Dienstag, 23. Juni 2009

Risotto rosso

20g voita
1 silputtu sipuli
1kg kypsiä tomaatteja (tai säilöttyjä tomaatteja = pomodori pelati)
400g risottoriisiä (arborio tai vialone)

ainakin litra kasvislientä

40g voita
kourallinen silputtua basilikaa

200g parmesaania raastettuna

Kuullota sipulit voissa.
Lisää (kaltatut) tomaatit joukkoon ja kuumenna.
Lisää pesty ja valutettu riisi ja kuullota läpinäkyväksi.
Lisää kuumaa kasvislientä desin verran kerrallaan ja kun se on imeytynyt, lisää taas lientä. Sekoita hyvin välillä.
Kun riisi on kypsää (sen pitää olla vähän al dente, kestää noin 20 min.), sekoita ennen tarjoilua nopeasti joukkoon voinokareet ja basilika.
Tarjoa raastetun parmesaanin kanssa. Mausta tarvittaessa suolalla ja mustapippurilla.
(Olen tehnyt usein säilyketomaateista ja on ollut ihan hyvää. En IKINÄ käytä valmiiksi raastettua parmesaania vaan raastan itse!)


9 Kommentare:

  1. Nami, tykkään risotoista :)
    Hani on vaan kyllästynyt, koska yhdessä välissä syötiin TOSI usein.

    Ehkäpä teen joku päivä lounaaksi itselleni töihin, kiitos reseptistä!

    AntwortenLöschen
  2. Risottoa söisin vaikka joka päivä, mutta kun perheessä on perunansyöjä niin saan risottoa vain joka toinen päivä;)
    Miten kätevä keittokirjateline. Minäkin haluan!

    AntwortenLöschen
  3. Clarissa: joulupukille sitten vaan toivomus, eiköhän se osaa hommata. On se kova kohtalo, kun saa risottoa vain joka toinen päivä, varmaan vaatii jonkunlaista terapiaa.

    AntwortenLöschen
  4. Mä olen joskus syönyt yllin kyllin riisiä, eikä se oikein enää maistu, mutta tämä kyllä kuulostaa herkulliselta ja aion kokeillakin.

    AntwortenLöschen
  5. Tykkään tehdä risottoa, mutta lapset eivät tykkää aina syödä sitä. Kohta olisi kyllä taas sen aika...

    AntwortenLöschen
  6. Susadim: oletko asunut Kiinassa?
    kato nyt tätäkin: tunnen muitakin lapsia, jotka ei tykkää risotosta. Miksikähän?

    AntwortenLöschen
  7. Minä olen kanssa perunaihminen. Tai paistetun riisin syöjä. Risoton kanssa olen vähän sotajalalla, kuuluuko sen olla aika "kosteaa"? En ole ravintolassa koskaan syönyt risottoa.

    AntwortenLöschen
  8. Soili: risoton tulee olla nimenomaan kosteaa

    AntwortenLöschen