Dienstag, 11. August 2009

Bretagne, j'arrive!♥


Viikonloppuna saatiin vihdoinkin lyötyä lukkoon elo-syyskuun vaihteen lomaviikko. Pitkään oli mielessä Italian Friaul, mutta emme löytäneet sieltä sataprosenttisen kivaa majapaikkaa ja siirryimme sormella kartalla aika pitkän matkan päähän Ranskan Bretagneen, joka on ollut toivelistalla jo pitkään. Sieltä löytyi kaksikin kivaa majapaikkaa, aluksi Bed & Breakfast-paikka täältä, jonne lähti jo pankkitililtä käsiraha ja sen jälkeen siirrymme lounaaseen Quimperin lähelle hotelliin.
St. Malosta käsin on tarkoitus käydä katsomassa Normandian puolella oleva Mont Saint-Michel, joka on Unescon maailmanperintöjen listalla ja varmaan tulee olemaan matkamme highlight.
Pitänee ottaa taas ranskan kielen oppikirja esille, kun viime (työ)matkalla se puhuminen oli taas aika änkytystä. Hotellin vieraat taisivat luulla mua kielitaidottomaksi venäläiseksi siivoojaksi.

Kommentare:

 1. Hihi, nyt ranskalaiset osaavat englantiakin, mukava reissu varmaan.

  AntwortenLöschen
 2. Hienot matkasuunnitelmat teillä. Bretagnessa en ole käynyt muualla kuin täällä
  http://de.wikipedia.org/wiki/Perros-Guirec ja se oli todella hieno paikka.

  AntwortenLöschen
 3. Teillä on niin ihanat matkasuunnitelmat, että innolla odotan sitten täydellistä postaustasi :)

  Nyt odotan, että meillepäin tulisi pieni ukkossade, jotta oloni tästä virkistyisi ja pää kirkastuisi!

  AntwortenLöschen
 4. Oikein hyvän kuulonen suunnitelma! Bon Voyage vaan sitten jo etukäteen :)
  Mulla soi ranskan mp-kurssi autossa työmatkoilla: hyvin saa käytettyä muuten aika hukka-aikaa ...mutta vasta ihan alkeissa (taas) olen...

  Terkkuja! :)

  AntwortenLöschen
 5. Hannele: ei ne ennen osanneet, mutta kun aloin yrittää puhua ranskaa, säälivät usein niin, että puhuvatkin vapaaehtoisesti englantia
  Soili: pitää pitää mielessä
  Nurkkalintu: varmasti mielenkiintoinen tuo luostari
  MaaMaa: bon voyage sullekin Suomeen

  AntwortenLöschen
 6. mizyéna: odotan itsekin jo innolla Bretagnea

  AntwortenLöschen
 7. Mikä matka teillä onkaan edessä, Mont Saint-Michel ja kaikki!!!
  Je te souhaite un tres tres bon voyage.
  Kauhistus, kun alkaa olla kankeaa tää vierailla kielillä "puhuminen". Kohta ei osaa muuta kuin näitä kahta kotimaista.

  AntwortenLöschen
 8. Clarissa: merci beaucoup, sinähän osaat hyvin, minä olen edelleenkin maternelle-tasolla. Oletko lukenut koulussa ja/tai opiskellut?

  AntwortenLöschen
 9. Bon voyage! Lomasuunnitelmat kuulostavat tres fantastique!

  AntwortenLöschen
 10. Kouluranskasta en paljon muista, enemmän on tainnut jäädä mieleen Edith Piafin musiikista...Non, je ne regrette rien...

  AntwortenLöschen
 11. Yaelian: kuulostaa kyllä itsestäkin aivan fantastiselta, nyt vaan pitää toivoa hyviä kelejä
  Susadim: Laulun sanoja on tosiaan aika helppo pistää ulkomuistiin. Mun lemppareita on Jacques Brelin Ne me quitte pas ja siitä mä muistan, mihin kohtaan se objekti laitetaan.

  AntwortenLöschen
 12. Kouluranskasta sen paremmin kuin yliopistolla opitusta ei ole enää paljon jäljellä täällä pääkopassani. Hävettää ihan. En voi siis sanoa Piafin tapaan "Non, je ne regrette rien", sillä kadun ainakin sitä, että olen päästänyt ranskankielen ruostumaan pahasti.
  Kielen opiskelussa on laulujen sanoista valtavasti hyötyä, aivan kuten sanoit. Laulakaamme siis!

  AntwortenLöschen
 13. Hassua, että Ranska on niitä harvoja Euroopan maita, missä en ole ollut ja ranska niitä harvoja kieliä, joista en tiedä mitään.

  AntwortenLöschen
 14. Kirlah: ranska on ihana kieli, mutta kamalan vaikea oppia vanhempana. Vahinko, että luin koulussa latinaa, vaikka en sitäkään oikeastaan ole katunut, kun sitä oli vain kolme vuotta ja onhan siitä pikkusen hyötyä ollut. Saksalaisethan lukee aika paljon latinaa ja nytkin meidän tuttavien tyttö ottaa toiseksi kieleksi latinan. Sitä en kyllä tajua, mielestäni lukion latina riittää normaalille ihmiselle.

  AntwortenLöschen