Mittwoch, 11. Mai 2011

Exklusive Liebe


Paluumatkalla Berliinistä Allumiehellä oli työjuttu Hannoverin lähellä olevassa pikkukaupungissa ja minä jouduin odottelemaan häntä muutaman tunnin. Sattumalta löysin aivan lähettyviltä mitä söpöimmän uimalammen ja istahdin penkille lämpimään aurinkoon ja luin Johanna Adorjánin kirjan Eine exklusive Liebe eli Rakkaudessa erottamattomat, josta muistan lukeneeni ainakin Lumiomenan blogista. Adorján on minulle tuttu sunnuntailehtemme kulttuuriosasta, sympaattinen journalisti ja hän kuvaa kirjassa mielestäni hyvällä huumorilla ja ironialla isovanhempiaan. Kirja oli  minulle siitäkin syystä ajankohtainen, että joku aika sitten tuttavaparin vanhemmat tekivät myös itsemurhan ja mietin lukiessani usein, millainenkohan heidän viimeinen päivänsä mahtoi olla.
Itsemurhateema on tällä hetkellä muutenkin taas  ajankohtainen, sillä saksalainen playboy-miljonääri Gunter Sachs ampui itsensä muutama päivä sitten. Jäähyväiskirjeessään hän sanoo syyksi kavalan sairauden A.  Jos ymmärsin oikein, diagnoosi oli ainoastaan hänen omansa, hän kärsi huonosta muistista. Huh huh, kyllä meikäläisenkin muisti välillä pettää, mutta en ole sitä vielä alzheimerina pitänyt.  En tiedä, onko Gunter Sachs suomalaisille tuttu, ehkä ainakin siitä, että oli 1960-luvulla muutaman vuoden naimisissa Brigitte Bardotin kanssa.

  Googlen kuvahaku


Tämän vanhan valokuvan pariskunnasta ja heidän rakkaudestaan en tiedä juuri mitään. Jotain Allumiehen esivanhempia he ovat, oliskohan olleet appiukon isovanhempia äidin puolelta ja muistelin appiukon kertoneen, että miehellä oli sananvalta siinä avioliitossa ja sen uskon.


Kommentare:

 1. Johanna Adorjánin kirjan haluaisin minäkin lukea, kunhan vaan saan käsiini.
  Gunter Sachsilla oli ruotsalainen vaimo ja Ruotsin kuningas oli hänen bestiksensä, joten kyllä hän lehtien juorupalstoilla on täälläkin aina ollut.

  AntwortenLöschen
 2. Clarissa: älä osta sitä kirjaa, pistän sen kirjekuoressa tulemaan ja saan sentin enemmän taas tilaa kirjahyllyyn. Adorjanhan kirjoittaa saksaksi, joten kirja on sitten originaalikielellä.

  AntwortenLöschen
 3. Hienoa! Voi kyllä käydä niinkin, että täytän myöhemmin sen senttisi jollakin sopivalla kirjalla;)

  AntwortenLöschen
 4. Gunter Sachs oli minulle tuntematon suuruus, ja ihmettelin hiljaa itsekseni, kuinka paljon hänestä nyt uutisoitiin ja kirjoitettiin.

  Muistin pettäminen on kyllä täälläkin tuttua. Nimimuistini on ollut aina vähän huono, mutta nykyään se on entistäkin huonompi. Kasvomuisti taas on varsin hyvä...

  AntwortenLöschen
 5. Muistan lukeneeni tuosta kirjasta Lumiomenan blogissa ja jos muistan oikein,myös täkäläisessä lehdessa,olisi mielenkiintoista lukea.
  Gunther Sachs oli komea nuorena.
  Hieno vanha kuva,noissa vanhoissa kuvissa on kyllä sitä jotain!

  AntwortenLöschen
 6. Tuosta otsikosta muotoilin mielikuvituksessani mitä ihmeellisimpiä Allun seikkailuja!

  Voisiko Sachsia kuvata myös sanalla playboy? En niin hyvin tunnen ko. herran historiaa. Muistin kyllä tuon BB:n yhteyden.

  AntwortenLöschen
 7. Johanna Adorján tosiaankin kuvaa lämmöllä ja huumorillakin isovanhempiaan. Vaikka kirjan aihe on rankka, holokaustin muistot ja kaksoisitsemurha, ei se on rankka kirja lukea. Jotenkin sellainen ymmärtävä. Mutta surullista kyllä kuulla tuttavapariskuntanne vanhemmista.

  Minä en ollut Gunter Sachsista kuullutkaan ennen kuin hänen itsemurhastaan uutisoitiin Suomessakin muutama päivä sitten.

  AntwortenLöschen
 8. kato nyt tätäkin: ai et sä tuntenut Gunteria, taidat olla niin nuori
  Yaelian: Sachs oli muuten itse taitava valokuvaaja
  Helena: psstt, ei täällä kaikkea paljastella
  Katja: Adorjan on miellyttävä journalisti ja veljet taitavia muusikkoja

  AntwortenLöschen
 9. Minä muistan Sachsin nimen jo varhaisnuoruudestani, ilmeisesti juorupalstoilta BB:n ohessa, en muuta syytä keksi. Onkos ihme, että muisti alkaa takkuilla, kun tuommoiset tyhjänpäiväiset asiat vievät turhaan tilaa.

  AntwortenLöschen
 10. Sirokko: nimenomaan BB:n miehenä minäkin häneen "tutustuin"

  AntwortenLöschen