Sonntag, 23. Mai 2010

Helluntain aattona

Kun viitsii kattaa terassille pöydän, ostaa turkkilaisesta liikkeestä alkupalaksi herkkuja, paistaa jättiravunpyrstöjä ja keittää parsaa ja tarjota sen kanssa punaisia linssejä balsamicokastikkeessa ja kylmää Sancerre-viiniä ja tehdä jälkiruoaksi uunissa mansikkaraparperimurupaistosta ja istua puoli yhteen asti ystävien kanssa ulkona kynttilän valossa


saa palkkioksi ihanan valkoisen kukkakimpun ja nyt koko olohuone tuoksuu tarhaleukoijalle


Hauskaa helluntaita

Kommentare:

 1. Terassilla istuminen hyvässä seurassa on ihanaa.

  AntwortenLöschen
 2. Hauskaa helluntaita! Teillä oli mukava ilta ja ansaitsit todella tuon kukkakimpun: hieno oli tarjoilu.

  AntwortenLöschen
 3. Ansaitsit todellakin kukkakimpun ja mukavan illan tuollaisten ihanuuksien järjestämisen jälkeen :)

  Hyvää helluntaita!!
  Onneksi on heilat ;)

  AntwortenLöschen
 4. Oi Allu!, ehkä me istumme siellä sinun kanssa Helluntaina kahden tai kolmen vuoden päästä. Emme vielä tiedä kumpi vuosi. Olemme silloin tulossa tai menossa paikasta x paikkaan x. Puhuin muuten tästä eilen Lumimiehelle, että 'Allulla on sitten yksi pysähdyspaikka'. Ja tervetuloa meille on tietysti voimassa;-)

  Heleää Helluntaita, Allu!

  AntwortenLöschen
 5. Ai helluntai.. Mukavan seuran vuoksi viitsiikin nähdä vaivaa. Siellä kelpaa linssit juhlaruuaksikin, täällä niitä syödään pakosta kanttiineissa, anoppini sanoo niitä sota-ajan hengenpitimeksi. Johtuu kai siitä että ovat aina olleet halvinta mahdollista ruokaa. Joudun tarjoilemaan niitä vain itselleni.

  AntwortenLöschen
 6. Hannele: niin on♥
  Clarissa: sinnekin frohe Pfingsttage♥
  MaaMaa: ja hyvät heilat saatiinkin :-))
  Leena: ♥-lich willkommen
  Sirokko: vähän sitten niinkuin lanttu Saksassa, se on sota-ajan ruokaa eivätkä syö sitä oikein vieläkään, vaikka sukupolvet on ehtineet vaihtua. Linssi on kyllä Saksassakin ihan yleinen ollut jo kautta aikojen, yhtä tunnettu kuin Suomessa hernekeitto on Saksassa linssikeitto. Nythän on herneetkin päässeet taas kunniaan, niitä saa vaikka kuinka hienoissa paikoissa esimerkiksi pyreen muodossa.

  AntwortenLöschen
 7. Heleätä helluntaita sinne Kölniinkin! Sinulla on ollut mukava ilta terassilla. Kukkakimppu oli paikallaan ja palkka vaivoista!

  AntwortenLöschen
 8. Sira: heleä päivä meillä on tänäänkin, sitä samaa Berliiniin

  AntwortenLöschen
 9. Hienot oli sapuskat, linssikastike parsan kanssa oli yllättävä.
  Ja hieno kimppu, tykkään sävy sävyssä-kimpuista.

  AntwortenLöschen
 10. Soili: aika erikoinen yhdistelmä, mutta on tähän mennessä maistunut kaikille.

  AntwortenLöschen
 11. Heleää helluntaita! Upeat tarjoilut olit kattanut. Itse olen lomatunnelmissa, huomenna lähtö Azoreille. Joten palaan vasta kesäkuussa lukemaan!

  AntwortenLöschen
 12. Helena: samoin sulle ja hyvää matkaa Kanahaukkasaarille (Habichtsinseln), toivottavasti kestät siellä olla ilman meidän blogeja. Ja toivottavasti et palele siellä, kun olet tottunut Suomessa niin kuumaan ilmaan. :-))

  AntwortenLöschen
 13. Kiitos! Voi olla vaikeaa, sillä olen ihan addiktoitunut Sinun ja monien muiden ihaniin, inspiroiviin ja terävia huomioita ja havaintoja arjesta ja elämästä sisältäviin blogeihin! Mutta suomalaisella sisulla....

  AntwortenLöschen
 14. Hauskaa helluntaita! Mukava, kun lopultakin tuli lämpimämmät ilmat.

  AntwortenLöschen
 15. Ihanalta kuulostaa ja näyttää.Olisin halunnut minäkin olla mukana.....

  AntwortenLöschen
 16. Kasselin kyyhky: tosi ihana sää, vihdoinkin. Hyvää helluntaita Koosta Koohon.
  Yaelian: ei muuta kuin tutkimaan Germanwings tai AirBerlin'in tarjouksia. Joskus olen nähnyt 19 eurolla lento Kölnistä Tel Aviviin. Pitää vain kamalan aikaisin buukata.

  AntwortenLöschen
 17. Oi ihanaa! Me lähdemme illalla Etelä-Afrikkaan, mutta palaamme kyllä omiin sänkyihimme nukkumaan ;-) Saas nähdä, mitä emännät meille loihtivat ja mitä kertovat matkaltaan.

  AntwortenLöschen
 18. kato nyt tätäkin: hyvää matkaa, sinne minäkin lähtisin mielelläni :-)

  AntwortenLöschen
 19. Helluntaista ei täällä enää juuri tiedäkään, kun ei ole enää kahta päivää. Onneksi on blogeja, joista huomasin, että tänään onkin helluntai :)
  Saksassa lienee vielä kaksipäiväinen? ainakin mm. Belgiassa.

  AntwortenLöschen
 20. Kirlah: ai niin, olin unohtanut, että Suomessa ei olekaan (enää) helluntaimaanantaita, meillä on huomennakin pyhä ja kouluilla tiistainakin vapaapäivä. Baijerissa taitaa alkaa kahden viikon helluntailoma.

  AntwortenLöschen
 21. Sauerkraut: ollaan tällaisia syöppöjä

  AntwortenLöschen
 22. Juu, pienet baijerilaiset lomailevat kaksi viikkoa. Ja vaikka en itse lomailekaan, on niin ihanaa, kun ei tarvitse kahteen viikkoon huolehtia lasten kouluasioista...

  AntwortenLöschen