Sonntag, 12. Dezember 2010

Temppeleitä

Meille tulee tänään kaksi ystäväpariskuntaa, jotka väittävät haluavansa nähdä lomakuvia, joita olenkin sitten eilisen päivän aikana lajitellut ja kirjoittanut paikkojen nimiä muistiin. Best of-sarja koostuu nyt 230 kuvasta, jotka näytetään USB-stickillä television kautta, seitsemän sekuntia kuvaa kohti eli puolessa tunnissa ohi, joten on toivoa, ettei kukaan nukahda niinkuin ennenvanhaan ihmisten lomadioja katsellessa. En osaa sanoa, kuinka monta temppeliä me ehdimme nähdä, mutta niitä kyllä riitti ja oli melkein jo liikaakin. Pohjois-Intiasta löytyy kuulemma hyvin vähän temppeleitä, sillä siellä ovat aikanaan olleet muslimit vuosisatoja vallassa ja hävittäneet hindutemppelit. Etelä-Intiasta sen sijaan löytyy vaikka mitä ihmeellistä.

Monet näkemistämme temppeleistä ovat Unescon maailmanperintölistalla.

Temppeleissä pitää aina riisua kengät jalasta. Maduraissa satoi niin mielettömästi, että siellä me kuljimme vapaaehtoisesti paljain jaloin temppelin ulkopuolellakin.

Tässä on Madurain temppelin ns. temple tank eli allas, jossa ihmiset "peseytyvät" pyhässä vedessä. Punavalkoisista raidoista tunnistaa aina temppelin.

Tarkkasilmäinen löysi temppeleistä osittain hyvinkin eroottisia yksityiskohtia.

Ja yhdessä temppelissä näki tällaistakin erotiikkaa.

Minulla oli toinenkin tapaaminen apinan kanssa. Istuin kerran kolmannessa kerroksessa hotellihuoneessamme ja kirjoitin matkapäiväkirjaa, kun ulos ikkunalaudalle ilmestyi söpö apinanuorukainen, joka pisti kädet ikkunaan ja painoi nenän ruutuun ja kurkisteli sisälle.  Vahinko, että olin ehtinyt pakata kameran reppuun ja apina ehti lähteä ennenkuin sain kameran esille. Ikkunaruutuun jäi muistoksi pienet tassunjäljet.

Kommentare:

 1. En usko että vieraat nukahtavat, ovat nuo sen verran erilaisia kuin etelänmatkojen hotellirannat.
  Kun katsoin tuota sadekuvaa, tuli mieleen että olikos siellä vaaraa tasku- laukkuvarkaista? Kuvassa tuon rouvan laukku kun on melkein auki. Taitaa tuo vaara kuulua tänne Eurooppaan.

  AntwortenLöschen
 2. Olen samaa mieltä Clarissan kanssa, ei tuollaisia kuvia katsoessa voi nukahtaa, niin mielenkiintoista ja erilaista elämää siellä voi nähdä.

  AntwortenLöschen
 3. Clarissa: ei kertaakaan tullut mieleen, että joku varastaisi jotain. En kyllä sitten tiedä, miten olisi Mumbaissa tai muissa isoissa kaupungeissa. Se kuvan rouva on muuten herra, eihän naiset koskaan housuja käytä, aina pitkissä sareissa tai muissa leningeissä.

  AntwortenLöschen
 4. Sira: oltiin yhtä aikaa linjoilla

  AntwortenLöschen
 5. Uskalsit kävellä paljain jaloin kadulla tuossa vesimäärässä?!
  On siellä nähtävää, kaikenlaista.. ei siinä vieraat malta nukahtaa kuvienkaan edessä.

  AntwortenLöschen
 6. Ai niinpä olikin. Luulin että oli turistirouva, mutta olikin naismainen mies:D

  AntwortenLöschen
 7. Teillä on kyllä ollut aika upeita visuaalisia kokemuksia INtiassa ja vieraasikin varmasti kuvista nauttivat,kun olet vielä ne niin hyvin järjestänyt.Ihana tuo apina!

  AntwortenLöschen
 8. Yleensä perhekuvien katselu on tylsää, mutta matkakuvat kuuluvatkin ihan eri kategoriaan. Noh, sillä edellytyksellä, että kuvissa on muutakin kuin meidän pikku piltti syömässä suu virneessä tai muuten vaan irvistelemässä kameralle...(teillä saattaa korkeintaan apina irvistellä). Voipi olla, että vieraisiinne iskee matkakuume.

  AntwortenLöschen
 9. No ei noihin kuviin nukahda!!! Aika hàrski Intia noista parista kuvasta pààtellen. Mukavaa iltaa :)

  AntwortenLöschen
 10. Allu, Aili-mummo, blogista Aili-mummon arkea, kertoo juuri blogissaan Goan matkastaan. Voisitte verrata kokemuksianne.

  Hän on myös juuri ollut Egyptissä, jossa sinä olit viime vuonna eli paljon yhteistä.

  AntwortenLöschen
 11. Sirokko: olihan se ensin vähän outoa olla paljain jaloin. Burmasta sen jo tunsin ennestään, että temppeleihin mennään paljain jaloin, mutta tuossa (lika)vedessä käveleminen tuntui oudolta ajatukselta, mutta ei siihen voinut kenkien kanssakaan astua, kun kuravesi oli niin korkealla.
  Yaelian: loputtomasti ihailemisen ja ihmettelemisen aihetta
  Susadim: toiseen pariin iskee taatusti matkakuume, toiseen ei, sillä rouva pelkää lentämistä
  Ciacy: on ne näköjään osanneet olla härskiä jo kauan sitten
  Hannele: niin kai
  Leena: kävinkin jo Aili-mummon luona, kiitos vinkistä

  AntwortenLöschen
 12. Kyllä sinun kuvia jaksaa katsoa. Olikos sinulla tarjoilukin intialaista?

  AntwortenLöschen
 13. Upeita ovat! =)

  Kiitos vielä Allu ihanasta blogiarvontalahjasta!!! =)

  AntwortenLöschen
 14. Helena: ei ollut intialaisia tarjottavia, vaan ranskalaista sitruunatorttua, suomalaista suklaakakkua, cajunilaista jambalayaa ja ranskalaisia juustoja ja viinejä.
  Una: kiva, jos maistuivat

  AntwortenLöschen
 15. Yksi intialainen bloggaaja esittelee noita temppeleita periaatteessa viikottain. Olen nahnyt niita kymmennittain.
  Hienoja ovat mutta jokin raja kuinka monta niita jaksaa pera peraan katsastaa... :)

  Pieni korjaus: 'eihän naiset koskaan housuja käytä, aina pitkissä sareissa tai muissa leningeissä'.
  Housuja kaytetaan usein sarin alla, sitten on pitkia tunikoita joiden kanssa on housut ja niita on erilaisia - sellaisia valtavia turkkilaistyylisia tai sellaisia joiden lahkeet on tosi piukeat polveen saakka.
  Farkkuja kayttaa osa naisista ihan niin kuin muuallakin maailmaa.
  Tama siis Mumbaissa.
  Maaseudun pukeutumisesta en tieda.

  Ja Suomessa pukeudutaan villahousuihin kun tuuli tekee pakkasesta tosi kylman tuntuisen! brrrrrr...

  AntwortenLöschen
 16. BLOGitse: kyllä mekin niitä temppeleitä vähän liikaa nähtiin, mutta kun kerran oltiin siellä varmaan ensimmäistä ja viimeistä kertaa, ei kehdattu jättää katsomatta. Luulen, ettei ne temppeli kovasti sellaisia kiinnosta, jotka eivät itse ole käyneet joten en nyt sitten tehnyt niistä moniosaista sarjaa. Ja niistä housuista: tarkoitin enemmänkin sellaista länsimaista housumuotia, joissa näkyy vyötärökin. Onhan niillä vaikka minkälaisia housuja, joita pidetään tunikan sun muun alla. Ja sellaisia ihmeellisiä kamalan pitkiä housuja, jotka sillai poimuuntuu nilkassa. Ja taitaa ne alushousujakin pitää tai en tiedä.:-D

  AntwortenLöschen
 17. =)
  Ei ole vielä maisteltu. =)
  Odottelevat joulua ja mun Murusiani. =)

  AntwortenLöschen
 18. Upeita temppeleitä ja voi ei tota apinaa!! :D :D

  AntwortenLöschen