Montag, 3. Januar 2011

Savuinen vuodenvaihde

Vuodenvaihde meni kivasti ystävien kanssa yhdessä meidän lempihotelleista Pfalzin maakunnassa. Talon isäntä on Michelin-tähden kokki ja makoisaa ruokaa riitti eli vaaka näytti tänä aamuna vähän liikaa. Pitäisi syödä vähemmän, mutta minkäs teen, kun tiistaina mennään naapureiden kanssa portugalilaiseen ravintolaan, keskiviikkona on lounastreffit yhden tyttökaverin kanssa, torstaina on kahvikutsut toisen tyttökaverin kanssa, lauantaina ystävän synttäribrunssit ja myöhemmin illalla ystäväparin lehtikaalisyöpöttelyt ja sunnuntaina kahvikutsut 4veen luona, jos ei nyt pikkuveli päätä syntyä ennen laskettua aikaa. Mitenkä tässä voisi laihduttaa???

Pfalzissa teimme torstaina kolmen tunnin kävelyretken metsään ja ihailimme luontoa. Taivas oli harmaa, mutta kaunista oli silti.

Allumies esitti tietenkin taas lumitanssin.

Sunnuntaina tuli aurinkokin esiin ja silloin päätimme pysyä pois metsästä ja nauttia auringosta aukealla maalla.

Teimme torstai-iltana valituksen hotellin omistajille, sillä yksi hotellivieras päätti, että siellä ei tarvitse noudattaa lakia ja alkoi tupakoida ruokapuolella eikä nuori tarjoilijatyttö uskaltanut kieltää. Loppujen lopuksi me sitten siirryimme hotellin aulaan ja tupakkatantta jäi polttelemaan. Uuden vuoden päivän aamulla puoli yhdeksältä soi huoneemme puhelin ja hotellin respa ilmoitti, että palokunta on saanut hälytyksen, että huoneessa numero 231 eli meillä olisi muka savua. Kysyi olimmeko me ehkä tupakoineet. Se oli päivän vitsi, että me tupakansavun vihaajat olisimme tupakoineet makuuhuoneessame , me,  jotka nukkuu aina raittiissa ilmassa ikkuna auki.

Kivaa tätä vuotta kaikille!

Kommentare:

 1. Hienot ja tunnelmalliset puitteet teillä on ollut uutta vuotta vastaanottaessanne. Berliinissä lumikinokset alkoivat uudenvuoden aattona madaltua ja sohjoista oli, mutta ei näyttänyt haittaavan pauketta. - Kiloista voisi tietysti päästä helposti eroon, jos vaikka juoksisi noille kutsuille. Voisi sitten kaikessa rauhassa nautiskella pöydän antimista.
  Hyvää alkanutta vuotta Kölniin!

  AntwortenLöschen
 2. Se tupakkatantta kosti teille!

  Sinullahan on ihanan sosiaalinen gourmet-viikko, nauti siitä!
  Hyvää vuodenjatkoa sinne!

  AntwortenLöschen
 3. Onpa kaunis majapaikka! Ja hassua,että just teiltä kysyttiin,onko savua;D

  Aika vaikeaa laihduttaa ja pitää suunsa kiinni,kun on noin monta kulinaarista kokemusta lyhyessä ajassa.Vaatii kyllä rautaista tahdonvoimaa! Mutta nautinnollisia hetkiä herkkujen kanssa ja hyvää alkanutta vuotta!

  AntwortenLöschen
 4. Ei tarvitse laihduttaa jos joka kerta syot vain vahan! hahahah kuinka helppoa oli kirjoittaa tuo! :)
  Herkullista ekaa viikkoa vuonna 2011! :)

  AntwortenLöschen
 5. Mikäli luin oikein, on sinulla perjantaina "tyhjä" päivä. Leivon silloin kahvipöytään Galette des rois-kakun, joten tervetuloa! Loppiainenhan on jo torstaina, mutta ei se perjantaikaan hassumpi päivä ole;)
  Viihtyisät puitteet teillä oli todellakin uuden vuoden vastaanottamiseen. Hyvää jatkoa tälle vuodelle!
  P.s. Miksei lumitanssia filmattu tällä kertaa? Tykkään traditioista.

  AntwortenLöschen
 6. Sira: inhoan sitä pauketta, onneksi se oli siellä pikkukylässä vaatimatonta. Hyvää tätä vuotta sinne pääkaupunkiinkin.
  Helena: sama ajatus tuli, että se tupakkatantta varmaan sytytteli jotain siinä meidän huoneen lähellä.
  Yaelian: sitä sanoinkin sille omistajarouvalle seuraavana aamuna, että hauskaa, että juuri meitä tupakoinnin vastustajia epäiltiin polttajaksi
  BLOGitse: oletko kokeillut itse?
  Clarissa: no ihan tarkoituksella jätin sen perjantain auki, kun ajattelin, että voisi tulla vaikka synttärikutsu. Gina, jonka synttärit on 7.1., juhlii vasta lauantaina, mutta tunnetaanhan tässä muitakin samana päivänä syntyneitä, joten jospa pyrähtäisin kakulle. Jos en saa lentoa järjestettyä, syön sitten täällä Dreikönigskuchen. En voinut filmata, kun ei ole muuta kameraa kuin toi pikkuloota, pitäis ostaa uusi.

  AntwortenLöschen
 7. Hyvin alkoi uusi vuosi, yhtä juhlaa ja syömistä, kannattaisi harkita yhteistä lumitanssia kalorien kuluttajaksi.

  AntwortenLöschen
 8. Sirokko: no kun se ei tahdo tanssia mun kanssa, väittää, että olen jäykkä kuin simpukkasäkki.

  AntwortenLöschen
 9. Ei kai sun auta muu kuin viedä oma rehupussi mukana ja juoda jäävettä. Tylsää...

  AntwortenLöschen
 10. Onnellista alkanutta vuotta!

  Ihanan näköinen hotelli, piti ihan kartasta katsoa, missä tuo maakunta sijaitsee. :)

  AntwortenLöschen
 11. Ihanassa paikassa vuosi teillä vaihtui! :)

  Kyllä sitä saa syödä laiharillakin, kunhan syö 'oikeanlaisia' ruokia ;) Välttele sokeria, rasvaa ja tärkkelyspitoisia ruokia; syö enemmän proteiinia, kasviksia ja vähärasvaisia maitotuotteita - ja tadaa! Varmasti toimii! :)

  (olen nykyään dieetti-konsultti!) :D :D

  Haliterkut <3

  AntwortenLöschen
 12. Kivan näköinen paikka tuo hotelli ja Pfalzissa on hienoja maisemia riittämiin. Jospa syöt nyt vaan harkiten ja ensi viikolla sitten jarrutat enemmän (helppo sanoa, tiedän).

  AntwortenLöschen