Mittwoch, 29. Dezember 2010

Uskalstaiskohan?

Uskaltaiskohan pestä pyykkiä? Vanhojen germaanien mukaan 25.12. ja 6.1. välisenä aikana olivat demonit vallassa ja silloin piti olla hyvin varovainen. Jumalten kuningas Wotan lähetti pahojen henkien armeijansa liikkeelle, tuuli ja myrsky pieksivät talojen nurkissa.
Noina 12 päivänä piti vältellä eläimiä eikä rottia saanut kutsua nimeltä, sillä niiden takana saattoi olla paha henki. Pyykkiä ei myöskään suositeltu pestäväksi, varsinkin valkopyykki merkitsi kuolemaa seuraavalle vuodelle.
Panin nyt kuitenkin yhden koneen kirjopyykkiä päälle  ja odottelen, mitä ne pahat henget tekevät. Rottia ei ole vielä näkynyt.

Kommentare:

 1. Huiiii! Mutta hyvä ,että uskalsit;D

  AntwortenLöschen
 2. Dieser Kommentar wurde vom Autor entfernt.

  AntwortenLöschen
 3. Kauheeta. Juttelen tässä samalla puhelimessa tytön kanssa ja hän kertoi laittavansa parhaillaan pyykin päälle. Pitäisköhän hänen varmuuden vuoksi pysäyttää kone ja antaa pyykkien olla liossa 7.1.saakka, tai ei kai se Wotan tänne saakka viitsi henkiä lähettää.

  AntwortenLöschen
 4. Kyllä mä ainakin uskalsin pestä kaks koneellista, kun viimeksi olin pessyt ennen joulua. Mies kertoi anopinkin olleen sitä mieltä, että joulun ja uuden vuoden välissä ei pestä pyykkiä.

  AntwortenLöschen
 5. Loistavaa, että kerroit noista pahoista hengistä. Juuri ajattelin, että pitäisi illalla pistää kone päälle, mutta taitaa saada pyykit odottaa vielä viikon...Kiitos!

  AntwortenLöschen
 6. Hih, taitaa olla yleinen pyykkipäivä, minäkin pesin aamulla koneellisen pyykkiä.
  En ole koskaan kuullutkaan tuollaisesta uskomuksesta. Mutta luulen, että päin vastoin pahat henget häviävät viimeistään siinä vaiheessa, kun näkevät narulla pitkän rivin kalsareita.

  AntwortenLöschen
 7. Olen varannut illemmälle pyykkituvan. Pitäisikö jättää väliin? Mitään tärkeää pestävää ei ole ja kaikki pyykki on kirjopyykkiä tai vastaavaa hienopesupyykkiä.

  Toisaalta ollaan kohta menossa uimaankin. Katsotaan nyt, mitä kaikkea keritään.

  Tuollaisesta uskomuksesta en ole aikaisemmin kuullutkaan.

  AntwortenLöschen
 8. Hyvä, että kerroit. Laitoin juuri pyykit koneeseen, mutta onneksi pesen punaista. Täytyy vain antaa valkopyykin odottaa!

  AntwortenLöschen
 9. Ne germaanien pahat henget eivät mahda mitään ugrien omille jumalille. Valitettavasti käsikirjastoni on täälä mökillä sangen niukka, joten en voi etsiä tähän kirjallisia lähteitä. Mutta jos on tarpeen, niin lähetän sitten rottienkarkoitusloitsun!

  AntwortenLöschen
 10. Yaelian: oli pakko uskaltaa, kun mieheltä alkoi loppua puhtaat sukat
  Clarissa: 7.1. on mainio pyykkipäivä
  Soili: oho, aika harvoinhan tuosta uskosta enää kuulee
  Sari: kiva kun kommentoit. Jos haluat olla varma, niin jätä loppiaisen jälkeen :D
  Kirlah: nuo päivät on nimeltään "Rauhnächte"
  Marja-Leena: parempi vaan uida kuin pestä pyykkiä
  lumiomena: minun eka pyykki onnistui joten toivoa on
  Helena: otan yhteyttä, jos rottia alkaa näkymään. Työkaverin vessan pytystä oli kurkistellut rotta ja se KOLMANNESSA kerroksessa.

  AntwortenLöschen
 11. Voi kauhistus! Lienevätkö pahat henget osanneet nähdä ennakolta lapsiperheissä välipäivinä vilkkaasti pyörivät pesukoneet, kun joulun lahjahitiksi muodostui Zhu Zhu pet. Ne melko lailla rotan näköiset otukset oli myyty loppuun lähikaupungin lelukaupoista, niin että lapsenlapsiparkani saivat tyytyä korvikkeeseen. Mutta mukavasti vipeltää ja vikisee sekin. Enpä ihmettelisi,jos joku sen lajin edustajista johkaantuisi pyykin joukossa pesurumpuunkin. Se voisi olla jo vallan anteeksiantamatonta. ;-)

  Minäkin olen muinoin nähnyt rotan kolmannessa kerroksessa. Se vilahti käytävästä huoneeseen ja piiloutui mappikaapin sokkelin taakse, niin että tarvittiin urhea taistelijauros poistamaan häiriötekijä kolmen nuoren ja yhden vähän vanhemman feminiinin työtilasta. Se tapahtui muistaakseni kyllä myöhään syksyllä, niin että pyykinpesulla ei liene ollut osuutta asiaan.

  AntwortenLöschen
 12. Anti mennä vaan pyykkiä koneeseen. Minä kävelen tikapuiden alta, enkä sylkäise mustan kissan nähtyäni.
  Olen edelleen elossa.

  AntwortenLöschen
 13. Nyt pitääkin ruveta miettimään koska niitä rottia meillä viimeksi jahdattiin...

  AntwortenLöschen
 14. Anjakar: opin taas jotain uutta: zhu zhu pet
  Vihreätniityt: luin jostain, että Britanniassa se musta kissa tuottaiskin onnea, ehkä myös Irlannissa. Siksi sulla varmaan onkin niin hyvä tuuri.
  Sirokko: joo, alapas pitämään rottapäiväkirjaa

  AntwortenLöschen
 15. Vois olla epäonnekkaampaa kulkea likasissa vaatteissa ... :D Mä jo välttelen tikapuiden alta kävelemistä ja aina syleksin kun musta kissa vilistää tien yli, niin ja koputtelen puuta ja toistelen sitä PippuriPippuria... ne saa riittää taikauskoisuudesta ;)

  Ihania vuoden viimeisiä päiviä ja jo etukäteen Onnea Uudelle Vuodelle Allu <3

  AntwortenLöschen
 16. Samaa minäkin pohdin joulun jälkeen. Mutta pakko oli panna pyykkikone päälle, kun pyykkikori pursusi jo ylitse. Ei ainakaan vielä ole rottia näkynyt, eikä pahoja henkiään. Vai olisikohan tuo kylmä sää kunigas Wotanin lähettämää. Aamulla herätessäni ulkona oli -10 astetta ja sisällä -18. Oli pakko nousta panemaan pattereita isommalle, vaikkei millään tahtonut päästä lämpimästä vuoteesta ylös.

  AntwortenLöschen