Freitag, 14. Januar 2011

Perjantain positiiviset

Aika paljon positiivista kertomista tältä päivältä. Allumies rikkoi silmälasinsa, mikä on todella hieno asia, sillä hän ei ole kovin halukas ostamaan uusia, mutta nyt oli pakko. Käytiin optikolla valkkaamassa Lindbergin pokat ja uudet lasit on tilauksessa. Hela hoito maksaa "vain" 1100€, josta sairasvakuutus korvaa ehkä 150€.

Ovikello soi ja oven takana seisoi oikein herttainen ja hymyilevä mies, joka kysyi, onko terotettavaa, veitsiä, saksia, ruohonleikkuria jne. Älysin kysyä, voiko myös sahalaitaista leipäveistä terottaa ja voihan sitä. Nyt meillä on tosi terävä veitsi.

Akateemisesta tuli kaksi kehuttua kirjaa, ihan niinkuin ei tuossa pinossa olisi ollut muuten tarpeeksi lukemista. Ei pitäisi seurailla kirjablogeja ja niiden suosituksia.  Milloinkahan nuokin ehtii lukea?

Vitosen tulppaanikimppu on maljakossa ja illalla tulee ruokavieraita. Ruoka muhii jo uunissa, hedelmäsalaattiin on jo pilkottu kymmeniä eri hedelmiä ja nyt emäntä lähtee ostamaan rucolaa alkupalasalaattiin ja patonkia. Hommat on hanskassa eikä hanskat ole hukassa (niinkuin normaalisti).
Bon week-end!

Kommentare:

 1. Onpas kalliit lasit!
  Ihanat tulppaanit ja vieraasi saa varmaan oikein ihanan illallisen Allun luona tänään:-)Mukavaa viikonloppua!

  AntwortenLöschen
 2. Minusta ne lasit oli halvat, mä maksoin 2 vai 3 v sitten 960 euroa pelkistä linsseistä vanhoihin pokiin!
  Tulppaaneja ajattelin minäkin hakea ja REWEN tarjouksesta Phalaenopsis-orkidean kahdella kukkavarrella hintaan 5 euroa, eilen hypistelin, tänään haen.
  Mukavaa iltaa ilman liikaa stressiä ruokavieraiden kanssa!

  AntwortenLöschen
 3. Kiitos silmälasilinkistä! Se jatkoi heti matkaa Lumimiehelle. Minä siis jaksoin katsoa sitä riittävän pitkälle ja siellä olisi hänellekin sopivat Ian McEwan -lasit.

  Hävytön;-) Kiitä kirjablogeja, että tiedät, mitä lukea! Ei mennyt rahat hukkaan.

  Minäkin tykkään muhituttaa ruokaa. Siihen tulee silloin sellainen 'rakastan laittaa vierasruokaa' -aromi.

  Mitä laitat rucolan kanssa?

  Meilläkin melkein aina hedelmäsalaattia jälkkärinä.

  Katakrapusalaatti on monen vuoden jälkeen palannut ruokaslaattiherkuksemme. Sen kanssa sitten vain tzazikia ja patonkia.

  Mukavaa viikonloppua, Allu!

  AntwortenLöschen
 4. On hintaa laseilla, on. Minullakin olisi uusien lasien tarve, mutta jos hinnat ovat tuota luokkaa, niin kyllä täytyy harkita.
  En tiennyt minäkään, että sahalaitaisia veitsiä voi teroittaa. Hyvä vihje.
  Mukavaa yhdessäoloa vieraitten kanssa!

  AntwortenLöschen
 5. Kauniita tulppaaneja!
  Jaa-a, on sinullakin komea kirjapino. Tutun näköinen, kirjat tosin enimmäkseen vieraita. Olen niin itsekäs sen suhteen, mitä luen, että en yleensä lue muiden mielipiteitä etukäteen, ne jotenkin "pilaavat" lukuelämykseni. Jälkeen päin voin etsiä arvosteluja, jos huvittaa:)
  I wish you a nice weekend!

  AntwortenLöschen
 6. Ihania rillejä! Kalliita kyllä, mutta itsekin maksan rilleistäni reilusti yli tonnin eikä senttiäkään korvaa Kela. Linssit pitää teettää Saksassa. Onkohan se syynä hintaan? Tiedän, että Virosta saisi halvemmalla, mutta kun silmät ovat työkalu ja miinusta riittää, en rohkene mennä muualle kuin vakkarisilmälääkärille ja vakkarioptikolle. Viimeksi tosin meikkitaiteilija Raili H(ulkkonen) oli siellä ja valkkasi minullekin hetkessä upeat pokat. Todellista asiantuntijuutta, joten menköön tässä ilmainen mainos hänelle. :)

  Mukavaa iltaa vieraiden kera! Itsellä on vielä yksi työmeno tänään. Ja huomenna katotaan miten se Turku palaa... (en malta olla mainostamatta)

  AntwortenLöschen
 7. Tulppaaneja! Kevät tulee, ihanaa!
  "Totta" on minunkin kasassani, meneillään on vain yksi kirja (Wir alle spielen Theater: Die Selbstdarstellung im Alltag), jota en näemmä luekaan niin nopeasti :-(
  Hyvää viikonloppua!

  AntwortenLöschen
 8. Noista kirjoista käyn ostamassa Loki Schmidtin teoksen. Tulppaanit ovat ihania.

  AntwortenLöschen
 9. Kaipaan myös Saksan halpoja kukkasia ;-)

  Oikein mukavia uutisia, paitsi lasien hinta... saa taas siirtämään omien lasien hankintaa.

  Oikein hienoa iltaa teille ja mukavaa viikonloppua sinnekin!

  AntwortenLöschen
 10. Voi tulppaaneja - niita ei olekaan vahaan aikaan meilla ollut...
  Mukavaa iltaa ja viikonloppua!

  AntwortenLöschen
 11. 1100 euron lasit... mun kalleimmat on olleet 300...

  Rucola on hyvää! :)

  Hyvää viikonloppua!

  AntwortenLöschen
 12. Huomasin tuossa kirjapinossasi 2 ihan viime ajoilta tuttua kirjaa;Harjukaupungin,jonka jo ehdin lukea,ja Carlos Ruiz Zafonin kirjan Enkelipeli,jonka ihan loppuvaiheessa olen nyt,huikea kirja!

  AntwortenLöschen
 13. Ihanan iso kimppu tulppaaneja vain viitosella! Minä ostin eilen (miehenhän ne olisi pitänyt ostaa ;)) Citymarketista Pirkka-tulppaaneja (ihan tosi): Tarjouksessa 10 kpl nippu maksoi neljä euroa. 10 kuulostaa paljolta, mutta on aika niukan näköinen maljakossa.

  Aika järeä kirjapino. Paljon hyvää odotettavaa. Kuten Yael mainitsi, on Enkelipeli hyvä romaani. Ja Harjukaupungin salakäytäviä ja Tottaa (vaikea taivuttaa se) voin vain ylistää.

  Mukavaa viikonloppua!

  AntwortenLöschen
 14. Teilläkö käy veitsenterottajia kotiovella, luulin ettei Euroopassa enää!! Meiltäkin ne ovat jo hävinneet ja elämä on niin kovin tylsää ilman, sahalaitaveitsi odottaa uutta tulemista.
  Makoisaa viikonloppua ja nautinnollisia lukuhetkiä!

  AntwortenLöschen
 15. Yaelian: nimenomaan ne lasit on kalliit, kun on moniteho ja mahdollisimmat ohuet ja kevyet. Kyllä muuten rillejä saa ihan halvallakin. Illallinen oli ihana, kiitos.
  Soili: meillä oli saanut ostoskadulla keskustassa 50 tulppaania kympillä, mutta en voinut raahata niitä mukanani, kun piti käydä niin monessa paikassa ennen kotiin menoa
  Leena: Lindbergin rillejä näkee paljon julkkiksilla. En lopeta kirjablogien lukemista, en!! Rucolasalaatti oli pohjalla ja päälle tuli mun hitti, jossa on chilin, limetin mehun ja kuoren kanssa paistettuja omenan ja fenkolin viipaleita ja jättikatkaravun pyrstöjä.
  Sira: Fielmannilta saa halvemmalla, mutta on huonoja kokemuksia. Kun Berliinin muuri kaatui, itäberliiniläisiä kampaajia meni monta Fielmannille "optikoksi".
  Clarissa: tulppaanit on ihania, halusin niitä jo ennen joulua, mutta kukkakauppias sanoi niiden olleen niin kalliita, ettei ollut ostanut, kun oli jäänyt myymättä. Nyt ne on taas halpoja.
  Helena: mun työkaverit kävi Hollannissa ostamassa silmälaseja, siellä oli halvempaa kuin Saksassa. Jotkut suomalaiset tuttavat on käyneet Tallinnassa.
  kato nyt tätäkin: tuo kirja kuullostaa kiinnostavalta, panin heti Amazonin Wunschzetteliin, jonne kerään aina kirjaideoita.
  Natjale: eikös Hollannissa ollut vielä halvempaa? Siis kukat.
  BLOGitse: mitäs leikkokukkia teillä myydään?
  Sauerkraut: ei täällä 300 eurolla mitään rillejä saa
  Yaelian: joo, luin suosituksesi siitä Harjukaupungista ja se antoi viimeisen sysäyksen ostaa se kirja
  lumiomena: vai tekee Pirkka jo tulppaanejakin? Mukavaa viikonloppua sinnekin!
  Sirokko: veitsenterottaja kertoi kiertävänsä meillä kerran vuodessa, se tuntuu jotenkin niin hassulta ja vanhanaikaiselta, mutta kätevä juttu. Meillä käy myös peruna- ja munakauppias ovella. Jouluna tarvitsin perunoita ja oli kätevä, ettei tarvinnut kantaa niitä kaupasta lumihangessa kotiin, kun kauppias tuli just sopivasti ovikelloa soittamaan.

  AntwortenLöschen
 16. Ei olleet kukat halvempia kuin Saksassa, mitä ihmettelimme ihan porukalla. Tulppaaneitakin kuvitteli saavansa ilmaiseksi :D, mutta kattia kanssa.
  En nyt muista, mitä hintoja tulppaaneilla oli, mutta kukka-asetelmat olivat ainakin paljon kallliimpia, kuin Troisdorfissa tai St. Augustinissa Breuers Pflanzen Paradies sa(tai jotain tonnepäin se nimi oli...). Tuolla viimeksimainitussa muuten on ihania asetelmia joka vuodenaikaan, sieltä hain aina kukka-asetelmani ja yrtit, tomaatit yms. parvekkeelle ja kotiin.

  AntwortenLöschen
 17. Teen usein katkarapusalaattia - jälleen. Siis seuravaalla kerralla rucolaa mukaan.

  Lumimiehellä on nyt pyöreet rillit ja hänelle ei muut sovikkaan. Ja ne ovat monitehot eli todella tyyriit. Tuossa mallistossa olisi yhdet, jotka hänelle kävisivät. Hän ehtii katsoa vasta kun palaamme kaupoilta. Olisi nimittäin rillien vaihtoaika hänellä, sillä eihän ne voi ikuisuutta kestää, nuo takuulla hänen elämänsä parhaimman näköisetkään.

  AntwortenLöschen
 18. Toivottavasti on ollut kiva Viikonloppu ja illalliset sujui suunnitellusti - ainakin tarjoilut on varmasti ollut TOP sinut tietäen :)
  Luin kaikki viimeisimmät postaukset - tosi mielenkiintoiselta kuulosti tuo näyttely ja hyvä diili 'junailla'!

  Suloista sunnuntaita! <3

  AntwortenLöschen