Montag, 21. September 2009

Kännykkämeemi

Clarissan blogista nappasin kännykkämeemin.

1. Onko sinulla kännykkä?
- On
2. Minkä merkkinen?
- Nokia, sillä suosin aina suomalaista.
3. Mikä soittoääni?
- Kun täällä on aina sadoilla ihmisillä sama soittoääni, on mielestäni vaikeaa löytää sellainen, minkä heti tunnistaa omakseen. Siitä syystä minulla oli pitkään Maamme-laulu, sillä sitä ei ole Saksassa kenelläkään, mutta se oli sitten Suomessa käydessä niin noloa, kun ympäristö tunnisti kappaleen ja muutin äänen nyt tavallisen vanhan puhelimen pirinäksi.
4. Mikä kuva on kännykkäsi näytöllä?
- Taitaa olla vain Vodafonen mainos, mutta sitten siinä lukee CARPE DIEM.
5. Milloin jätät kännykän kotiin tai et pidä sitä päällä?
- Minun kännykkäni on hyvin usein pois päältä, kun asun täällä keskiaikaisessa Saksassa, jossa tunnetaan vielä sellainen juttu kuin lankapuhelin. Kun olemme
kotona, meille soitetaan lankapuhelimeen, koska se on huomattavasti halvempaa. Kännykän unohdan usein jonnekin ja jos etsin sitä kotoa, olen kiitollinen, jos se on päällä, sillä jäljitän sitä soittamalla siihen lankapuhelimesta. (Odotan sellaista keksintöä, että avaimellekin voisi soittaa.)
6. Kuinka mones kännykkä sinulla on nyt?
- Kolmas
7. Onko tilanteita, jolloin olet toivonut, että sinulla ei olisi kännykkää?
- Eipä tuo ole haitannut, saan niin vähän puheluita siihen.

Ja vaikka kännyssäni on jopa internetyhteys, en silti ole vielä tarvinnut kypärää liikkuessani ulkona.
http://www.youtube.com/watch?v=GdzUZDDi5aM

Kommentare:

 1. Mulla oli pienenä sellanen piippari avaimissa, että kun vihelsin niin se piippas takaisin. Kätevästi löyty avaimet ... kunnes piipparin patteri alkoi loppua ja se piipitti ihan jokaisesta äänestä jatkuvasti ... :)

  AntwortenLöschen
 2. MaaMaa: wow, suoraan Pariisista? Odotan innolla kuulumisia!

  AntwortenLöschen
 3. Täällä tekniikan luvatussa maassa ei ole eroa, kumpaan soittaa, kännykkään tai lankapuhelimeen. Saman hintaista taitaa olla. Sitä paitsi meillä on jonkinlainen verkosto perheenjäsenten kesken, jossa puhelut ovat ilmaisia ja perusmaksu pieni. Siitäkin syystä on hyvä olla nuo eri soittoäänet, sillä aina ei näe, mitä näytöllä lukee ja nuo ilmaiset soitot toimivat vain määrättyihin suuntiin. Sekava selitys. Verstanden?
  On meillä lankapuhelinkin melkein joka huoneessa, mutta niistä voi jo laulaa Umberto Marcaton kera: Miksi puhelin ei soi?

  AntwortenLöschen
 4. Jos et muista sanoja, niin tässä pieni näyte.
  http://www.nrjkauppa.fi/scweb/scwebshop.dll?audiotrack?organisationid=19fd48c8-08d3-0743-9a12-97ff3b1ad3a1&contentid=579F9F4D-A4A3-4246-B4E0-3AE41D7E903E&languagecode=FI

  AntwortenLöschen
 5. Verstanden! Suomi on teknologian paratiisi verrattuna Saksaan. Kun tulin Saksaan, Kölnissä oli puhelimet vielä jonotuslistalla, ei sitä niin vaan puhelinta saanut. Appivanhemmat oli meidän mukana Suomessa ja ihmettelivät, että kaikilla oli puhelin. Herran jestas, Umberto Marcato! Onkohan se vielä hengissä? Sä voit vastalahjaksi kuunnella tätä:
  http://www.youtube.com/watch?v=cN1LCow_BQU.

  AntwortenLöschen
 6. Mulla on kaksi Nokiaa jatkuvasti auki (paitsi sairaalassa) ja virastoissa + lääkärissä tms. äänettömällä. En edes pystynyt laskemaan monesko kännykkä menossa, ensimmäinen oli sellainen Nokian halko joka oli nykyistä käsilaukkuani suurempi ja siitä se alkoi...

  AntwortenLöschen
 7. RouvaHoo: kaksi kännykkää? Huh huh, olet siis oikea homo connectus!

  AntwortenLöschen
 8. Lankapuhelin meilläkin, kännykkää käytetään vain, kun ollaan kodin ulkopuolella.

  AntwortenLöschen
 9. Kauhistus, mutta kiitos lahjasta nyt kuitenkin. Kein Schwein ruft mich an, keine Sau interessiert sich für mich. Miten kauniisti tuossa artikuloidaankaan.
  Luin, että Ylen Teemassa näytettiin hiljattain Max Raaben ja Palast-orkesterin konsertti. Tuo kappale oli suomennettu Erkkikään ei soita minulle.Olisi pitänyt ehdottomasti nähdä.

  AntwortenLöschen
 10. kato nyt tätäkin: niin kai se on useimmissa saksalaisissa perheissä
  Clarissa: Vai Erkiksi on pantu. Max Raabe on vähän sellainen kulttifiguuri.

  AntwortenLöschen
 11. Täällä Ahvenanmaallakin melkein kaikilla on vielä lankapuhelin. Kolme vuotta sitten, kun tulin tänne ensimmäistä kertaa, monet ihmettelivät, että eikö minulla ole lankapuhelinta, vaan ainoastaan matkapuhelin!

  AntwortenLöschen
 12. Sauerkraut: toihan on ihmeellinen ilmiö, en olisi uskonut.

  AntwortenLöschen
 13. Haha, mikä video. :D Taidan napata tämän meemin omaan blogiini. :)

  AntwortenLöschen
 14. Napattu ja vastattu! Lisäsin vielä innostuksissani meemiin pari omaa kysymystä jatkoksi. :D

  AntwortenLöschen
 15. Hehe...ihana tuo mainosvideo :D Màkin oon usein kaivannut keksintòà missà avaimelle voi soittaa

  AntwortenLöschen
 16. "homo connectus" puolustautuu:
  Toisessa irkkuliittymä toisessa suomiliittymä, johon suomikaverit voivat edullisesti tekstailla, ja jota edullisempi käyttää kaikkialla Irlannin ulkopuolella.
  Heljä

  AntwortenLöschen
 17. -S-: se avaimen löytäminen on kyllä joskus iso ongelma, varsinkin kun olis kiire lähteä jonnekin
  Heljä: no, saat anteeksi. Onko sulla Suomessa muuten joku prepaid-liittymä ja meneekö se umpeen tiettynä aikana,jos ei tankkaa uudelleen? Mulla oli DNA:n, mutta se ei ollut kiva, kun meni puolen vuoden päästä umpeen, kun en muistanut eikä tarvinnutkaan tankata.

  AntwortenLöschen
 18. Ennen oli prepaid DNA ja sinne jäi aina krediittiä ja vanheni ja sitten piti ladata kympillä aktivoidakseen ja olin kierteessä. Viime syksynä selvisi, että kun on suomalainen sotu niin saa myös "laskutus" DNA liittymän joka mulla nyt on, kuukausi maksu alle euron kuussa!

  AntwortenLöschen