Dienstag, 25. Oktober 2011

Ulm


Enpä taida nyt tuon enempää raportoida meidän sekamelskasta. Se on karmea ja eilinen päivä oli rankka, kun täällä oli seinät täysin auki, kun keskikerroksesta puuttui kerralla kaksi ovea ja kaksi ikkunaa. Onneksi oli aurinkoinen sää.

Kerronpa sen sijaan, että piipahdimme kotimatkalla Italiasta Ulmiin. Ulm on 120000 asukkaan kaupunki Tonavan rannalla Baden-Württembergin ja Baijerin rajalla ja Ulmin tuomiokirkon torni on tietääkseni maailman korkein kirkon torni.
Foto: tourismus.ulm.de

Ulm on tunnettu myös kielivoimistelusta saksan prepositioiden kanssa in Ulm um Ulm und um Ulm herum  ja myös designkaupunki ja sen designkorkeakoulusta on lähtöisin yksi ja toinenkin tunnettu designeri.
Koulun perustajiin kuului mm. Max Bill, jonka kellot ovat todella kuuluisia ja yksi niistä on tässäkin huushollissa.
Hotellissammekin näkyi paljon designia ja meidän huoneessa oli mm. :

tällainen seinään upotettu hylly, jossa oli kiva ladata kännykkää

ja kaunis kuva ja teksti seinällä

ja sängyn vieressä pieni vipu, josta vetäessä alkoi kuulua tämä

Kommentare:

 1. Tuo hotellihuoneessa oleva iltalaulu on tosi söpö. En ole sellaista vielä missään kokenut, vaikka on tullut hotelleja jo kaluttua tähän ikään mennessä monia. kOeta kestää tänään ikkunoiden laittamista. Näkyy tulevan tänäänkin aurinkoinen päivä.

  AntwortenLöschen
 2. Hyvä että on muutakin ajattelemista kuin remontti, eli tuollaisia kivoja juttuja matkaltanne. Meidän pitäisi pian mennä tarkistamaan (ja siivoamaan) kesäpaikkamme remontin jälkiä. Vanha aitta on saanut uuden katon, talon sisälläkin on yhtä ja toista myllerrystä saatu aikaan.

  Kielikiemuroita on minullakin Baijerin matkaltamme tarjottavana, kävimme nimittäin Oberammergaussakin: Ob er über Oberammergau, oder aber über Unterammergau, oder ob er überhaupt noch kommt, ist ungewiß!

  AntwortenLöschen
 3. Maija: onneksi ei tosiaan sada, vaikka Hoch Ulla on lehden mukaan siirtymässä muualle
  Clarissa: eiköhän se Oberammergau olekin saksan kielen tunnetuin Zungenbrecher

  AntwortenLöschen
 4. Ulmin tuomiokirkko on todellakin korkea. Minä olen noussut nuo portaat ylös. En muista, kuinka monta rappusta nousin, ehkä yli 700, mutta ylösnousu meni jotakuinkin. Alastulo vei polvet niin veltoiksi, että oli tuokio istuttava kirkon penkillä. Todellakin korkea.

  AntwortenLöschen
 5. Sira: meidän tuomiokirkko on nelisen metriä Ulmin kirkkoa matalampi ja kyllä sielläkin on niitä portaita ja ahdas mennä. Yleensä lähetän miehen sinne vieraiden kanssa. Ulmista en edes muista, että olenko kiivennyt silloin ekalla kertaa, viimeksi ei ehditty.

  AntwortenLöschen
 6. No olipa kivoja yksityiskohtia hotlahuoneessa :) Ja tuo kirkko näyttää komealle! Tsemppiä sinne rempan keskelle...onneksi ihan kohta pääsette vähän lomailemaan, eiks jeh? :)

  AntwortenLöschen
 7. Kunhan saatte ikkunat ja ovet paikoilleen ennen kuin lähdette ettei tuuli puhalla läpi..
  Kätsy laturihylly.

  AntwortenLöschen
 8. Paljon viihtyisämpi kuin minun nykyinen hotellihuone; siinä on tosin nettiyhteys, vaikkakin hiiidas! Ja opin taasen kaksi uutta lorua saksaksi, kiitos.

  AntwortenLöschen
 9. MaaMaa: kiitos, tsemppiä tarvitaan, sillä hermot meinaa mennä, kun olen täällä "työnjohtaja" ja aina vaan tulee inhottavia ongelmia ja kysymyksiä
  Sirokko: on ikkunat ja ovet paikallaan, muurarin pitää vaan tulla vielä, mutta sen ehtii loman jälkeen
  Helena: kun osaat nuo, niin sitten voit yrittää sanoa nopeasti
  Fischers Fritz fischt frische Fische, frische Fische fischt Fischers Fritz

  AntwortenLöschen
 10. Onpa kiva tuo puhelimenlataushylly,ja just mulle sopivaa väriäkin!
  kestämisiä sinne remontin sekaan!

  AntwortenLöschen
 11. Tsemppiä rempan keskelle! Meillä oli viime kuussa tuolleen seiniä auki kahdessa kerroksessa. Oli välillä vähän vilposta.

  Ihana iltalaulu. Nyt on hyvä tästä lähteä nukkumaan. Hyvää yötä!

  AntwortenLöschen
 12. Onneksi tosiaan säästyitte meidän sateilta ja myrskyiltä ikkunoiden poissaollessa.

  Tuohan on hyvä idea kännykälle. Yritin kyllä, vaan ei auttanut tänä yönä tuo(kaan) unilaulu, mutta onneksi on jo aamu (onhan 5am aamu, onhan)

  Voimia työnjohtajalle ja jos en muista niin: ihanaa matkaa!

  AntwortenLöschen
 13. Yaelian: hylly oli tosi söpö ja kätsy
  Nurkkalintu: toivottavasti nukahdit ja näit makeita unia
  Heljä: 5am on sulle jo lähes keskipäivä

  AntwortenLöschen