Mittwoch, 30. Juni 2010

Mansikat andalusialaiseen tapaan

Andalusialaisia mansikoita, valitettavasti vain aikuisille


750g (noin 1,5l) mansikoita

4 rkl appelsiinilikööriä ( esim. Cointreau tai Grand Marnier)

3 keltuaista

100g pölysokeria

appelsiinin raastettu kuori

2 dl kermaa

Putsaa mansikat, halkaise ne ja marinoi ne liköörissä, säilytä kylmässä.

Vatkaa keltuaiset pölysokerin ja ¾ appelsiininkuoren kanssa vesihauteessa vaahdoksi.

Anna jäähtyä. Vatkaa kerma ja sekoita se jäähtyneen vaahdon joukkoon.

Laita mansikat lautaselle, kreemi päälle ja koristele lopulla appelsiininkuorella.
¡Buen provecho!

16 Kommentare:

  1. Gracias! Vesi kielellä tuota kuvaa ja ohjetta katselin.
    Mistä olet nuo kukkaiset kesäraamit löytänyt?

    AntwortenLöschen
  2. Clarissa: raamit on www.picnik.com, käytän sitä ohjelmaa, kun se on uunoille tarkoitettu yksinkertainen ja ilmainen kuvankäsittelyohjelma.

    AntwortenLöschen
  3. Ei kiitos mansikoita minulle! Sen sijaan tuon eilisen aprikoosikakun voisin tehdä mikäli sen reseptin ehdit/raaskit meille jakaa. :)

    Ei ole vielä tullu hellettä tänne, tänään sataa ja on viileää. Eikös meillä ollut sopimus näistä ilmoista? Onneksi on kuitenkin tänään ohjelmassa siistiä sisätyötä!

    AntwortenLöschen
  4. Helena: no kyllä mä neljä astetta lähetin, kun täksi päiväksi tulossa vain +29C. Sitten kyllä otan asteet takaisin, sillä pe-la on tulossa +36-37C. Resepti käännöstoimistossa.

    AntwortenLöschen
  5. Mielenkiintoinen ohje! Ostin tänään mansikoita, mutta ne taidamme napsia "paljaaltaan".

    AntwortenLöschen
  6. Pakko saada mansikoita!
    Meilla vilahtelee aurinko mutta ei taysilla porota.
    Kosteutta ilmassa on kylla ihan riittavasti. Eilen vaatteet liiskaantui kiinni ihoon...ei paljon voiteita tarvitse! :)

    BLOGitse

    AntwortenLöschen
  7. Kiitos tästä k-18 reseptistä, vaikuttaa herkulliselta ja riittävän yksinkertaiseltakin :)

    AntwortenLöschen
  8. Grand Marnier...yksi laivamatka Saksaan;-)

    Minulle kiitos mansikat Romanovien tyyliin. Sain niitä eka kerran Savonlinnan Casinolla oopperan jälkeen ja olen opettayt yhden jyväskyläläisen huippupaikan tarjoamaan niitä jälkiruokana. Mansikat puolitetaan tai laitetaan jopa kolmeen osaan. Sitruslikööriä ja kaiken keskellä pallo vanhanajan vaniljajäätelöä. Tästä tehdään myös kermavaahtoversiota, mutta kiitos ei minulle sitä.

    Meillä on nyt varjossa 28 astetta. Kirjoitan tätä ilkosen alastomana, enkä taua, miten jaksan vielä tänään ajaa autoa, mutta on vaan pakko...noutaa Päämies kotiin.

    AntwortenLöschen
  9. Helena: aprikoosipiirakan resepti tuli käännöstoimistosta ja on nyt Paratiisi-postauksen perässä.
    Kasselin kyyhky: se on herkullista
    BLOGitse: ei kai sieltä niin hyviä saa kuin Suomesta vai?
    Susadim: helppo tehdä ja menee hyvin kaupaksi
    Leena: kokeilepa joskus tätäkin, varmaan tykkäät
    Hannele: no niille saa antaa, muttei lastenlapsille

    AntwortenLöschen
  10. sori mutta mielestani Suomessa mansikat eivat ole vuosiin olleet sellaisia kuin lapsuudessa!
    Niin Egyptissa kuin taalla on todella hyvia mansikoita eika ole laheskaan Suomen hinnoissa!

    BLOGitse

    AntwortenLöschen
  11. Nam,mansikoita! Eilen söin ekat suomalaiset mansikat täällä ja täytyy BLOGitsen tavoin todeta,etteivät ne maistu sellaisilta kuin muistan ja ole parempia kuin esim. israelilaiset mansikat,jotka nekin ovat paljon halvempia egyptiläisten tavoin,,

    AntwortenLöschen
  12. Allu, takuulla maistuu minullekin. Otan ohjeen uuteen muumikeittokirjaani ja kuvan kanssa. Taidna kirjoittaa siihen Allun mansikkaherkku.

    Jael, minä jopa tuoksusta erotan suomalaisen mansikan. Sulle on sattunut joku mauotn sortti. Siis laatu. Niitä on monenmerkkisiä.

    AntwortenLöschen
  13. BLOGitse ja Yaelian: taitaa mulla olla sitten niitä vanhoja lapsuuden muistoja makeista suomalaisista mansikoista, en ole kyllä ollutkaan vuosikausiin Suomessa mansikka-aikaan
    Leena: pistä vaan kirjaan, Allu niinkuin Andalusia, molemmat alkaa aalla

    AntwortenLöschen
  14. Täydellisen punaisia marjoja! Nam! Meillä napsitaan paljaaltaan. Anopin mansikkamaaltakin tulee jo satoa, niistä pitänee tehdä jotain, muuten anoppi tekee kaiken hilloksi, jota ei kukaan syö...

    AntwortenLöschen
  15. kato nyt tätäkin: omasta maasta ne mansikat parhaimmin maistuukin

    AntwortenLöschen