Sonntag, 20. Dezember 2009

Sisar Helene

kuva täältä

Tuon edellisen postaukseni sanoma toi mieleen diakonissa Helenen, joka 46 vuotta ja 98 ikävuoteen asti tarjosi jouluaattona köyhille, kodittomille, alkoholisteille, huorille, narkomaaneille, Kölnin asemalla jouluaterian ja jakoi heille lämpimiä vaatteita. Alkuvuosina tilaisuuteen tuli viitisenkymmentä ihmistä, viime vuosina yli 500. Ruokailun jälkeen Helene istahti keyboardinsa ääreen ja lauloi kaikkien kanssa joululauluja. Helene sai Saksan presidentiltä Bundesverdienstkreuz-ansiomitalin ja sen hän oli todella ansainnut.

Luo köyhän niinkuin rikkahan saa joulu ihana.

Kommentare:

 1. No hän on sitten Kölnin "Veikko Hursti" V.H. sai myös presidentiltä tunnustuksena lähimmäisen auttamisesta Pro Benignitate Humana-mitalin. Hienoa, että tuollaisia ihmisiä lytyy, heitä tarvitaan tässä kovassa maailmassa.
  Lapsuudesta muistan, kuinka tärkeää oli viedä paketti Pelstusarmeijan koriin.

  AntwortenLöschen
 2. Sitä lähimmäisen rakkautta tarvitaan juhlassa ja arjessa. Hyvä, että noin arvokasta työtä tekevä saa kunniamerkin. Vaikka en sinänsä kovin paljon kunniamerkkejä arvosta, on kuitenkin mukava huomata, että joku sen todella ansaitseva myös merkin saa.

  AntwortenLöschen
 3. Minusta aina iloista, kun pyytetön hyväntekijä saa ansiota ja huomiota.

  (En katso enää linnan juhlia. On hyvä, että juhlalla kunnioitetaan itsenäisyyttä, mutta ärsyttää se naisten iltapukukilpailu ja mainostavat, mistä kaukaa ovat kankaansa tuoneet ja kuka kuuluisa suunnitellut. Ei itseni takia ärsytä, vaan niiden, jotka Suomessa kituuttavat 580 euron kansaneläkkeellä.Katsoin viimeisen kerran, kun anoppini oli siellä.)

  AntwortenLöschen
 4. Clarissa: enpäs ole ennen kuullutkaan Veikko Hurstin nimeä. Pelastusarmeijan joulupadat muistan aina Helsingin matkoiltani.
  Kasselin kyyhky: tuollaiset ihmiset niitä ansiomerkkejä ansaitsee eikä mitkään poliitikot
  Leena Lumi: Ilmeisesti Suomelta puuttuu ne kuninkaalliset ja Suomi on sitten monarkia itsenäisyyspäivänä ja kaikki tuijottaa telkkaa. Mitkä rahat menee tosiaan niihin vaatteisiin ja ihmettelin, miten lehdessä arvosteltiin, jos jollakin oli vähän yksinkertaisempi puku päällä.

  AntwortenLöschen
 5. Helenen kaltaiset ihmiset ovat upeita.Onko hän vielä elossa?

  AntwortenLöschen
 6. Yaelian: kuoli viime vuonna 99 vuotiaana

  AntwortenLöschen
 7. Pari viikkoa sitten näin Saksan tv:ssä lähetyksen merimiesmission joulusta Hampurissa, merimiehet haettiin satamassa olevilta laivoilta autolla mission tiloihin, he saivat ilmaisen puhelinkortin ja voivat soittaa kotiinsa - puhelinkoppeja oli toistakymmentä; söivät yhdessä, saivat lahjoja ja lauloivat joululauluja, lopuksi kaikki yhdessä ja jokainen omalla äidinkielellään "Jouluyö juhlayön". Sitten bussi vei heidät takaisin laivoille.

  AntwortenLöschen
 8. Tällaisiin hatunnoston arvoisiin ihmisiin kuuluu minusta esim. eräs eläkkeellä oleva lääkäri, joka maksutta hoitaa laittomasti Saksassa asuvia ihmisiä, tai eräs naislääkäri, joka kerran viikossa tekee kierroksen asunnottomien luona.

  AntwortenLöschen
 9. Soili: meidän Egyptin porukassa oli myös yksi sympaattinen naislääkäri, joka hoitaa asunnottomien terveysjuttuja.

  AntwortenLöschen