Donnerstag, 21. April 2011

Höyryä ja hiiriä

Eilen minut haki Allumiehen entinen työkaveri kotiinsa. Vaimo oli laittanut ihanan lounaan, ensin keittoa, jossa itsetehtyjä nuudeleita, sitten lihapullia keitetyn kiinankaalimuhennoksen kanssa ja lopuksi Mentonin sitruunoista tehtyä raikasta jälkiruokaa. Istuimme terassilla ja nautimme kesäsäästä (+26C). Jossain vaiheessa tuli puheeksi höyrykypsentimet tai mikä se nyt on sitten suomeksi. Normaalisti se on uuni, jossa voi valmistaa terveellistä ruokaa höyryssä.

Näillä tuttavilla on laite, joka pannaan normaaliin hellan uuniin ja rouva on käyttänyt sitä tasan kerran eikä aio sitä enää käyttää. Sanoi panevansa sen viidellä eurolla ebay-huutokauppaan päästäkseen siitä eroon, mutta muuttikin sitten mielensä ja päätti lahjoittaa sen minulle. Niinpä sitten isäntä komennettiin tuomaan minut ja höyrykeitin autolla kotiin. Seuraavan kerran keitän parsan ja perunat tällä:Kotona minua odotti terassilla pikkuriikkinen, tuskin tulitikkurasian kokoinen hiiren ruumis, mistä lienee lähtenyt vanhempiensa kotoa, varmaan vastasyntynyt. Normaalisti tulen hysteeriseksi hiiristä, mutta tuo oli niin liikuttava reppana.

Kommentare:

 1. Voi pientä hiirtä...
  Höyrylaite voiskin olla hyvä,sillä voi myös valmistaa terveellistä ruokaa:)

  AntwortenLöschen
 2. Yaelian: vitamiinit säilyy ja kaikki kehuu, että paras tapa keittää mm. parsa.

  AntwortenLöschen
 3. Kiva kun voi syödä taas ulkona. Minulla yksikertainen parikerroksinen höyrykattila, käytin ahkerasi, kun opiskeluhuoneessa oli vain yksi keittolevy.

  AntwortenLöschen
 4. P.S.
  Nokare voita on terveellist ruuas :)

  AntwortenLöschen
 5. P.P.S.
  Monet vihannekset, esimerkiks porkkanat, kypsytän hissuksiin tavallises kattilassa, nokare voita, ei yhtään vettä, säilyy maku ja vitamiinit. Tai ne juurikset sitten pellille uuniin.

  AntwortenLöschen
 6. Kävipä Sinulla hyvä tuuri, kun sait kotiinviemisiksi höyrykeittimen. Ja just prikulleen oikeaan aikaan, että voit laittaa siinä parsaa. Onnea uudelle laitteelle. Kerrohan joskus, miten laite toimii.
  kuollut hiiri oli vähemmän miellyttävä löytö, mutta selvisit siitäkin...
  Oikein tipukasta pääsiäistä Sinulle ja Allumiehelle.

  AntwortenLöschen
 7. Tuommoista uunijuttua en ole nähnytkään ennen, tavallista höyrykattilaa käytetään meillä.
  Hiiri näyttää jotenkin omituiselta..

  AntwortenLöschen
 8. Minäkin pidän höyrytetyistä kasviksista. Käytän siihen äitini ikivanhaa kerroskattilaa, mutta hyvää tulee.
  Terveisiä Karjalasta, käväisin veljen kanssa Sortavalassa. Lämmintä oli, mutta Laatokan rannoilla näkyi vielä pilkkeilijöitä jäällä.
  Hyvää ja aurinkoista pääsiäistä Kölniin!
  Maikki

  AntwortenLöschen
 9. Hannele: on kyllä nautittu ulkona syömisestä. Uunijuureksia minäkin teen paljon talvella.
  Maija: teille kanssa kivaa pääsiäistä
  Sirokko: olisko tuo hiiri päästäinen?
  Maikki: pääsiskin kerran Karjalaan katsomaan esi-isien paikkoja. Tietääkseni enoni oli aikanaan Sortavalan lyseossa, mutta kuoli sitten nuorena.

  AntwortenLöschen
 10. Mitä kaikkia"kannattaa hankkia" keittiön lisätavaroita sitä vielä keksitäänkään. En ollenkaan epäile etteikö höyrykeitin olisi kätevä.

  Tänään aamu-TV:n ruokaohjelmassa esiteltiin uudenlainen marinointiastia. Leipäkone, pastakone, tehosekoitin sekä erilaiset pannut kattilat ovat ok. Ongelma on lähinnä se, että keittiön kaapeillakin on rajansa.

  leppoisaa pääsiäisen aikaa!

  AntwortenLöschen
 11. Siinä on nyt modernimpi versio näistä höyrykeittimistä. Kätevän näköinen. Minulla on iso , olisiko 8litran Victoria-höyrykeitin kolmella kattilalla, jos on keitettävä suurelle sakille. Tämä on toiminut hyvin jo 70-luvulta alkaen:) Normaalioloissa käytän uudempaa ja pienempää höyrykattilaa. Vedessä keitetyt perunat eivät maistu, kun on tottunut höyrytettyihin.
  Niin, olisiko tuo joku vauva-päästäinen? Jonkun naapurin kissa on tuonut teille lahjan.

  AntwortenLöschen
 12. Tuo hiirenpoikanen näyttää kyllä vähän päästäisenpojalta. Ilmeisesti on eksynyt kodistaan.
  Ja tuo höyrykeitin -hmm...jos antaja on käyttänyt sitä vain kerran, niin montakohan kertaa sinä sitä käytät? Toivottavasti osoittautuu käytännölliseksi keittiöastiaksi.

  AntwortenLöschen
 13. Voi, tuo pieni olento on päästäinen.

  Minä en hanki enää mitään vempainta keittiööni. En huoli edes ilmaiseksi. Äiti lykkäsi viimeksi munankeittimen matkaamme ja annoimme sen tyttärelle.

  Meillä taas lohta, suppismuhennosta ja ihan vain tavallisia sitruunoita.


  Rauhallista pääsiäisen aikaa Sinule!

  AntwortenLöschen
 14. Marjatta: sanos muuta, kaappitilaa ei ole koskaan riittävästi: Kivaa pääsiäistä sinnekin!
  Clarissa: ne naapurin kissat onkin kurjia, kakkaavat meidän pihaan ja nyt ne alkaa tuoda hiiriäkin
  Sira: samaa epäilee yksi kanssa-asujani
  Leena: munankeitin ei kyllä tule meidän huusholliin niinkauan kuin olen järjissäni. Suppilovahveroita, nam!

  AntwortenLöschen