Mittwoch, 1. September 2010

Tunnustuksia

Sain Siperiasta saakka hienon tunnustuksen ja ukaasin kertoa itsestäni 7 asiaa ja tässä ne nyt ovat:


1. Olen menettänyt muistini täysin: eilenkin lähdin ostamaan kumkvatteja ja ostin hoikkaidokurpitsan, omenoita, mirabelle-luumuja ja inkivääriä, mutta en kumkvatteja, joka oli ainoa asia listalla.
2. En tykkää syödä etanoita, simpukoita tai ostereita. Sammakonreisistä en ole myös koskaan välittänyt ja viimeistään saatuani tällaisen kuvan olisin taatusti lopettanut niiden syömisen.
3. Minulla on kuusi kummilasta, kolme tyttöä ja kolme poikaa + kiinalainen kummityttö Plan Internationalin kautta. Aika erikoista, että - hold on to your hat -  pojat pitävät enemmän yhteyttä, muistavat jopa syntymäpäiväni ja soittelevat muutenkin ja kyselevät kuulumisia.
4. Suurin osa huushollini astioista on suomalaista tuotantoa. Olen Alvar Aallon suuri ihailija ja pidän Arabian, Iittalan ja Hackmanin astioista.
5. Minulla on aina ollut pieni suku ja nyt on enää neljä (veri)sukulaista: veljeni, hänen tyttärensä ja tämän kaksi tytärtä. Onneksi olen miehen puolelta saanut maailman ihanimpia serkkuja ja meillä on lokakuussa taas sukukokous tiedossa.
6. Jostain syystä minua pidetään pankkiirina ja laskin, että tälläkin kertaa minulla on ystäviltä ja kylänmiehiltä lainasaatavia yli 5000 euroa. Luottotappioitakin syntyy silloin tällöin.
7. Seiskasta minulle tulee mieleen mm. viikon 7 päivää, 7 kääpiötä, maailman 7 ihmettä, Rooman 7 kukkulaa, katolisen kirkon 7 sakramenttia, juutalaisten 7-haarainen kynttelikkö, 7 peninkulman saappaat ja Maxin ja Moritzin 7 kepposta ja saksalainen laulu Über sieben Bücken eli Seitsemän sillan yli, joka oli tunnettu kappale Itä-Saksassa, jossa sen esitti Karat-yhtye ja Länsi-Saksassa sitä lauloi myöhemmin Peter Maffay ja Saksan yhdistyttyä he laulavat sen tässä yhdessä.Kommentare:

 1. Kivat vastaukset seiskaan ja muutenkin.

  AntwortenLöschen
 2. Mullekin monta kertaa sattuu että menen ostamaan jotain ja sitten ostankin kaikkea muuta ja muistan vasta jälkeenpäin....
  Huh,luottopankkiiri läheisille ei aina ole hyvää puuhaa,olen itsekin oppinut kannan kautta,enkä enään helpolla sitä tee (tosin ei edes ole mistä...)
  Hieno tuo 7. vastaus:-)

  AntwortenLöschen
 3. Vai muistinmenetys vaivaa siellä(kin), niin myös täällä. Itse tykkään noista kakkosen ruuista. Kiva listoja seiskoja, entäs tämä Brechtin "Die 7 Todsünden der Kleinbürger"?

  AntwortenLöschen
 4. Clarissa: seiska näyttää olevan tärkeä numero
  Yaelian: kyllä siinä pankkihommassa on tullut koettua vaikka mitä yllätyksiä eikä voi kuin ihmetellä
  Helena: kyllä niistä seiskoja riittäisi vaikka millä mitalla, myöhemmin on tullut mieleen kymmeniä, seitsemännestä taivaasta lähtien

  AntwortenLöschen
 5. Mä unohdan aina kauppalistan kotiin! :D

  Nää oli kivoja :)

  AntwortenLöschen
 6. Onhan se vaarin etta saa tunnustuksen jos tunnustaa! :)
  Plan on hieno juttu. Systeri on toiminut siella vapaaehtoisena...
  Se on sitten seitseman kertaa silla sipuli ja nakemiin! :)

  AntwortenLöschen
 7. Olen aina luullut, että minulla on pieni suku, kun minulla ei ole koskaan ollut kuin yksi täti ja hänellä kolme lasta. Äiti ja isä sitten tietysti ja minun kaksi sisarta sekä toisen siskon perhe ja lapset. Mutta kyllä sinä veit todella voiton suvun pienuudessa!

  AntwortenLöschen
 8. MaaMaa: ai sinäkin unohdit
  BLOGitse: ja sen seitsemän sorttia pikkuleipiä
  Kirhah: taidan olla maailmanmestari sukulaismäärässä. Oli vain vanhoja naimattomia tai lapsettomia tätejä.

  AntwortenLöschen
 9. 1) sama (oletkos vielä löytänyt silmälasejasi jääkaapista;-)

  2) sama, paitsi simpukoista tykkään (huomionarvoinen kuva...pitäis levittää laajemmalle)

  3) sama

  4) sama

  (Supportti lentää jo kotiin. Arvaa onko ollut rankkaa!)

  AntwortenLöschen
 10. Onnittelut tunnustuksesta :) Vau, miten paljon 7-asioita. En keksisi muuta lisättävää kuin Seitsemän veljestä.
  Minäkään en pidä simpukoista, mutta kohteliaisuussyistä olen niitä syönyt. Ja mullakin ilmenee muistinmenetystä. Yhtenäkin päivänä laitoin banaani hattuhyllylle ja kerran unohdin aikuisen siskoni autoon ;-) Olin kuskaamassa siskoani junalle, mutta unohdin, että hän oli kyydissäni (kun nukahti mokoma takapenkille) ja niin jatkoin tyytyväisenä ajamista kohti ruokakauppaa. Kaupan pihalla siskoni oli hieman vihainen, mutta ehti onneksi nipin napin junaan :)

  Planin kummilapsitoiminnalla teet arvokasta työtä!

  AntwortenLöschen
 11. Leena: en ole löytänyt silmälaseja jääkaapista, kun en löytäisi edes sitä jääkaappia ilman laseja eli lasit on aina nenällä. Tyttökaveri löysi kutimensa jääkaapista. Toivottavasti supporttisi saapuu pian.
  lumiomena: miten olenkin voinut unohtaa Seitsemän veljestä!

  AntwortenLöschen
 12. Sinulla sentään on veli, veljentytär ja kaksi tytärtä hänellä. Voitko kuvitella, että minun sukuni on oikeastaan vaan minä itse, sillä vanhempieni erottua ollessani pieni tyttö yhteys isään loppui siltä istuimelta. Äidin kuoltua olisin halunnut alkaa pitää yhteyttä häneen, sillä uudesta liitosta isälläni on tytär ja poika, siis minun sisaruksiani, mutta isä EI halunnut. Ja mieheni puolelta on vain riitaisaa sakkia, johon minä EN halua pitää yhteyttä. Että näinkin voi olla!!!!
  Mutta mitäpä näistä, minulla on paljon hyviä ystäviä, ja jos pikkuserkut Suomessa lasketaan sukulaisiksi, niitä on lukematon määrä....
  Ole kiitollinen, että Sinulla on miehesi puolelta ihania serkkuja!

  AntwortenLöschen