Freitag, 29. Oktober 2010

Perjantain lehtikatsaus

Eilisessä Stern-lehdessä on iso artikkeli joku päivä sitten  kuolleesta Loki Schmidtistä (91) , joka oli Saksan entisen liittokansleri Helmut Schmidtin vaimo. Se onkin todella vuosisadan rakkaustarina, sillä Loki ja Helmut ystävystyivät koulussa 10v ja ehtivät olla 69 vuotta naimisissa. Mahtavan sympaattinen pari ja Loki oli tosi hyvä tyyppi. Hän kutsui valtiovieraitakin usein kotiin ja tarjoili heille voileipää.

Kaupassa osui käteen uusi lehti, Lantliv. Niitä maalaislehtiä on Saksassa omastakin takaa vaikka kuinka moniaita, mutta nyt on ruotsalaiset vallanneet maan.

Suomalaiset ovat kyllä hyvin edustettuna mukana ja lehdessä on mm. pitkä artikkeli yhdestä suomalaista kodista adventtitunnelmissa.


Lahjaehdotuksissa on myös suomalaista mukana, mm. (muka) Marimekon punainen lintu. Minä ulkosuomalainen Iittalan läheltä kotoisin oleva väittäisin sitä kyllä iittalalaiseksi.

Kommentare:

 1. Kiitos katsauksesta. Tuon jutun nähtyäni en enää ihmettele miksei kukaan koskaan halua tulla tekemään juttua suomalaisesta (joulu)kodistani, jossa on mm. tirolilainen seimi, erzgebirgeläinen lichtboge, unkarilaiset astiat ja yleensä joulukoristeet ympäri Eurooppaa. On toki suomalaisiakin..
  Ostin jo viime viikonlopuksi suosikkelehteni Landlustin marras-joulukuun numeron; siinä on myös sellaisia arkasteluohjeita, jotka jopa mie pystyisin tekemään!

  Mukavaa viikonloppua!

  AntwortenLöschen
 2. Onpa hyvän näköinen tuo suomalainen koti adventtitunnelmissa tuossa lehdessäsi.
  Harvinaista tosiaankin että noin nuoresta asti ja noin kauan on yhdessä pariskunta.

  AntwortenLöschen
 3. Tuosta paristahan on tehty juttuja jo niin kauan kuin minä olen saksal. lehtiä lukenut. Mikään ei ole ikuista:( - oli todella sympaattisen tuntuinen rouva.

  Sen olen huomannut saksalaisista blogeista, että tällä hetkellä on kaikki ruotsalainen siellä suosittua ja ehkä vähän romantisoituakin. Onhan tämä Pohjois-Eurooppa toki monen mielestä eksoottinen, kuten noista suomalaisistakin kuvista huomaa.
  (Meillä taas on liikaa saksalaisia "eksoottisia" joulukoristeita)

  AntwortenLöschen
 4. Suomen kielisissa verkkolehdissa aiheet on kylla aivan toisesta aaripaasta! :)
  Ihana vanha pariskunta...haviava vahemmisto.

  AntwortenLöschen
 5. Helena: onhan lähes kaikilla suomalaisilla joulukuusikin, joka on täysin saksalainen joulujuttu alunperin ollut, niin saa sitten olla myös tirolilaista ja erzgebirgeläistä. Minulla on erzgebirgeläinen iso pyramidi, mutta ei (vielä) Schwibbogen, pitäis kai hommata. Voi kun pääsis kerran adventtiaikaan Erzgebirgeen tai kyllä mä vielä pääsenkin, sillä berliiniläinen ystäväni on sieltä kotoisin ja luvannut viedä meidät sinne.
  Yaelian: joo, ei yhtään tarvi hävetä sitä suomalaista kotia
  Clarissa: Loki on pätevä nainen, kampaus on ollut aina tuollainen, silloinkin, kun sellaiset eivät olleet missään tapauksessa muodissa. Hänen ei tarvinnut olla muodikas, oli niin paljon muuta kiinnostavaa siinä ihmisessä. Aion lukea elämäkerran kunhan se tulee pokkarina.
  BLOGitse: tosiaan häviävä vähemmistö, ei ole sellaista (poliitikko)pariskuntaa sen jälkeen tullut.

  AntwortenLöschen
 6. Niin Loki ja Helmut....ja tupakka suussa. Mutta niin ihana pari. Loki oli todella pidetty nainen. Ja huolimatta tuosta savustamisesta sai elää pitkän elämän Helmutin rinnalla.
  Minä olen joskus miettinyt, onko oma adventtiaikani suomalaista vai saksalaista tyyliä; taitaa kuitenkin suomalaisuus voittaa. Itse askartelen milloin mitäkin - adventtikranssista alkaen, joka muuten ei koskaan ole kranssi vaan asetelma.

  AntwortenLöschen
 7. Minäkin odotan Lokin elämäkerta. Loki ja Helmut - siinä oli todella esimerkillinen pariskunta. Helmut on pitkiin matkoihin paras politiikko, jonka toinen Helmut valitettavasti syrjäytti. Harmi, Helmut ykkönen olisi voinut saada paljon parempaa aikaan kuin seuraajansa.

  AntwortenLöschen
 8. Sira: pssst, jätin tarkoituksella sanomatta, että ovat kymmenen vanhasta asti olleet ketjupolttajia, kun sitten taas kaikki tupakoitsijat sanoo, että tupakointi ei olekaan epäterveellistä.
  Maija: eikös ollutkin karismaattinen ja viisas poliitikko, se toinen Helmut olikin/onkin sitten ... en viitsi nyt käyttää niin pahoja sanoja tässä kuin haluaisin

  AntwortenLöschen
 9. Kunnioitettavat 69 vuotta.

  Vanhemmillani avioliittoa nyt 60v. Ikäni (olen esikoinen) on alle tuon vuosimäärän ;-)

  Tykkään tuosta suomalaisten kissojen adventtitunnelmasta :)

  Hyvää viikonloppua!

  AntwortenLöschen
 10. Oiva Toikan lintu. Tuo taitaa olla se uusin. Minullakin jokunen.

  Kuulun johonkin MyIittala-groupiin, hah, ja ostan aina välillä tehtaanmyymlästä vaikka Aallon juttuja alella, koska myymälä sijaitsee samassa kiinteistössä kuin kauppapuutarhani.

  Mikään ruotsalainen ei sytytä minua. Ai niin: Abba!

  AntwortenLöschen
 11. Nurkkalintu: hyvässä lykyssä saisimme mekin ehkä 60v. Hyvää viikonloppua nurkkaankin!
  Leena: etkös ole jo kirjamessuilla? Toikan lintuhan se on ihan selvästi. Minä tykkään kyllä ruotsalaisistakin, on mulla ruotsalaisia joulukoristeitakin ja katselen mielelläni ruotsalaisia lehtiä.

  AntwortenLöschen
 12. Sosiaalisen pitkävihainen salmiakkisuklaan rakastaja...
  Nämä jäivät mieleen ;O)) Jos (ja kun) seuraavan kerran Saksan maalla katselen vain kaltaisiani ihmeisiä ja tunnistan Allun

  AntwortenLöschen