Sonntag, 14. März 2010

Uusia ja vanhoja tuttuja

Helsingissä oli paljon valoa ja puhdasta lunta.


Katajanokka on se kaupunginosa, jossa haluaisin asua. Pitäisköhän alkaa pelata lottoa?


Oli kiva tavata mm. Heini, Helena, Mariam, Eeva-Liisa, Rauno, Riku, Hanna, Malwina, Stefan, Aneta, Stella, Taina, Raimo, Eeva, Yrjö, Maija, Jyrki ja Mirkka.
Vein veljeni ja kälyni Jyrki Anttilan ja Raimo Laukan konserttiin. Heiltä on molemmilta ilmestynyt uusi CD.

Tapasin kaksi uuttakin tuttua, kivan blogiystävän ja last but not least tämän neljän viikon ikäisen pikkuneidin, joka ei tainnut juuri perustaa tädin vierailusta ja piti häntä ilmeisesti kovin pitkäveteisenä ja nukuttavana kuten kuvasta näkee.

Kommentare:

 1. No nyt löytyi täältäkin näitä kauniita talvikuvia Suomesta, hienoa, että sää suosi sinua.
  Matkasi oli näköjään antoisa. Ehdit tavata monta tuttua — tuo 4-viikkoinen oli varmaan söpöin kaikista. Kuulehan
  parempi olla pitkäveteinen, nukuttava ja turvallinen kuin pelottava! Saat siis olla tyytyväinen noihin rektioihin.

  AntwortenLöschen
 2. Huikean sosiaalinen loma ihmismäärällä mitattuna.

  Hienoja nuo kuvaamasi talot. Helsinki on alkanut näyttämään kauniita puoliaan, tai siis taidan vain itse katsella sitä nykyään toisin silmin.

  AntwortenLöschen
 3. Hidas sytytys näin vapaapäivänä. Siis kyseessä taitaa olla Pohojalaaset tuloo-CD. Näin pohjalaisena tuo pitäisi saada.
  (Edell. kommenttiini haluaisin pilkunviilaajana ostaa yhden a:n)

  AntwortenLöschen
 4. Hieno kuva Katajanokalta. Helsinki näyttää siinä parhaimman puolensa. Ja sosiaaliset kontaktit ovat säilyneet ja uusia tullut mukaan. Ehkä pikkuneiti haukottelee vain tyytyväisenä, että kaikki on hyvin, kun tätikin tuli.

  AntwortenLöschen
 5. Helsinki-lomasi tarjosi paljon hyvää.
  Ihana tämä kuvan pieni tyttönen :)

  AntwortenLöschen
 6. Clarissa: voin hommata, jos haluat nimikirjoituksella :-). Aat on valitettavasti loppuunmyyty.
  Hannele: Helsinki on paikoittain satumaata
  Sira: ihmettelin muuten muitakin kontakteja suomalaisiin, tuppisuista ei ollut puhettakaan. Poliisilaitoksella henkilökorttihakumatkalla juttelin pitkään yhden kivan naisen kanssa odotushuoneessa ja sitten oikein sympaattisen virkailijan kanssa. Bussimatkalla lentokentälle juttelin koko matkan yhden nuoren miehen kanssa ja lentokoneessa vieressä istuvan naisen kanssa. Ai niin ja junassa juttelin yhden suomalaisen esperantistinaisen kanssa, jolla oli kaksi ranskalaista esperantistinaista mukana. Olenko mä muuttunut vai onko suomalaiset muuttuneet?
  Nurkkalintu: tyttö on todella söpö, paljolti isänsä ja setänsä näköinen kun he olivat hänen ikäisiään.

  AntwortenLöschen
 7. Susadim: olihan noita aika monta ja siinä vain Helsinki-Tampere-akselin ihmiset. Pitäisi varmaan ensi kerralla tehdä vastaanotto ja jakaa audienssiaikoja. On niin paljon puhuttavaa, kun harvoin näkee, vaikka nykyään on kyllä sähköpostit sun muut.

  AntwortenLöschen
 8. En tunne Helsinkiä kovin hyvin (Turkua ja Tamperetta sitten senkin edestä), ja puhtaan lumista en ole varmaan koskaan nähnytkään. Ihanan sininen taivaskin taustalla.

  AntwortenLöschen
 9. kato nyt tätäkin: oli kyllä täydellinen ilma

  AntwortenLöschen
 10. Hei
  Oli tosi mukavaa, että ehdittiin tavata! Katajanokka on tosi upeaa seutua sekä asua että kuljeskella!

  Josko me Suomessa asuvat suomalaiset olemme sen vuoksi muuttuneet rupatteleviksi, kun olemme nyt eurooppalaisia? Tätä selitystähän tarjotaan.:) Tervetuloa tänne Turkuun, jossa voi tavata niitä umpimielisiä tuppisuita yhä edelleen. Tai ehkä tuo romahtamassa oleva Mylly-silta yhdistää turkulaisetkin ja saa puhumaan keskenään! :)
  Koska kuulemme sinun uusista gourmee-kokeiluista?

  AntwortenLöschen
 11. Katajanokka olisikin ihana asumaympäristö! Hui miten sosiaalinen matka. Mutta ilmeisen mukava oli tavata kaikkia ja varsinkin tuota pikkuneitiä.

  AntwortenLöschen
 12. Kiva nähdä talvikuvia Hesasta,ja Katajanokka kelpaisi minullekin.
  Sinähän olet ahkerasti ehtinyt tavata ihmisiä visiittisi aikana.Ja onpa suloinen vauveli!

  AntwortenLöschen
 13. Helena: no minä kun luulin, että hämäläiset on hiljaisia ja niin taitaa ollakin. Suvussa on yksi aito hämäläinen, jolle pitää aina laittaa euron lantti suuhun ja sitten tulee juu tai ei vastaukseksi. Useampisanaisesta lauseesta pitää maksaa enemmän.
  Sapuskat onnistui hyvin. Ensin aperona kuohuviiniä mustikkaliköörin kanssa (eli Kir Royal suomalaisittain), sitten lämminsavulohta salaatin ja ruisleivän kanssa, sitten poronkäristystä (hyvää!) perunamuusin ja aitojen karpaloiden kanssa ja jälkiruokana Marianne-jäädyke, josta jätettiin reseptissä ollut sokeri kokonaan pois ja nyt se ei ollut niin äitelää kuin viimeksi. Söivät kamalasti ja ottivat lisää eli ilmeisesti maistui. Mulla oli niin stressi, että en ehtinyt edes ajatella valokuvaamista, kun apurini oli vieläkin vähän flunssainen ja siksi kovin hidas ja itse pelkäsin mielettömästi, että mitenkä se poro onnistuu, kun en ole kuin kerran itse syönyt enkä koskaan tehnyt.

  AntwortenLöschen
 14. Heljä: pikkuneiti joko nukkui,söi tai puristeli sinappia vaippoihin
  Yaelian: tällä kertaa sain tosiaan tavattua oikein monta ihmistä, kun logistiikka pelasi

  AntwortenLöschen
 15. Onneksi olen jo syönyt ennen kuin luin tuon selostuksesi, vesi tulee kielelle! Tuollaiset hämäläis-sukulaiset tulevat kalliiksi! :)
  Paranemista vielä Allu-miehelle.

  AntwortenLöschen
 16. Helena: ei se niin kalliiksi tule, kun olen itsekin lopettanut dialogit hänen kanssaan

  AntwortenLöschen
 17. Hesan maisemakuva kuin sadusta. Jo onkin tosi upea kuva.
  Eihän me hämäläiset niin hitaita olla, ja kyllä meillä juttua piisaa. Mutta että joku on sellainen , että pitää lantilla maksaa, tuon kuulin eka kerran...
  Hieno juttu, että viikkosi onnistui hyvin ja tapasit kivoja ystäviäsi ja sukulaisiasi.
  Kun hyvin suunnittelee etukäteen tapaamiset, kyllä ne onnistuu.
  Voin kuvitella poronkärstyksen maistuneen. Vuosia sitten olimme Ivalossa Lapinleuku-erämaahotellissa, ja siellä söimme poronkäristystä perunamuusin kera aivan haljetaksemme. Sitä en unohda koskaan....

  AntwortenLöschen
 18. mahtavan kaunista Helsingissä näemmä! :)))

  AntwortenLöschen
 19. Maija: on niitä hämäläisiä pölöttäjiäkin tosiaan, mm. tuon sukuloisen äiti on kova puhumaan, ilmeisesti ei poika ole saanut suunvuoroa eikä siis oppinut puhumaan
  MaaMaa: Helsinki näytti parhaat puolensa, olin todella ihastunut

  AntwortenLöschen
 20. Mà oon lukenut sun blogia blogilistan kautta ja jostakin syystà se ei nyt ollutkaan pàivittànyt kirjoituksiasi. Tulin tànne tsekkaamaan tilanteen, koska hiljaiselo ei ole tapaistasi ja onneksi tulin. Màhàn olin missannut jo monta postausta.
  Ihana nàhdà blogissasi kuvia suomesta ja aivan yli yli yli yli sòpò haukotteleva pikkuvaavi ♥

  AntwortenLöschen
 21. Mà oon lukenut sun blogia blogilistan kautta ja jostakin syystà se ei nyt ollutkaan pàivittànyt kirjoituksiasi. Tulin tànne tsekkaamaan tilanteen, koska hiljaiselo ei ole tapaistasi ja onneksi tulin. Màhàn olin missannut jo monta postausta.
  Ihana nàhdà blogissasi kuvia suomesta ja aivan yli yli yli yli sòpò haukotteleva pikkuvaavi ♥

  AntwortenLöschen
 22. -S-: mä en ymmärrä mitään blogilistoista. Ei kai mua sieltä löydykään? Mistäs mä sinne olisin joutunut?

  AntwortenLöschen
 23. Haha...en taida ymmàrtàà nyt minàkààn. Olet "joutunut" listalle,koska minà olen sinut listalleni laittanut. Puhun siis siità listasta, joka nàyttàà minulle heti, jos joku on pàivittànyt blogiaan :D
  Tàmànpàivàinenkààn ei nyt nàkynyt....pitàà varmaan koittaa vaikka poistaa sut listalta ja lisàtà uudelleen.

  AntwortenLöschen