Dienstag, 3. November 2009

Mitä en omista

On tullut haasteita kertoa, mitä en omista. Pitkän listanhan niistä saisi, mutta tässä nyt muutama.

En omista korkokenkiä, sillä en osaisi sellaisilla kävellä.

En omista kihlasormusta, kun en ole koskaan ollut kihloissa.

En omista kananmunankeitintä, meillä keitetään munat primitiivisesti kattilassa. Munankeitin oli ainakin ennen Saksassa sellainen tyypillinen kihlajaislahja, mutta kun me tyhmät ei menty kihloihin, jäi lahjat saamatta.

En omista leivänleikkuukonetta, joka kuuluu standardina lähes jokaiseen kunnon huusholliin Saksassa. Meillä leikataan leipä veitsellä ja jos haluan jotain muuta leikata hienoiksi siivuiksi, esimerkiksi kaalia, menen kaalini kanssa naapuriin, sieltä löytyy kone.


Panen haasteen kiertämään.

Kommentare:

 1. En olisi ensteks uskonut, mutta kananmunankeitin on paras mikä hankittu, sitä käytetään joka päivä, aina sopivan löysät tai kovat munat, lapsemmekin hankkineet kotiinsa.

  AntwortenLöschen
 2. Hannele: kai mun sitten pitäis mennä kihloihin :-)

  AntwortenLöschen
 3. Minullakaan ei ole korkokenkiä, eihän niillä pääse kävelemään. Kihloissa oltiin, muttei silloin saatu munankeitintä, se ostettiin joskus itse, ja leivänleikkurikin on.
  Sellaista kodin yleiskonetta minulla ei ole, mutten sellaista kaipaapaan. Eikä leivänleipomiskonetta,koska en leivo itse leipää.
  Tämä oli oikein hyvä haaste!!!!
  Seurataan, mitä muilla kommentin kirjoittajilla ei ole.....

  AntwortenLöschen
 4. Siis en ole koskaan kuullutkaan leivänleikkuukoneesta kotioloissa!
  Minulla ei ole kahvinkeitintä, keitän pressokahvia (vedenkeittimellä ja pannulla).

  Haluan toivottaa etukäteen Allulle hyvää Egyptin matkaa, minun loppuviikko on niin kiireinen, ettei blogimatkailuun riitä aikaa. Odotan innolla sitten matkapostausta kuvien kerra!

  Helena

  AntwortenLöschen
 5. (itsekin voi ostaa :)

  En tiä, ootko naimisissa, mut itse en ilman isoa kasaa papereita ja testamentteja uskaltaisi elää avo-liitossa. Monta kauhukertomusta)

  AntwortenLöschen
 6. P.S.
  Juhlia ei voi koskaan liikaa,
  me juhlitaan joka vuosipäivä, sekä kihlajais- että hääpäivät :)

  AntwortenLöschen
 7. Hauska. Mulla on paljon asioita mitä en käytä. Olisiko se hyväksyttävä lista myös?
  Ihanasta Irlannin auringonpaisteesta
  Heljä

  AntwortenLöschen
 8. Korkkareita ei ole minullakaan. Enhän minä sellaisilla osaisi kävellä nilkkaani nyrjäytämättä.

  Me oltiin vuosi kihloissa ja sehän menee täällä Saksassa niin, että sormusta pidetään kihlausaikana vasemman käden nimettömässä ja kun mennään naimisiin, siihen samaan sormukseen kaiverrataan nimen ja kihlauspäivämäärän viereen hääpäivä ja sormusta aletaan pitää oikean käden nimettömässä. Kihlajaislahjoista en muista, ei taidettu saada, ei ainakaan kananmunankeitintä, se kyllä pölyttyisi jossain kaapin perillä, niin harvoin kuin meillä kananmunia keitetään.
  Leivänleikkuukoneita meillä on kaksi: anopilta peritty käsikäyttöinen, josta tykkäsin kovasti. Ostamamme talon keittiössä on kiinteä sähkökäyttöinen, josta en tykkää, mutta sitä on vaikea ottaa poiskaan.

  AntwortenLöschen
 9. No mulla on korkkareita mutten ikinä melkein niitä käytä....
  Hassua että tuo leivänleikkuulaite on niin yleinen teilläpäin;helppoahan sitä leipää on itse leikata.Täällä monessa supermarketissa muuten on sellaiset laitteet kassojen jälkeen,joissa voi leikata leivät.Pistetään yhdestä puolesta sisään ja tulee toisesta ulos paloiksi leikeltynä...

  AntwortenLöschen
 10. Hassua todella tuo leipäleikkurin yleisyys, jotain muuta sillä voisi ehkä leikelläkin. Munankeitintä ei ole mutta huomasin kyllä kesällä vävyn laitteen näppäryyden.

  AntwortenLöschen
 11. Meidän supermarketin leipomo-osastolla kysytään, haluaako leivän siivutettuna vai ilman, minä ostan aina kokonaisena, koska meillä kahdestaan kuluu leipää korkeintaan 5 siivua päivässä, eli ne loput olisi kuivia käkkäröitä, ennenkuin kilon leipä olisi syöty...

  AntwortenLöschen
 12. Allu, Sun listasi voisi olla minun listani! Tuo leivänleikkuukoneen yleisyys on minuakin ihmetyttänyt. Minusta ne on paljon "vaarallisemman" tuntusia kuin kunnon terävä veitsi.

  AntwortenLöschen
 13. Mua nauratti kun isäni osti munankeittimen ja oli mielettömän tohkeissaan että sillä voi keittää monta munaa kerralla ja jokaisen voi "ohjelmoida" eri "kovuusasteelle" ...ööö... niin voi kattilassakin! ;D

  Korkokenkiä mulla on aika kasa, mutta noita muita mainitsemiasi hienouksia (?) ei mullakaan ole. Enkä taida tartteakkaan :)

  AntwortenLöschen
 14. :-) hauska postaus!
  Ei minullakaan noin korkeita korkkareita ole...ja munat kypsyy taallakin kattilassa :)

  AntwortenLöschen
 15. Maija: mulla taas on yleiskone, kun henkilökohtaisen pullataikinan vaivaajan ranne alkoi reistailla (urheiluvamma,se on heittänyt elämänsä aikana liikaa käsipallomaaleja)
  Helena: taitaa olla saksalainen erikoisuus se leivänleikkuri
  Hannele: kyllä mä naimisissa olen, ei vaan oltu kihloissa. En minäkään olisi halunnut avoliitossa elää. Sitä olen usein tässä ajatellut, kun olen lukenut, että Stieg Larssonin suku meinas ottaa kaiken omaisuuden eikä avovaimolla ollut mitään oikeuksia.
  Heljä: no siitä vaan uusi meemi
  Soili: meillä ei ollut kuin yksi sormus, siis mun vihkisormus, joka on sekin hävinnyt. Mies ei välitä sormuksista ja onneksi ei Suomessa tarvi morsiamin panna sormusta sulhasen käteen niinkuin Saksassa on.
  Yaelian: täällä saa kanssa ostaa leivän leikattuna, jos haluaa
  Sirokko: joskus voileipäkakkua tehdessäni menin leipien kanssa naapuriin, kun sillä leikkurilla sai ne hyvin leikattua.
  Anne: on ne vaarallisia ainakin lapsille ja vie niin hirveän paljon tilaa
  MaaMaa: kyllä kattilassakin voi ohjelmoida jos ei nyt niin kamalasti eri kypsyysluokkia tarvita. Muuten serkku siellä Provencen hotellissa keitti vieraille munat aamulla niin että laski eikä katsonut kelloa. Kun se mutisi fünfundzwanzig sechsundzwanzig, sitä ei saanut häiritä. Siltä ei voinut tilata kolmen minuutin munaa, vaan piti sanoa pehmeä tai kova.
  BLOGitse: yksi mun kaveri on pilannut jalkansa kun piti ennen aina high heels. Nyt pitää terveyskenkiä.

  AntwortenLöschen
 16. Hihii, menetkö oikeasti kaalia leikkaamaan naapuriin? xD Minulle tuli päähän huvittava kuva sinusta kaali kainalossa seisomassa naapurin ovella. :D

  Saatanpa inspiroitua ja laittaa saman haasteen omaan blogiini. Laitetaan hautumaan (ei munankeittimeen, vaan kattilaan, hah hah). :)

  AntwortenLöschen
 17. Mitä minulla EI ole: korkokenkiä, kananmunankeitintä, leivänleikkuukonetta kihlasormusta, kun ei menty kihloihin. (3.11. 19?? hankitut vihkisormukset on laatikoissa molemmilla).
  Minulla ON yleiskone taikinoita varten, monitoimikone moneen tarkoitukseen, melkein käyttämätön jäätelökone, jonka voitin Unicefin arpajaisista ja kasapäin muita pikku koneita keittiön kaapeissa tilaa viemässä.
  Välillä oikein alkaa ärsyttää tämä materialismi, vähemmälläkin tulisi toimeen.

  AntwortenLöschen
 18. TaiNa: kuule meillä kuljetellaan vaikka mitä naapureille tai he hakevat meiltä jotain, ei pelkästään kaalia. Meillä molemman puolen naapureiden avain ja heillä meidän ja saa käydä leikkaamassa koneella tai lainaamassa sokeria ja kananmunia, vaikka ei ole asukkaat itse kotona.
  Clarissa: Heute Hochzeitstag?? Onnea♥ Onko Suomessa muka sellaisia ihmisiä, jotka eivät mene kihloihin? Aina luen niitä lööppejä, että sellaiset "vanhat" ihmiset kun Karpela ja Vanhanen ja vaikka kuka MENEE KIHLOIHIN. Se tuntuu täältä käsin niin hassulta.

  AntwortenLöschen
 19. Kiitoksia:)
  Oltiinko sitten radikaaleja tai mitä, siitä on niin pitkä aika että en muista, mutta kihloihin menosta ei edes puhuttu.

  AntwortenLöschen
 20. Unohtui tuo yleiskone: se on mulla ollut 20 vuotta ja tärkeä pullataikinan teossa, samoin mikroaaltouuni, näiden kahden ansiosta pullat on alle 1 1/2 tunnissa pöydässä.

  AntwortenLöschen
 21. ... siis mikrossa nostatutan taikinan, paistan kyllä ihan paistinuunissa...

  AntwortenLöschen
 22. Mullakaan ei ole mitään noista. Pienet korot on kivat (tytär kutsuu korollisia kenkiäni klak-klak -kengiksi), mutta kovin korkealla en halua huojua. Kihloissa toki oltiin, jos se on sitä aikaa, kun oltiin jo sovittu naimisiinmenosta, mutta mitään näkyvää merkkiä siitä ei ollut. En pidä keitetyistä kananmunista, ne muutamat kerrat selvitään kattilalla. Ja leivänleikkuukoneelle ei ole keittiössä paikkaa.

  AntwortenLöschen
 23. Soili: en ole muistanut kokeilla nostattamista mikrossa
  kato nyt tätäkin: sehän se on, että keittiössä on muutenkin tarpeeksi tavaraa. Mun yleiskonekin on kellarissa, kun ei ole tarpeeksi tilaa keittiössä.

  AntwortenLöschen
 24. Tuollaisia piikkareita en ole koskaan omistanut. (Max 5 cm:n korko, nykyisin vähemmän)
  Kihlat on ostettu.
  Kananmunat keittyvät kattilassa.
  Leivät leikkaamme veitsellä. (Emme omista veitsenterotintakaan.)

  AntwortenLöschen
 25. Nurkkalintu: 5cm riittää. Veitsenterotin mulla muuten on ja oikein hyvä onkin, olen siitä ylpeä, että osaan itse terottaa veitset. Se ei kyllä ole mikään sähköterotin.

  AntwortenLöschen
 26. Allu, kiitos Hannelen, minä toivon nyt munankeitintä joululahjaksi!

  Ostin yhdet tuollaiset todella huikeat korkokengät. Olen seisonut ja istunut niillä muutamat juhlat, muu ei onnistu;-)

  AntwortenLöschen
 27. Leena: kyllähän niillä kengillä istuisi, mutta mulla olisi jo vaikeuksia päästä niiden kanssa tuolin luokse :-)

  AntwortenLöschen
 28. Heh! onpas kivoja vehkeitä muuallakin kuin Saksassa. Meillä ei, vaikka saksalaisvaikutteilta ei ole voitu välttyä. Mutta minun lapsuudenkodissani oli sekä leivänleikkuri että kananmunankeitin! Nämä joskus 70-luvulla. Isäni oli hieman kojeintoilija: koko kylän ensimmäinen pyykinpesukone ja myöhemmin tiskikone olivat meillä.
  Sitä leikkuria käytettiin enemmän makkaran viipalointiin, mutta kyllä sillä leivänkin näppärästi viipaloi. Kananmunankeitintä ei alkuhuuman jälkeen käytetty.

  AntwortenLöschen
 29. Siis tyhmàà ettet mennyt kihloihin ja jài nàin kananmunankeitin saamatta....ja tyhmàà kun menin kihloihin italiassa enkà saksassa, kun tààllà ei tuota kananmunankeitinperinnettà ole ja nàin minàkin olen ilman sità.....kattila toimii :D

  AntwortenLöschen
 30. Ai niin ja tuo leivànleikkuukone....EN Ole koskaan KUULLUTKAAN mokomasta :-s

  AntwortenLöschen
 31. Leen@: kinkkujen ja sellaisten leikkaamiseen monet tosiaan käyttää sitä leipäkonetta, kun sillä saan niin ohuita siivuja
  -S-: mikä harmi, ettet mennyt Saksassa kihloihin

  AntwortenLöschen
 32. Allu, mekään ei menty kihloihin vaan suoriksi vihille. Kaksi aikusita ihmistä ja 'elököön se toinen ja viimeinen kierros!'

  Usko tai älä, minun karjalaisella mamallani oli leivänleikkuukone ja joka päivä runsaassa käytössä, sillä mamma leipoi niin hyvää ruisleipää.

  AntwortenLöschen