Freitag, 17. Juni 2011

Kirsikkamarmeladia ja kukkia

Olen saanut syödä yllin kyllin ihania kirsikoita naapurin puusta, vaikka sato ei tänä vuonna ollutkaan yhtä hyvä kuin viime vuonna. Helluntain ruokavierailta sain tuliaisiksi itse tehtyä kirsikkamarmeladia.

Kun kaikki näyttävät blogeissaan ihania kukkia, niin pitäähän minunkin tänne jotain kukkaa lykätä. Ritarinkannus, joka on mielestäni vähän liian hailun* värinen, tykkää olla yhdessä yhtä hailun ikivanhan ja lannoituksen puutteessa olevan hortensian kanssa ja sopiihan ne hailut ihan hyvin yhteen.

Sininen hortensia on tämän kevään ostos.

Dipladenia eli maljaköynnös kukkii yhteen mittaan huhtikuusta marraskuuhun ja on todella kiitollinen kasvi. Viimevuotisen annoin marraskuussa naapurille ja hän sain sen helposti menestymään talven yli olohuoneen ikkunalla.


*piti oikein alkaa sanakirjasta katsomaan, että onko tuo sana oikeaa suomea. On näköjään Tampereen murretta, minä kun olen sieltä suunnalta kotoisin.

Tästä siteessä olevasta kädestä on kuulkaas nyt taas hyötyä ja voin lähteä hyvällä omallatunnolla pesettään hiuksia kampaajalle.

Kommentare:

 1. Kirsikat ovat hyviä! Nyt on täällä just kirsikoiden aika ja pitäisi ostaa ennenkuin loppuvat. Pikaista palautumista ranteellsesi!

  AntwortenLöschen
 2. Mie täällä jännitykellä odotan miten paljon kirsikoita tulee ja ehdinkö ne poimia mie vai linnut.

  Mukavaa viikonloppua ja hauskaa Good hair daytä!

  AntwortenLöschen
 3. oih, vesi valuu kielelle, rakastan kirsikoita yli kaiken, vaikka Suomessa niiden maku onkin hailu verrattuna paikan päällä saatuihin.
  Meilläkin kasvaa kirsikkapuita, mutta nehän ovat suun turraksi tekeviä ja hyvin pieniä ja sitä paitsi linnut vievät ne aina ennen meitä.

  AntwortenLöschen
 4. Toisin kuin Kirlah, minä saan oman puutarhan kirsikoista tehtyä mitä vaan ja tiedän, että ovat vailla mitään myrkkyjä. Suomessakin menestyvät jo muutkin lajikkeet kuin Varjomorelli, josta tosin tulee hyvää hyytelöä ja erinomaista jälkiruokaviiniä kuin myös mehua.

  Kiinanritarikannukset ovat tummempia.

  Minulla oli ennen koko penkki ritarinkannuksia ja vielä siinä isossa puutarhalehden jutussakin niitä oli sekä tekstissäni että kuvassa (onneksi!), mutta sitten ne vei joko joku erityinen talvi tai myyrät.

  Mukavaa viikonloppua!

  AntwortenLöschen
 5. Yaelian: kiitos ja hauskaa viikonloppua
  Helena: kyllä tuossakin rastaat näkyy liikkuvan
  Kirlah: en ole tainnut koskaan maistaa suomalaisia kirsikoita, itse asiassa olen ennen luullut, ettei niitä kasva Suomessa lainkaan
  Leena: ai varjomorelleja siellä, niitä syödään täällä aina vohvelien kanssa, olen tainnut siitä joskus postatakin. Halusin oikein voimakkaan sinisen ritarinkannuksen, mutta siitä tulikin kalpea. Kivaa viikonloppua sinne saareenkin!

  AntwortenLöschen
 6. Saa nähdä, miten kirsikoiden käy meidän puissa, viime vuonna oli hyvä sato, mutta nyt täällä liikkuu niin röyhkeitä harakoita, että!! Tulimme juuri kesäpaikastamme ja ne mokomat olivat taas vetäneet taimia maasta vaikka kuinka monta:(( Piti nyt laittaa kuitenkin ruma valkoinen hallaharso suojaamaan jäljellejääneitä.
  Tuota hailua ritarinkannusta on meilläkin ja minusta se sopii hyvin sen tummemman kaveriksi.

  AntwortenLöschen
 7. Clarissa: täällä on sato viimevuotista huonompi, johtuiskohan kuumasta ja kuivasta keväästä. Meille kyllä riitti syötäväksi tarpeeksi eli ei valiteta.

  AntwortenLöschen
 8. En muista koska olen viimeksi syonyt kirsikoita niin paljon kuin tana kevaana taalla Suomessa. nam!

  Miten ihmeessa pienesta ranteesta voi saada sellaisen metallisaaliin, ihan uskomatonta.
  Toivottavasti palautuminen tapahtuu hyvin ja ajallaan.
  Mukavaa viikonloppua!
  (meilla setvitaan taas muuttokamoja)

  AntwortenLöschen