Sonntag, 6. September 2009

B&B Bretagnessa

3000km on ajettu yhdeksän päivän aikana ja paljon tuli nähtyä.En voi sanoa muuta kuin että Bretagne on näkemisen arvoinen. Meillä oli aika kivat ilmat ja vain yhtenä päivänä satoi lähes koko päivän. Onneksi se oli se päivä, jolloin vaihdoimme majapaikkaa ja ajelimme koillisesta luoteeseen ja suurin aika päivästä meni matkaan. Allu-miehen sitaatti sen päivän säästä: " Das ist ja wie in Finnland eli täähän on kuin Suomessa." Hän raukka kun ei ole kovin kauniita kesiä Suomessa nähnyt.
Ensimmäinen yöpymispaikka oli B&B St.Malon lähellä metsän keskellä. Isäntäpariskunta oli ostanut paikan 10v sitten ja kunnostanut hienosti. Mies on arkkitehti ammatiltaan, joten taitoa löytyy omasta perheestä.


Madame tarjoili aamuisin hyvän aamiaisen. Joka päivä oli pöytä katettu eri tavalla ja herkkuja oli tarjolla. Madame puhui ainoastaan ranskaa, joten tuli paljon sitä änkytettyä. Istuimme aamiaisella muiden vieraiden kanssa samassa pöydässä ja tutustuimme mm. oikein sympaattisen nuoreen pariisilaispariskuntaan ja lontoolaiseen nuoreen perheeseen. He kaikki puhuivat englantia ja olivat oikein mukavaa pöytäseuraa.

Kommentare:

 1. Onpas hienon näköinen pöytä! Olisi kamalaa, jos tuolla tulisi kahvikuppineuroosi. Meidän hotellissa on nyt vaikka minkä maalaisia asiakkaita!

  AntwortenLöschen
 2. Sisustukset minun mieleeni...voi kun mullakin olis tuollainen French door terassille...

  AntwortenLöschen
 3. Sympaattista kaikin puolin. Kyllä teidän kelpasi.Pidän kovasti juuri tuollaisesta.
  Sivuhuomautus, on ihan pakko sanoa: Allu-mies sekoittaa varmaan mielessään maat Irland ja Finnland. (Juu juu, onhan tästä jo puhuttu, älä nyt vain hermostu:))

  AntwortenLöschen
 4. Oih, hienoja kuvia, hieno matka! Minua puuduttaa pelkkä ajatuskin tuosta ajomatkasta, mutta...

  AntwortenLöschen
 5. Näyttääpä mukavalta paikalta tuo B&B. Kaunis talo vihreiden kasvien peitossa! Paljon olette varmaankin nähneet kun noita kilometrejäkin kertyi noin paljon!

  AntwortenLöschen
 6. Sauerkraut: ei ole onneksi kahvikuppineuroosia. Nuo kupit oli vielä hienoa Limoges-posliinia ja olisi noloa niillä kolistella.
  Soili: sekä kylppärissä että huoneessa oli tuollainen French door, mutta ei tosin terassille, sillä olimme tokassa kerroksessa (ylänurkan kuvan kaksi ikkunaa yläkerrassa).
  Clarissa: juu, kyllä kelpasi ja osasimme arvostaa. Katsotaan sitten ensi kesänä sitä Suomen säätä, kun ollaan vähän ajateltu käydä katsomassa ystäviä Ruotsissa ja piipahtaa sitten myös Suomeen. Ensi keväänä ei suomalaisten kannata pistää untava-anorakkeja kesäksi säilöön, niitä tulette tarvitsemaan! Ilmoittelen sitten tarkemmat ajat, että tiedätte varustautua huonoon säähän.
  kato nyt tätäkin: tuo ajomatka kuulostaa pahemmalta kuin se on. Ranskaan on PALJON kivempi ajaa kuin Baijeriin, kun Saksassa on aina paljon liikennettä ja tuonne voi ajella täysin "entspannt".
  Yaelian: Se talo oli kyllä kuin sadussa. Paljon nähtiin ja kuten sanoin, ei nuo matkat niin pahalta tunnu, kun ensinnäkin Saksassa voi ajaa todella lujaa moottoritiellä ja tuolla reitillä ei ole sellaisia ruuhkia kuin joillakin Saksan teillä.

  AntwortenLöschen
 7. Komeeta.


  (Joo, olet ihan oikeessa, sekoitin ukot. Näin keväällä tuon Beckettin Warten auf Godot, olen myös pari kertaa nähnyt Bertolt Brechtin Mutter Courage.
  Hyvää teatteria. Vieläkin.

  AntwortenLöschen
 8. P.S.
  P.S.
  Brechtin Leben des Galilei olen vain lukenut, en nähnyt.

  AntwortenLöschen
 9. Upean näköinen B&B, tuolla kelpaa nukkua ja aamupalailla ja muutakin! :)

  Toivottavasti "allumies" saa joskus kokea lämpimän ja aurinkoisen suomen hellekesän myös, ettei sadesää toisi Suomea mieleen...

  AntwortenLöschen
 10. Mitenkäs se kartanluku sujui..? Matka oli ainakin pelottavan pitkä :D

  Kiva pieni yksityis seikka, että madame kattoi joka aamu erilailla ja eri pöperöt pöytään :)

  AntwortenLöschen
 11. Hyvässä seurassa jaksaa pidemmänkin matkan. Olin myös sanomassa samaa kuin Susadim, tuo että aamiaispöydät erilailla katettu on tosi kiva idea.
  Koo koki vasta tänä kesänä Suomen kesän parhaimmillaan loppuloman helteissä, kun oli alkuloman kärvistellyt toppatakissa ja kumisaappaissa.
  Tervetuloa takaisin!
  Heljä

  AntwortenLöschen
 12. Hannele: me autossa matkalla Ranskassa mietittiin tekijää. Minä olin varma, ettei ole Brecht, mies epäili, että voisi olla Ionesco, mutta Becketthän se on.
  MaaMaa: katsotaan sitten ensi kesänä, tapahtuuko ihmeitä
  Susadim: GPS toimi hienosti paitsi vika iltana Jeanne d'Arcin kaupungissa Rouenissa, jossa se ei tunnistanut kävelykatuja, joita siellä on paljon. Mies joutui lähteen kävellen hotelliin kysymään, miten sinne pääsee autolla. Tunsivat ongelman ja antoivat tarkat ohjeet.
  RouvaHoo: tosiaan aivan ihanasti oli pöytä aina katettu.

  AntwortenLöschen
 13. (joo, helppo sekottaa... vaikka juuri heitä lukenut :)

  AntwortenLöschen
 14. Sadunomainen majapaikka.

  Allu-miehellä on käynyt "tuuri" suomisään suhteen.
  Onko Allu-mies ollut koskaan ilman sinua suomisuvessa?
  Meinaan vaan, että kumpi teistä sen anorakkikelin tuo tullessaan...

  AntwortenLöschen
 15. Nurkkalintu: joo, sehän se syy onkin, että minä olen mukana. Taisi tosiaan olla paras ilma silloin kun hän oli eka kertaa Suomessa kahden kaverinsa kanssa telttamatkalla. Parasta lähettää kaveri nyt sitten yksin Suomeen. Hyvä että huomasit huomauttaa!

  AntwortenLöschen