Donnerstag, 17. Februar 2011

Tour de FarceFrance

Tämän vuoden pyöräloma on lyöty lukkoon: se tehdään kahden ystäväpariskunnan kanssa touko/kesäkuun vaihteessa Provenceen. Kuuden päivän aikana ajamme noin 300km ja piipahdamme myös Camargueen katsomaan flamingoja ja villejä hevosia. Kuten kartasta näkee, matkan varrella on myös Uzès ja jos on hyvä onni, voin löytää sieltä tällaiset sandaalit.


Nyt sitten laulamaan Sur le pont d'Avignon.....

(Suomalaisetkin matkanjärjestäjät näyttävät tarjoavan pyörälomia Ranskassa, sellainen löytyy mm. tästä.)

Kommentare:

 1. Kuulostaa hienolta!
  Appivanhemmatkin esittelivät kesäistä pyöräilyreittiään. Kuulosti siltä, että minäkin kykenisin sellaisen tekemään (matkakamat kuljetetaan aina suoraan hotelliin jne.).
  Mun lyhyeen mutta leveään jalkaan ei yleensä sandaaleja löydy, harmi, pitää tyytyä kesälläkin umpinaisiin jalkineisiin.

  AntwortenLöschen
 2. Teillä on taas mukava matka tiedossa. Kuulostaa houkuttelevalta jo siinäkin mielessä kun ei tarvitse rehkiä liikaa, vaan on mahdollisuus myös nauttia näkemästään. Tai vihjaatko, että on farssin ainekset tiedossa:)
  Sur le pont d'Avignon.. oli ensimmäisiä lauluja tuutilullalaulujen jälkeen, joita opetin lapsille, kun olivat ihan pieniä. Sanat ovat helpot, mutta oli niin söpöä, kun parivuotias sitä lauloi.

  AntwortenLöschen
 3. kato nyt tätäkin: meilläkin kuljetetaan matkatavarat hotellista toiseen, se on kätevää
  Clarissa: se farce oli vaan olevinaan hyvä vitsi. Aika lyhyet etapit siinä on, korkeintaan 55km päivässä ja maasto on muka aika tasaista, vaikka en sitä vielä ihan usko, mutta mitäs siitä, wer sein Fahrrad liebt, der schiebt.

  AntwortenLöschen
 4. Varmaan taas upea reissu tiedossa.
  Treenaatteko etukateen vai kylmiltaanko hyppaatte pyoran selkaan...ei kai?

  AntwortenLöschen
 5. No ainakin Camarguessa on tosi tasaista. Pyöräilin siellä -98 Montpellierissa pidetyn esperanton maailmankongressin retkipäivänä (sellainen on aina näissä kongresseissa, ja retkiä lähiseudun nähtävyyksiä katsomaan on monesta valiten). Flamingoja nähtiin läheltä, hevosia kaukaa, syötiin hyvin jonkun maalaisravintolan pihapuitten alla, ja kansainvälisellä porukallamme oli kivaa.

  AntwortenLöschen
 6. BLOGitse: Allumieshän ajaa mielettömästi, minä paljon pikkuetäisyyksiä kauppoihin jne ja sitten kun ilmat kunnolla lämpenee, yritän ennen tuota lomaa ajella muutaman kerran sellaisen 40km lenkin.
  Anjakar: tuttuja nuo seudut on meille auton kanssa kuljettuna ja Camarguehan on ihan tasainen, mutta siellä jossain välillä Remy ja Baux on Alpilles ja siinä ehkä kunto ei riitä polkemiseen.

  AntwortenLöschen
 7. Ihanalta kuulostaa. Minä olen kerran ollut pyöräilylomalla, 2000-luvun alussa Pohjois-Italiassa (Alto-Adigessa) ja se oli jotenkin niin täydellinen tapa nähdä enemmän. Fillaroidessa oli jotenkin riippumaton ja kaikki aistit auki, ihan eri tavalla kuin autoillessa.

  Minullakin on kauhea matkakuume. Olemme tehneet jo kaksikin lomasuunnitelmaa perheelle, mutta ennen kuin saan nyt työn alla olevan tekstin eteenpäin, en saa varata mitään matkoja. Joku (kiduttava) kannustin työntekoon tässäkin!

  AntwortenLöschen
 8. lumiomena: sanos muuta, pyöräillessä näkee kaiken aivan eri perspektiivistä ja pääsee paikkoihin, joihin ei autolla ikinä löytäisi. Ehkä ihmeellisin kokemus oli mulle, kun saavuttiin pyörällä yhtäkkiä Padovan Piazza Duomolle, kun luulin meidän olevan vielä jonkun matkan päässä Padovasta.

  AntwortenLöschen
 9. lumiomena: piti vielä sanoa, että jos ette parempaa kohdetta keksi, niin tulkaa Kölniin, voin kyllä olla avuksi.

  AntwortenLöschen
 10. Teillä yhdistyy sekä kuntoilu että gourmeilu! Kieltämättä tuo linkki houkutteli, vielä on kesän lomareissu päättämättä. Provence on kyllä ihanaa seutua.

  AntwortenLöschen
 11. Aika lyhyet etapit...korkeintaan 55 km päivässä! Hmm... Mutta siitähän se kunto kasvaa ja samalla näkee paljon mukavia ja kauniita maisemia. Meillä on taas suuntana pohjoinen pallonpuolisko toukokuussa.

  AntwortenLöschen
 12. Helena: noi on olleet meidän parhaita lomia, suosittelen
  Sira: teidän ei tarvi koskaan miettiä minne mennä lomalle. Ei 55km ole tosiaan pitkä matka kokonaisen päivän aikana, joskus on ollut reilusti enemmän, mutta niiden pitää aina katsoa, mistä löytää hotellin eli ei ole ihan vapaat kädet.

  AntwortenLöschen