiset opettajat on usein erikoisia. Onneksi he eivät osaa lukea tätä!)

Kommentare:

 1. Mielenkiinto9sta lukea kertomustasi matkaltanne. Ilman kommelluksia ei tavalliseti matkalla suju, mutta Teillä oli rautatieasemalla jo melkein paniikki, kun odotitte ystäviänne.
  Ja ne pikkiriikkiset houkutukset hotellihuoneessa! Olen aikani kerännyt kaikenlaista, mutta en ota enää mitään mukaani hotellihuoneesta.

  AntwortenLöschen
 2. Maija: no kyllä oli paniikki päällä ja olimme oikeastaan jo päättäneet, että jos ei kavereita löydy, lähdemme sitten ilman heitä, mutta onneksi löytyivät.

  AntwortenLöschen
 3. Ihanan kauniita kuvia, varmaan ihan mahtava paikka noiden kuvien perusteella!

  Onneksi matkatoverit löytyi viime hetkellä.

  Huh, olen minäkin aikoinani syyllistynyt pienten ompelutarvikkeiden ja pikkushampoon jne keräämiseen hotelleista...Mutta ne pikku ompelutarvikepakkauksethan on kertakäyttöjuttuja enimmäkseen...eikö ne tuolla sitten ollut?

  AntwortenLöschen
 4. Yaelian: totta kai normaalisti hotelleiden kylppäristä voi ottaa ne pikkujutut kuten shampoot, saippuat, ompelutarvikkeet jne mukaansa mutta tässä oli kyse vähän isommista tavaroista, jotka ei olleet kylppärissä vaan jossain laatikoissa ja selvästi tarkoitettu vain lainaksi. Tilanne oli siksi vaan niin kiusallinen, kun nimenomaan oli painotettu, ettei saa ottaa yhtään mitään mukaansa.

  AntwortenLöschen
 5. Hienot värit ensimmäisessä kuvassa:liila taivas ja harmaat vuoret. Kaunista.

  Niillä hotelleista saaduilla shampoilla ja saippuoilla on se huono puoli, että kotiin tultua ne unohtuvat kylpyhuoneen kaappiin vanhenemaan.

  AntwortenLöschen
 6. Clarissa: ne shampoot on mielestäni niin huonolaatuisiakin, että en välitä käyttää.

  AntwortenLöschen
 7. Aivan mielettömän upean näköinen paikka tuo Westlake! Ja ihanaa, että teillä oli annettu hyviä vinkkejä :)
  Täpäräksi meni tuo junaan ehtiminen, hui! Ja uskomattomia ne opettajat että kaiken ottivat sitten minkä irti sai, vaikka oli pyydetty ettei sitä tekisi... hohhoijjaa!
  :D

  AntwortenLöschen
 8. MaaMaa: no sitten seuraavalla matkalla Shanghai ja Hangzhou, suosittelen.
  Opettajat on olevinaan täällä niin kamalan köyhiä, vaikka tienaavat paljon enemmän kuin suomalaiset opettajat eivätkä maksa juuri sosiaalimaksuja ja sairasvakuutuskin on heille lähes ilmainen.

  AntwortenLöschen
 9. Onpas kiva nähdä kuvia Hangzhousta "ulkopuolisen" silmin. Kiva että tykkäsit matkasta, tämä on kyllä kaunis paikka.

  Huh, onpas teillä ollut jännittävä junamatkan aloitus! Itse olen kerran myöhästynyt junasta, ja silloin ei kyllä naurattanut. Oli myöhä ja onneksi meni vielä yksi juna Shanghaista Hangzhouhun.

  Hyvää kevättä sinulle!

  AntwortenLöschen
 10. Jaana: kyllä te Kiinan parhaassa paikassa asutte!!!

  AntwortenLöschen