Dienstag, 5. Januar 2010

Lumivaellus

Tämän vuoden ensimmäisenä päivänä patikoimme lumessa ylös vuorelle. Korkeuseroa matkalla oli vähän yli 400m ja nousuun meni 1,5 tuntia. Monet perheet jaksoivat raahata kelkkansa mukana ja laskivat sitten 3,5 km mäkeä alas. Meillä olisi ollut autotallissa Allumiehen vanha kelkka, mutta eipäs tajuttu ottaa sitä mukaan matkaan.




Matkan varrella ihailimme Dolomiittien kauneutta


ja paluumatkalla oli onneksi kamera valmiina kädessä, kun Allumies alkoi iloisena laulaa laulua ensilumesta


19 Kommentare:

  1. Olipas teillä reipas vuoden aloitus! Nuo kelkat aivan ihania, tulee mieleen Heidi elokuva (se vanha).
    Kaikui varmaan hienosti Allumiehen laulu noissa maisemissa.
    timanttista tiistaita
    Heljä

    AntwortenLöschen
  2. Pikku Heidin maisemat ovat kauneinta mitä on - meren jälkeen. Olen tavannut useasti alpeilla vielä lammaspaimenia sauvoineen!Kuviakin on albumissa.

    AntwortenLöschen
  3. Niin, vahinko kun kelkka ei tullut mukaan, mutta kamera tuli! Tässä vieressä istuu pikkutyttö 4v ja jo kolme kertaa on pitänyt kuunnella hienoa laulua. Kiitos.

    Olisi kiva saada meidänkin miespuolisen laululintumme esitys taltioitua tänne, mutta kun en saa videota enää blogeriin kuten ennen enkä juutuubin kautta viitsisi laittaa. Voitko neuvoa.

    AntwortenLöschen
  4. Heljä: laulu kaikui, valitettavasti vain minun edessäni eli ei kuulu niin hirveän hyvin ja jos olisin sanonut filmaavani, olisi varmaan lopettanut laulunsa
    Leena: lammaspaimenia sauvoineen ja koirineen näkyy jopa meidän lähistöllä. Katselen aina haltioituneeta niitä koiria, miten ne hoitaa hommansa.
    Clarissa: mitä ongelmia sulla on? Hihi, ihan kuin minä osaisin auttaa. Lataaminen kestää kauan, jospa et vain jaksa odottaa??? Tai mikä vikailmoitus tulee?

    AntwortenLöschen
  5. No kun minulla ei näy enää siinä yläreunassa sitä filmikelakuvaketta, jota pitäisi napsauttaa. Ehkä minulla on uudempi versio, josta se on nyt pois.

    AntwortenLöschen
  6. Clarissa: puuttuuko se molemmista mahdollisuuksista eli EDIT HTML sekä COMPOSE? Mitähän ne on suomeksi, siis siinä PREVIEWn yläpuolella.

    AntwortenLöschen
  7. Hihii, tulipas hyvälle tuulelle sekä kelkkaparkkikuvasta että lauleluista! (Minäkään en muuten osaa laittaa videoita...)

    AntwortenLöschen
  8. UPeat maisemat!
    Tuolta ois ollut hauskaa kelkkailla/pulkkailla alas. Viimeks pulkkailin viime jouluna veljenpoikien kanssa. Oli yhtä aikaa kamalan ihanaa ja ihan kamalaa! :D

    AntwortenLöschen
  9. En ole aikoihin kuullut noin aidon reipasta laulelua talvisäässä! :)
    Kiitos!

    AntwortenLöschen
  10. Mulle tulee tuosta mieleen lumessa oleilu ja sen jälkeen kuuma mehu.Jotenkuten olen tänä talvena vähän kaivannut lunta,kun täällä on ollut aika lämmintä.

    AntwortenLöschen
  11. Tuo talvivaellus on asia, jonka myös suomalaiset hiihtokeskukset voisivat ottaa ohjelmaansa. Näytti ja kuulosti aivan ihanalta. Kiva laulu! Hiihdittekö tai laskettelitteko te siellä myös? Miten muuten saksaksi tehdään ero perinteisen ja luisteluhiihdon välille? Minusta oli vaikea muistaa, että aina kun sanoin että menen skifahren, niin piti sitten täsmentää milloin tarkoitan Langlaufia ja milloin alpine.

    Nyt kun en itse pääse noihin maisemiin kelkkailemaan tai kävelemään, tyydyn Aurajoen jäähän ja peltoihin; ostin eilen uudet sukset tänne ja työpäivän jälkeen pääsen hiihtämään.

    AntwortenLöschen
  12. Maiku: minustakin ne kelkat oli niin söpöjä, ihan samanlaisia varmaan olleet vuosikymmeniä
    MaaMaa: kyllä oli tuollakin lapsilla kivaa, kirkuivat iloisesti alamäessä
    Nurkkalintu: eikös olekin reipas kaveri ja AINA laulaa.
    Yaelian: joo, kuuma vadelma- tai viinimarjamehu, sitä minäkin aikanaan join kotiin tultua hiihtolenkiltä
    Helena: kun minä pääasiassa hoitelin virtsarakontulehdustani ja luin hotellissa, mies kävi laskettelemassa ja kerran yritti luisteluhiihtoa hyvin huonolla menestyksellä. Luistelu on "skating" ja perinteinen murtomaahiihto on "parallel", jos ei pelkästään puhuta Langlaufista. Me ollaan hiihdetty parallel ja kun kaikki muut painelee skatingillä ohi, mies halusi sitä kokeilla hotellin valmentajan tunnilla, mutta ei ollut helppoa hänestä ja taisi jäädä siihen karrieerinsa. Skifahren on tosiaan oikeastaan aina laskettelua, Langlauf pitää sanoa erikseen. Winterwanderungit on todella kivoja ja esimerkiksi Oberstdorfissa on mitä mainioimmat Winterwanderwege.

    AntwortenLöschen
  13. Olipas sulla reippaan hilpeää patikointi seuraa :) Ja nuo kelkat, oi miten suloisia! Talvimaisemat harvoin saa haluamaan pihalle, mutta nyt taidan tempaista lenkin koiran kanssa pidemmän kaavan mukaan ja päälle kuumaa mehua tai kaakaota.

    AntwortenLöschen
  14. Kiitos, nyt tiedän miten nuo hiihtotavat voi erottaa toisistaan saksaksi. Luisteluhiihto on nopeaa, ei se minusta ole kovin vaikeaa, mutta mun käsivoimat ei riitä siihen ainakaan ylämäessä. Taitaisin vaan liukua taaksepäin, :) Perinteisessä taas pitää osata voidella, mutta onneksi on keksitty pitoteippi!
    Tylsää, että olit sairas, inhottava vaiva tuo virtsatietulehdus. Toivottavasti olet toipunut siitä hyvin!
    Vielä pari tuntia töissä ja sitten lähden hiihtolenkille!

    AntwortenLöschen
  15. Ihanaa reippailua ja lauleloa! Dolomiitit on lempparipaikkojani. Minä en sitten millään uskaltaisi laskea vuorenrinnettä alas. Pelkäisin a) puita ja b) ylöspäin ja alaspäin liikkua ihmisiä, koiria jne.

    AntwortenLöschen
  16. Hi allu, sieht ja traumhaft aus eure Urlaubswinterlandschaft. Ganz soviel Schnee gab es bei uns leider nicht, aber es war trotzdem wunderschön.Unsere Rückfahrt war auch ätzend mit heftigem Schneefall und vielen Staus.Bei uns ist es heute bitterkalt und Freitag soll es viel Schnee geben. Deshalb bringen wir Julian schon morgen nach Schwenningen.
    Den Querschnitt durch unser Weihnachtshaus hast du Ja super gemacht. Habe ich mich sehr drüber gefreut. Die roten Herzen auf dem Kissen waren übrigens für Euch. Habe ich vergessen zu sagen. Werden nachgeliefert.Eisige Grüße
    aus Bayern.

    AntwortenLöschen
  17. Susadim: söpöjä ne kelkat tosiaan ja huomasitko oikeanpuoleisen kelkan päällä sellaisen ihmeellisen kelkan, jossa on niinkuin jakkara ja alla yksi suksi.
    Helena: pitoteippi, taas opin minäkin uuden sanan. Mutta pitääkö nykyajan suksia voidella?? Ne, joita me olemme talvilomalla vuokranneet, ovat olleet niin liukkaita, että heti lensin häntäluuni päälle, kun sukset luisti liikaa.
    kato nyt tätäkin: no en minäkään suksilla laskettelisi, mutta ehkä kelkalla tuollaista metsätietä, jossa on penkat molemmin puolin, ettei joudu tieltä rotkoon. Harmittelin, ettei ostettu kaupasta sellaisia muovisia mitä ne nyt on nimeltään.
    Erika: ich habe mich nicht getraut die Herzen mitzunehmen. Danke nochmals für alles, es war wie immer schööööön bei euch.

    AntwortenLöschen
  18. Nykyisiä suksiahan sitä vasta pitääkin voidella! Ne "never-vaxit", joita kai kutsuttiin pitopohjasuksiksi, olivat niitä joita ei tarvinnut voidella, muttei niillä mihinkään päässytkään. Tai eihän nytkään tarvitse voidella, jos käsissä on tarpeeksi pitoa; mulla ei ole. Luistelusuksiin laitetaan pohjustuksen jälkeen vain luistovoidetta, joten se on helpompaa kuin tämä perinteisillä pelaaminen. Pitoteippi on helppo juttu, se käy melkein kaikille keleille ja on helppo ja siisti ratkaisu. En todellakaan ole mikään suksien voitelun asiantuntija, joten luotan siihen pitoteippiin! Toinen asia, jos (vuokraamon) sukset ovat liian liukkaat, voi olla se, että ne ei ole ko. hiihtäjälle tarpeeksi jäykät, ts. potku ei pidä. Kyllä ennen oli helppo hiihtää puusuksilla, kerran talvessa tervataan ja vähän kynttilällä luistoa pohjaan!
    Oli muuten kiva hiihtää tänään.
    Se muovijuttu on joko muovipulkka tai liukuri, se on vain sellainen "läpyskä" ilman reunoja.

    AntwortenLöschen
  19. Sehän on kuin Stiga :) Ja tuossa yhdessä on oikein selkänojakin. Viehättävän vanhanaikaisia.

    AntwortenLöschen