Sonntag, 14. August 2011

Suomen ihanuuksia ja ihmeitä

Kävimme Suomi-viikon aikana parikin kertaa pienellä risteilyllä . Turussa ohitimme mm. Suomen Joutsenen.


Helsingissä tehtiin taas kanavaristeily ja siellä sai matkan varrella  ihailla hienoja asuinseutuja.  Helsinki on todella kaunis.

Ystävien mökillä oli ravustaminen käynnissä ja Allumies sai nähdä sellaista eksotiikkaa.

Poikkesimme myös Fiskarsiin, joka on todella söpö paikka, etenkin tällaisella säällä.

Olimme kaksi yötä Mustion linnassa tai siis tuossa punaisessa tuvassa. Aivan upea paikka se Mustio, puistokin on näkemisen arvoinen.
Näinkin voi kierrättää vanhan autonsa. Taidetta Mustion puistossa.Ja last but not least tämä Suomen viikon suurin ihme. Miten YKSI jäätelöpallo voi maksaa 2,70€????????  Ollaan pidetty itseämme suhtkoht hyvin toimeentulevina, mutta nyt tuli totuus esiin: olemmekin nälkäpalkkalaisia, kun meistä tuntuu tuo hinta aivan astronomiselta. Täällä maksaa vastaava pallo 80 centtiä tai euron.

Kommentare:

 1. Näinpä, jäätelön hinta on ku shampanjan, Suomessa. Saksassa asuessa niitä "kuukeleita" osti vaikka kuin monta palloa, Suomessa ei raatti :/

  En muutes ees tiedä, paljon tääll Ruåttissa maksaa pallo, en oo ostanut :D.

  Mutta on se Suomikin kaunis maa (me ei muuten missään olla osattu hyödyntää noita vesireittejä, pitäs oikeen kunnostautua tolla saralla :))

  AntwortenLöschen
 2. Upeita paikkoja ja kuvia! Teitä taisi säät suosia, kun on joka kuvissa sinistä taivasta. :-)

  Jäätelö on Suomessa todellakin ihan törkyhintaista, mutta kai sitä on jotenkin jo niin tottunut asiaan, että siitä ei muista valitella. Kunpa jäätelöpallo irtoaisikin 80 sentillä... Huoh.

  AntwortenLöschen
 3. Mustio-Fiskars oli minunkin käyntilistallani, mutta enpä taida enää viitsiä, kun kaikki kesätapahtumat loppuvat 14.8, turistilomaa ei siis kannata elokuussa pitää.
  Tuo arvopallo on minulta vielä syömättä, se kuuluu silti kesään kerran hinnasta huolimatta.

  AntwortenLöschen
 4. Mitäs teitte Fiskarsissa? Olen aina himoinnut päästä sinne, mutta autottomana halki puolen Suomen ei matka houkuta. Tänä kesänä jopa mietin sellaiselle "mummobussi" reissulle osallistumista, mutta se ei ihan vastaa minun käsitystä antoisasta matkustelusta, kun haluaisin olla omassa rauhassa ja ilman aikatauluja.

  AntwortenLöschen
 5. Näyttääpä tuo Mustion linna ihanalta. Tekisi mieli käydä siellä joskus. Ja muutenkin olette käyneet hienoissa paikoissa. Suomen kesä on suloinen.

  Tanjalle terveisiä, että Ruotissa jäätelöt ovat ihan samaa hintatasoa kuin Suomessa, ainakin Djurgårdenin alueella. Sen huomasimme kesällä. :)

  AntwortenLöschen
 6. Fiskars on minulla toivelistalla, on vuosikymmeniä siitä kun viimeksi sillä suunnalla kävin. Nyt olen tehnyt vain blogimatkoja sinne. Muutenkin sinulla oli täällä aivan ihania kuvia!
  Ajattelin jo, että ei kai Allu nyt vain yltiöpositiivista kuvaa Suomesta anna ja löytyihän onneksi tuo jätskijuttu:))
  Mutta täällähän on jäätelö kallista ja hyvää, muualla toisen makuista ja halpaa, jos eivät ajat sitten ole muuttuneet.

  AntwortenLöschen
 7. Tanja: kuukeleita pystyy tosiaan ostamaan useampia tai pystyis, jos ei annos tulisi liian isoksi
  Hippu: Intiassa en uskaltanut syödä jätskiä
  Sirokko: no sitten ensi vuonna ruukkimiljööseen, tosi kaunis
  Susadim: ai onko se sellainen bussiretki, jossa myydään sitten osallistujille lämpötyynyjä sun muuta?
  Katja: vähän niinkuin Prinsessa Ruususen linna tuo yksi niistä ja ihana lampi, jossa pääsi ponttoonisiltaa pitkin kävelemään ja ihailemaan lumpeita
  Clarissa: ymmärsit väärin, yltiöpositiivisuudessani siis halusin kertoa, miten rikkaita ja onnellisia suomalaiset ovat. En tiedä, oletko saanut täällä huonoa jätskiä, mutta voin ensi käynnilläsi näyttää, että täältäkin saa hyvää jäätelöä. Täällähän jätskiä myy pääasiassa italiaanot. Niin että tervetuloa vaan käymään ja maistamaan.

  AntwortenLöschen
 8. Aivan ihanan näköinen paikka tuo Mustio,sinne pitäisi joskus päästä.Ja onpa teillä halpaa jätskiä! Täälläkin se on kallista (ei ihmekään että on niitä telttoja;D) ,juuri pari päivää sitten otin yhden annoksen sokeritonta soijajätskiä ja sen hinta oli ihan tuon Suomen jätskin tasoissa.
  Tuolla samalla Helsingin risteilyllä olen ollut:kerran kun sain ulkomaisia vieraita niin vein heidät risteilylle ja tykkäsivät kovasti.Helsinki mereltä päin on tosi kaunis!

  AntwortenLöschen
 9. Vai oli kallista jätskiä. Kerrankin sitten niin, että täällä meidän paikkakunnalla on halvempaa kuin jossain muualla päin Suomea, meillä muistaakseni jätskipallo 2.60!
  Täällä yleensä monista asioista saa maksaa melkein kaksinkertaisen hinnan kuin kaupungeissa! -Syrjäseutulisä (-etu) nääs.

  AntwortenLöschen
 10. Nii allu, mie tarkotinki oikeesti noita lasten jätskiannoksia, Suomen hinnat on aikuselle hyvä ;-), ei tuu kahta kuukelia otettua :D

  Paitti et mie syön aina pehmiksen, jos vaan vaihtoehtona.

  AntwortenLöschen
 11. Hiukan sinua nyt vain kiusoittelin, älä nyt tosissasi ota:) Taisi päästä käymään juuri niinkuin sanoit toisaalla ihan hetki sitten: "kärpäsestä tulee härkänen":D
  Kiitti vaan, pidä mielessä jäätelötarjous!

  AntwortenLöschen
 12. Limsapullosta pulitin 3.50 ja olin pyörtyä. Suomessa on kaikki kallista paitsi pizza.

  AntwortenLöschen
 13. Màki jàrkytyin, ku ostin suomessa 2 palloo hintaan 3.40E.
  Aivan tòrkeen kallis, mutta oli se kyl tosi kookas. Hienoja suomikuvia olit ottanut :D

  AntwortenLöschen
 14. Muistaakseni ne jätskipallot on Saksassa kyllä pienempiä ja ne ei ole niin ihanan kermaisia kuin Suomessa. Muuten Saksassa beim Italiener saa kyllä ihania koristeltuija jätskiannoksia, sellaisia kaipaan Suomeenkin.

  Olin tänään taas risteilyllä omalla huvipurrellamme Rääkkylän vesillä. Vähän oli trafiikkia, paikallinen lossi ja yksi uistelija, joten koko järvi kuului meille. Ja käväistiin vielä saaressa laavulla paistamassa makkarat.
  Maikki
  Maikki

  AntwortenLöschen
 15. Yaelian: nimenomaan se kanavaristeily on hieno, kun näkee mm. upeita Jollaksen taloja
  Kirlah: et sitten asu Zonenrandgebietissä, siellä oli ennen kamalan halpaa kuten esimerkiksi Bayerischer Waldissa
  Clarissa: no kun sitä ei koskaan tiedä, että astuiko suomalaisen varpaille :D
  Vihreätniityt: joo, limsan hintoja on tullut kanssa ihmeteltyä
  Ciacy: meidän ostarista saa tosi hyvää italialaista jätskiä, ison pallon eurolla.
  Maikki: voi olla, että se pallot oli ennen pienempiä, mutta nyt on meillä ainakin valtavan isoja. Ai teillä on oikein oma pursi. Luin muuten ensin Luistelija ja ihmettelin, missä oikein olet.

  AntwortenLöschen
 16. Tuo kanavaristeily (tai sama reitti) tuli tehtyä usein kakkostyön myötä Suomessa asuessa. Pitääkin viedä Koo ja Miriam nauttimaan maisemista kun seuraavan kerran Suomessa.

  Fiskars jäi käymättä ja se harmittaa kun on ilmeisemmin muuttunut kovasti siitä mitä itse olen siellä toistakymmentä vuotta sitten käynyt.

  Valoisaa viikkoa!

  AntwortenLöschen
 17. Heljä: kiitos valoa riittää, taivas on melkein yhtä sininen kuin se oli Suomessa. Toivottavasti teilläkin.

  AntwortenLöschen
 18. Irtojäätelö on tosi kallista, joten mieki ihmettelen että kenellä suomalaisella on siihen varaa!!! Sen takia me ostettiinkin keväällä jäätelökone. :D (Ei me kyllä sen takia, vaan koska mökiltä on kauppaan matkaa 60 km ja jäätelönhimo herää usein silloin kun sitä ei ole)

  AntwortenLöschen
 19. Joo, ei täällä paljon jäätelöitä palloina ostella, kun litran paketin saa lähes samalla hinnalla. Monesti ollaan ajateltu, että kyllä siellä Keski-Euroopassa olisi paljon edullisempaa asua ja elää. Täällä kun ei palkasta kauppareissujen jälkeen jää paljonkaan käteen. Miten ne kauppiaat ja maanviljelijät siellä euroopassa pärjää, kun täällä ne ei elä ilman meidän ropoja millään?

  AntwortenLöschen
 20. Helena: yritin kerran tehdä itse naapurin jäätelökoneella, mutta meni pieleen
  Sari: suomalaisilla vähittäiskauppiallahan on ollut kamalan suuret voittomarginaalit. On ne kai vähän joutuneet niitä alentamaan, kun Lidl on tullut markkinoille, mutta kyllä me ollaan aina ihmetelty, mitä ostoskärryjen sisältö maksaa Suomen ruokakaupoissa. Samoin asunnot on Helsingissä sellaisissa hinnoissa, että ei täältä taida niin kalliita juuri löytyä.

  AntwortenLöschen
 21. Mustion linna ja Fiskarsin sijasta Verlan ruukkikylä ovatkin kotimaan matkavinekissäni.

  Mustion linnasta tulee viikon sisällä taas yksi kuva, mutta Lumikarpaloon.

  Joko tajuat: Suomen hintataso on niin sairas!

  Kävimme äidin kanssa about vuosi sitten ulkona pullakahvilla ja kaksi pientä kahvia pullalla maksoi 8 euroa. Äiti rupsei heti harjoittamaan kuuden kertotaulua ja oli pyörtyä. Eikä siis mitään cappuccinoa, josta saa täällä maksaa itsensä kipeäksi.

  Silti menen perjantaina syömään ulos kantarelelja ja poroa! Se on silti sitten jostain muusta pois...

  AntwortenLöschen
 22. PS. Sari sanoi just kuinka asia on!

  AntwortenLöschen
 23. Leena: pitääkin laittaa Verla muistiin, näyttää näkemisen arvoiselta netissä. Kanttarellia ja poroa, nam nam.

  AntwortenLöschen