Sonntag, 8. Januar 2012

Tulkoon valo


Kivan lampun löytäminen on mielestäni yksi vaikeimmista asioista sisustuksessa. Onnistuimme löytämään keskimmäisen ja ylimmän kerroksen väliseen portaikkoon uuden lampun, jossa on kaksi linssiä. Ylempi säteilee keltaista valoa ja alempi tavallista kirkasta, mutta linsseihin voi vaihtaa erivärisiä levyjä. Tykkään.

Kommentare:

 1. Onpa kekseliäs lamppu! Täällä tammikuun alusta tuli laki,että ei saan enään myydä hehkulamppuja,ei ainakaan jos ovat yli 60 wattia.Nyt saa myydä vaan niitä sähköä säästäviä lamppuja.

  AntwortenLöschen
 2. Yaelian: meillä on ollut jo pitempään se laki eli vanhoja hehkulamppuja ei saa enää kaupasta. Ne uudet on usein tylsiä, kestää kauan ennenkuin ne "syttyy" kunnolla. Tässä lampussa on jo joku moderni juttu sisällä, niitä saa tulevaisuudessakin.

  AntwortenLöschen
 3. Tosi kiva lamppu tuo teidän tosiaankin.Jotkut sanovat että säästölamppujen valo on kylmää,mutta itse ainakin löysin "warm daylight" ja "natural daylight" -lamppuja.

  AntwortenLöschen
 4. Hyvin kekseliästä. Siinä olet todella oikeassa, että kivan lampun löytäminen on hyvin vaikeaa.

  AntwortenLöschen
 5. valo on jännää ja vaikeaa, pokani osaa

  AntwortenLöschen
 6. Ihana lamppu! Tuommoisen minäkin haluisin, mutta se varmaan vaatisi juurikin tuollaisen vähän korkeamman paikan, että pääsisi oikeuksiinsa.

  AntwortenLöschen
 7. Tykkään myös! Ja lampun merkki on?

  AntwortenLöschen
 8. Näyttää ihan taideteokselta!

  Me keksimme viikonloppuna, että asennamme kerrostalomme rappusten alle led-valot. Ne voivat olla pimeänä aikana päällä aina. Näitä ideoita syntyy saunan lauteilla, jossa kotimme onnistunein valaistus hyväilee rouheaa kiviseinää...

  ***

  Säästölamput ovat tulevaisuuden suurin jäteonegelma! Tämän kuulin johtavassa asemassa olevalta sähköinisinööriltä. Led-valot kehittyvät huimaa vauhtia ja ne korvaavattulevaisuudessa nämä tyhmät säästölamput, jotka eivät valaise mitään sisällä eivätkä varsinkaan ulkona, sillä säästölamppu kärsii kylmästä aivan päinvastoin kuin led-valo.

  AntwortenLöschen
 9. Sira: lamppu on aina se viimeinen juttu mitä löytää
  Hannele: hienoa, jos on valon asiantuntija perheessä. Meidän ystävien kaveri on arkkitehti ja erikoistunut valoon ja heidän talo on aivan ihanan valoisa
  Hippu: portaikossa se pääsee oikeuksiinsa, vaikka oli sen kaupan seinälläkin kiva
  Clarissa: http://www.top-light.de/katalog/katalog_puk_2011.pdf
  Leena: hyvä idea ne led-valot, on meidän tuttavilla. Minäkin olen lukenut noista ongelmajätteistä, ei saa laittaa roskikseen, vaan meidänkin pitää sitten lähteä kaatopaikalle ja miten sinne joku autoton mummukin sitten pääsee, varmaan taksilla viemään entistä säästölamppua.

  AntwortenLöschen
 10. Onnea uudelle lampulle!
  Joskus tehdään panikoituja päätöksiä, kuten nyt näissä lampuissa. Onneksi hyviäkin energiansäästölamppuja löytyy.

  AntwortenLöschen
 11. Helena: kiitos, olen tyytyväinen

  AntwortenLöschen
 12. Oi ihana valo! Meidänkin portaisiin tuo olisi oivallinen, vaan ei ole kummassakaan seinässä tietääkseni sähköpaikkaa joten tyydyttävä "landingin" lamppuun. Onneksi siihen saa valon sentään sekä ala- että yläkerrasta.

  AntwortenLöschen
 13. Heljä: tuo on tosi oivallinen, olin iloinen, että mies oli huomannut sen jossain näyteikkunassa

  AntwortenLöschen