Samstag, 21. August 2010

Passikuvassa

Mitä tässä kuvassa näkyy? No, tietenkin taas Allumies ajamassa ylinopeutta, tosin vain 25 euron edestä. Onneksi täällä ei sakoteta tulojen mukaan. Kuskin vieressä istuvalle on pistetty palkki naamaan, ettei tule aviokriisiä, jos siinä istuisikin joku muu kuin minä. Tämän yleiskuvan mukana oli aivan passikuvalaatuinen pieni kuva kuskista ja mietin, voisikohan siitä tehdä lisätilauksen, kun tarvitaan passikuvia Intian viisumia varten.

Allumiehen entinen työtoveri, vanha ja korrekti herra, ajeli Mersullaan moottoritiellä stop and go-letkassa ja jalka osui vähän liian reilusti kaasupolkimeen ja hän ajoi edellä olevan pariskunnan auton päälle. Vanha herra hyppäsi heti autosta ja meni kovasti pyytelemään anteeksi ja antoi käyntikorttinsa ja puhui vakuutusyhtiön kanssa ja piti hyvän huolen, että asia saatiin korjattua. Saatuan vakuutusyhtiöltä tiedon, että asia oli hoidettu, herra, tarkka kun oli, soitti vielä pariskunnan kotinumeroon ja tiedusteli, että onko nyt sitten varmasti aivan kaikki asiat hoidettu kunnolla, mutta puhelimeen vastaava nainen ei tiennyt lainkaan, mistä on kysymys. Vanha herra sanoi, että kyllähän rouva muistaa sen kolarin moottoritiellä, rouvahan oli miehensä mukana autossa. Puhelimesta kuului kaikki mahdolliset kirosanat + "nyt se saamarin sika on taas ollut vieraissa".

Kommentare:

 1. Hah hah! Nauroin tuolle puhelulle :)

  Täällä Suomessahan aletaan kohta mitata kameratolppien välisiä etäisyyksiä - monilla kun on navigaattoreissaan toiminto, joka ilmoittaa kameroiden sijainnin...

  AntwortenLöschen
 2. Ööh.. mitähän sitä tuli kirjoitettua? Piti kirjoittaa, että valvontakameroiden välistä keskinopeutta aletaan valvoa :)

  AntwortenLöschen
 3. Saksassa ei ole tietääkseni sallittua käyttää navigaattoria, joka piippaa ennen valvontakameraa ja meidän navigaattori teki sen vain Ranskassa ja Italiassa muttei Saksassa. Sitäpaitsi se tunnistaa vain vakituiset kamerat, tässä oli ilmeisesti sellainen mobiili (mitä se on suomeksi?) kamera.

  AntwortenLöschen
 4. Melko nurinkurinen tapaus :--D Saksa on mukavan korrekti maa. Ensi jaksossa aloitankin kielen opiskelun :)

  AntwortenLöschen
 5. P.S.
  Kamerat eivät ole salaisia Ruotsissa, isot liikennekyltit kertovat niistä.

  AntwortenLöschen
 6. Näin saa passikuvia tahtomattaan. Mutta tuo puhelu oli hyvä, ja taitaa olla tosi kertomus.

  AntwortenLöschen
 7. No, sattuipas;-)

  Lumiehellä samaa ylinopeusvikaa. Kerran tuli kaksi sakkoa hyvin lyhyellä välillä ja seuraava olisi vienyt kortin kuivumaan...Olin mukana, kun toinen sakko tuli ja kun Lumimiestä pyydettin poliisiautoon minua alkoi naurattaa. Nauran joskus omituisissa tilanteissa, mutta tämä johtui siitä, että oli sata kertaa hänelle sanonut plaa, plaa, plaa...ja hän ei uskonut. Toinen poliisi seisoi ulkona ja tuli luokseni kysymään, että 'mikäs rouvaa noin naurattaa?' En saanut sanotuksi mitään, vaan nauru vain paheni. Hyvä etteivät vieneet minuakin.

  AntwortenLöschen
 8. Hannele: juu, huomattiin, että Ruotsissa varoitettiin aina kohteliaasti, täällä eivät ole niin ihmisystävällisiä ja tienaavat sakkorahoja
  Tuure: kiva, että otit saksan. Voinkin sitten alkaa kommentoida auf Deutsch.
  Maija: se on ihan tosikertomus
  Leena: ei ole Allumiehellekään vaikea saada ylinopeussakkoja pari kertaa päivässä, mutta onneksi aina sen verran pieniä ylityksiä, ettei ole vielä kortti mennyt. Nyt kyllä odotetaan yhtä sakkoa moottoritieltä, se voi olla isompi. Niillä menee aina aikaa saada kuski selville, kun auto on firman nimissä.

  AntwortenLöschen
 9. Salaako ne myös tyhjän etuistuimen? Jos eivät niin, silloinhan epäluuloinen puoliso - jos näkisi kuvan - tietäisi että joku on
  ollut kyydissä, "työkaveri" tms.

  TÄällä Suomessa kerrotaan, että nopeutta valvotaan kameroin, mutta täällä on ollut myös pahvikameroita.

  Olipa hyvä, mutta inhimillinen juttu! Ajeltiin eilen vuokra-autolla saaristossa ja yhdessä kohdassa kamera välähti; meneeköhän sakko vuokrafirman kautta ulkomaille?

  AntwortenLöschen
 10. "Olet tärkeä ja arvokas, mutta se ei ole seurausta kiireestäsi" on lause, jonka olen hiljattain kirjoittanut muistiin itselleni.

  AntwortenLöschen
 11. Hihih, nauraisin ààneen, jos enn yrittàisi tàssà samalla nukuttaa pienintà. Onkohan tuo vierustoverin peittàminen ollut tapa ihan alusta asti vai vasta sen jàlken, kun oltiin haastettu oikeuteen ja saatu muutama vihainen puhelinsoitto?!? ;)

  AntwortenLöschen
 12. Heh heh, ompa diskreettia. Meidan isantakin valilla hurjastelee. Sakkoja pitaa varoa, kun on nyt tuo autoilu ihan tyona.

  AntwortenLöschen
 13. Helena: enpä tiedä, laittavatko aina sen palkin. Eikös ne ainakin suunnitelleet EU:ssa, että ulkomaalaisetkin joutuisi maksamaan sakkonsa? En tiedä, onko jo toteutettu.
  Clarissa: hyvin sanottu
  Kirlah: kaikkea tosiaan sattuu, jos on "übereifrig".
  -S-: ei se tunnistamattomaksi teko ollut alunperin, sitten joku teki valituksen asiasta
  anumorchy: tietoturva on täällä monessa asiassa arvostettu juttu. Meillä ei esimerkiksi töissä saanut laittaa sähköpostiviestejä menemään loman ajaksi automaattisesti työkaverille, vaan piti laittaa out of office-ilmoitus ja siinä pyytää ottamaan yhteyttä työkaveriin ja se onkin mielestäni ihan oikein.

  AntwortenLöschen
 14. joo, ja jos poliisikontrolli jossain, niin kertovat aamulla radiossa paikallisuutisissa, noin Ruattis.

  AntwortenLöschen
 15. Ex-Gatte sai aikoinaan myös postissa sakkoilmoituksen ajettuaan ylinopeutta auf der Autobahn (90-luvulla), mutta silloin kuva oli aika pieni, eikä kuvassa näkynyt muuta kuin ajoneuvon kuljettaja eli sehr dirkret!
  Suomessa taasen on tullut postissa ilmoitus, että autollani on ajettu ylinopeutta ja lomakkeella pyydetään ilmoittamaan, kuka ajoneuvoa on kuljettanut. Yritin ottaa syyn itselleni, kun kuskillani oli jo ykinopeussakko ja isommat tulot, mutta ei auttanut. Kuva näytettiin vasta ystävälleni, kun hän kävi myöntämässä syyllisyytensä poliisilaitoksella. Eli on mun mielestä tämä menetelmä noch mehr diskret.
  Meillä täällä Itä-Suomessa liikkuu paljon venäläisiä, mutta nykyisin he ajavat liikennesääntöjen mukaisesti, koska jokainen liikennerike on tiedossa rajaa ylittäessä, seurauksena sakot ja myöhemmin ehkä viisumin menetys. Näin naapurien kaahailu ei ole samanlaista kuin rajan takana!

  Maikki

  AntwortenLöschen
 16. Maikki: minä luulin, ettö Suomessa on "Halterhaftung" ja omistaja joutuu maksamaan, jos ei kuskia muuten tunnisteta. Sitä kai ne on EU:hunkin suunnitelleet. Saksassa saattoi ennen noita valokuvia sanoa, että ei ole ajanut itse eikä tiedä, kuka on ollut ratissa ja asia raukesi.

  AntwortenLöschen
 17. Voi ei .. vahingossa ollut juorukellona!
  Aika hyvä, että jättävät pelkääjänpaikalla olevan naaman julkaisematta :D
  Tilasitteko passikuvia lisää? ;D

  AntwortenLöschen
 18. MaaMaa:vaativat värikuvan Intian viisumiin, ei kelvanneet noi wanted-kuvat.

  AntwortenLöschen