Mittwoch, 17. Februar 2010

Lutetia

Pariisi on mielettömän kallis kaupunki ja kun suunnittelimme matkaa sinne, päivittelimme taas kerran hotellien hintoja. Allumies on ollut usein työasioissa Pariisin businesskaupunginosassa La Defensessa ja ehdotti, että yöpyisimme siellä, sillä niin voi säästää hotellissa satasen euroa päivässä ja saa vielä paljon paremmin varustetun hotellin ja ison huoneen. Matkaa La Defenseen on RER-maanalaisella Riemukaarelta vain yksi pysäkki eli viitisen minuuttia, tavallisella metrolla viisi pysäkin väliä eli loppujen lopuksi se on ihan lähellä. Viimeistään kotimatkalla junassa Saksaan, kun vaihdoimme kokemuksia muiden turistien kanssa, tajusimme, että saimme tosiaan paljon halvemmalla paljon paremman hotellin, jossa oli iso huone, ihana kylppäri, aivan mahtava aamiainen ja todella rauhallinen paikka. Jos ei kaipaa nukkuessaan keskikaupungin hälinää, voi hyvin yöpyä La Defensessa. Kaiken kukkuraksi hintaan kuului neljän päivän lippu yleisiin kulkuneuvoihin ja shamppanjaa tervetuliaisiksi ja parkkipaikkakin olisi ollut ilmainen, jos olisimme olleet autolla matkassa. Kun astui hotellista ulos, vasemmalla näkyi La Grande Arche ja oikealla usvan takana Riemukaari ja siitä oikealla Eiffel-torni, joten kyllä sielläkin uskoi olevansa Pariisissa, vaikka se ei tietenkään ollut sellaista söpöä Pariisia kuin esimerkiksi Marais.


Tykkäämme muutenkin kulkea paljon yleisillä kulkuneuvoilla ja katsella paikallisia ihmisiä ja siksi metrolippua tuli käytettyä paljon. Pariisin yleiset kulkuneuvot pelaavat hienosti ja metroa on helppo käyttää, sen muistin edellisiltäkin matkoilta.


Kävimme lauantaina brunssilla tunnetussa ja älyttömän kalliissa Mariage Freres-teekaupassa ja iltapäivällä jatkoimme teen juontia moskeijan kahvilassa yhdessä sukulaistytön kanssa, joka on juuri väitöskirjansa takia kolmen kuukauden tutkimusprojektissa Fontainebleaun eliittikoulussa ja tuli meitä tapaamaan Pariisiin.

Kommentare:

 1. Minulla on albmiin liimattu Pariisin matkan kohdalle kuitti elämämme tyyrimmistä kahdesta kahvikupillisesta aivan Pariisin keskustassa. Onneksi sitikkamme, joka oli uusi, simahti vasta Pariisin ulkopuolella ja koska kyseessä ranskalainen auto, korjaus sujui. Bapaumesta, joka on todella pahainen pikku paikka on romanttinen ja pelottavakin tarina.

  Jostain syystä meillä oli Ranskassa koko ajan hirveä kiire päästä Sveitsin puolelle. Mutta aiomme yrittää vielä kerran. HJos sitten ei natsaa, niin hyvästi Pariisi, hyvästi Ranska.

  Sitikkaa meillä ei ole, eikä tule!

  Allu, jotkut joskus moittivat minua siitä, että miski aina sama hotelli. Vrt. Rodetal. No siksi, kun tietää hinnan sopivaksi, tuntee henkilökunnan, takuuhyvä ruoka etc. Ja tutuss paiakssa aamianinen tarjoillaan silloin kun haluat, esim.

  AntwortenLöschen
 2. Leena Lumi: kyllä minäkin mielelläni menen toiste hotelliin, jossa olen viihtynyt, jossa huone on ollut ok ja palvelu hyvää. Tietää mistä maksaa ja mitä saa rahojensa vastineeksi jne... vastaavasti taas en mene uudestaan sellaiseen paikkaan, missä on ollut jotain vikaa. Kuten muutama vuosi sitten Berliinissä: huone ei vastannut lainkaan kuvausta, huoneen lattialla oli hiekkaa ja pöydällä likaisia vanupuikkoja, toisena päivänä siivooja oli jättänyt huoneen oven lukitsematta... ja sitä paitsi henkilökunta vastasi minulle koko ajan englanniksi kun minä puhuin heille saksaa! :o

  AntwortenLöschen
 3. Hyvä kun kekstitte, ettei ihan keskellä keskustaa kaikkein kalleimmassa ole PAKKO asua :) Kuulostaa loistavalta diililtä hotellinne!
  Mekin matkataan paljon julkisilla kun ollaan reissuilla, näkee ja kokee paljon enemmän sitä aitoa paikallista menoa.

  AntwortenLöschen
 4. Kaupungeissa, joissa metrot toimii hyvin onkin kannattavaa asustella keskustasta hieman etààmmàllà. Tuo business alue ei kullà vaikuttanut ollenkaan pahalta :D

  AntwortenLöschen
 5. Metrocollage ja Teehauscollage ovat aivan minun mieleisiäni ja saavat aikaan melkoisen matkakuumeen.

  AntwortenLöschen
 6. Kuulostaa taas niin erinomaiselta kaupungilta, että pitäisiköhän sinne vihdoin minunkin ängetä :)
  Mutta kun pelottelevat, että ranskalaiset eivät suostu puhumaan muuta kuin ranskaa.. Ja minä en osaa ensimmäistäkään ranskan sanaa.

  AntwortenLöschen
 7. Ihanaa..tuli matkakuume Pariisiin!

  AntwortenLöschen
 8. Sauerkraut: noi metrokyltit on niitä alkuperäisiä art deco-tyylisiä ihanuuksia
  Leena: yksi kaverini oli maksanut espressokupposesta 12 euroa Champs Elyseellä.
  MaaMaa: oli tosi hyvä diili, kun oli metrolippu koko ajalle ja aamiainen tosi hyvä. Ajattelin muuten usein sua, että tätä ihanuutta se MaaMaa saa pian 24/7.
  -S-: meidän yleiset kulkuneuvot on epäluotettavia, mutta Pariisissa ei koskaan jouduttu odottamaan pitkään
  Clarissa: ja paljon muutakin ihanaa kuin metro ja teepaikat!
  Kirlah: usko tai älä, mutta Pariisissa puhuvat nykyään paljon englantia ja kahdessa ravintolassa tarjoilijat kysyi, mistä olemme kotoisin ja alkoivat puhua SAKSAA ihan omasta tahdostaan!
  Sira: kyllä minäkin sinne palaan enkä pidä niin pitkää taukoa kuin viimeksi

  AntwortenLöschen
 9. Minä olen ollut Pariisissa vain lapsena,joten kiva katsoa näitä kuvia.Olipa hyvä,että Allumies tiesi,miten löytää parempi hotelli halvemmalla:-) Minäkin tykkään käyttää julkista liikennettä aina matkustaessa,jos vaan mahdollista.

  AntwortenLöschen
 10. Me ollaan otettu usein hotelli jostain vähän matkan päästä, yleensä saa ihan hyviä ja vähän edullisempiakin. Viisi minuuttia ei ole todellakaan matka eikä mikään. Kiva päästä taas kuvien kanssa "matkalle"!!!

  AntwortenLöschen
 11. Yaelian: Oli tosiaan kiva, että mies tunsi tuon, itse olisin tuskin uskaltanut sinne mennä. Kymmenisen vuotta sitten, kun firmoilla näytti olevan liikaa rahaa, Allumies joutui/pääsi lentämään usein Pariisiin johonkin tyhjänpäiväiseen kokoukseen, joka oli pääasiassa herkullisten ranskalaisten ruokien ja viinien nauttimista. Nyt on eri ajat ja joka paikassa säästetään ja lennotkin on puupenkkiluokassa eikä enää business, mikä onkin ihan oikein.
  kato nyt tätäkin: monet, jotka oli keskustassa, tarvitsivat enemmän aikaa hotelliin päästäkseen.

  AntwortenLöschen
 12. Voi itku, nyt taas tuli ikävä Pariisiin. Rakastuin kaupunkiin 14-vuotiaana, ja sen jälkeen olen siellä käynyt lukemattomia kertoja. Yhä haaveilen, että asuisin siellä edes hetken (vaikka tiedän kaupungin realistisen puolen myös). Hotellissa olen asunut ainoastaan tuolla ensimmäisellä reissulla (olin kaverin ja hänen vanhempiensa kanssa) sekä häämatkallamme. Muuten aina ystävien luona.

  AntwortenLöschen
 13. Mukavaa katsella lumettomia kuvia :)

  AntwortenLöschen