Freitag, 25. November 2011

Elefantteja ja Bollywoodia

Jaipur, Rajasthanin osavaltion pääkaupunki, on saanut lisänimen Pink City, koska siellä on paljon punertavasta hiekkakivestä rakennettuja taloja. Meillä oli aamulla ensimmäisenä ohjelmassa vähän kaupungin ulkopuolella oleva Fort Amber. Matkaopas yritti siirtää menoa tuntia aikaisemmaksi, mutta jo aikaisemmin mainitsemani känkkäränkkä baijerilaisherra ei suostunut (kun kerran alkuperäisissä suunnitelmissa lukee että mennään kello 9), vaikka kaikki muut 21 henkeä olisivat lähteneet jo kahdeksaksi. Me päätimme yhden kivan sveitsiläispariskunnan kanssa ottaa taksin ja mennä sinne jo kahdeksaksi ja se olikin hyvä päätös. Oli kivaa ajella aikaisemmin aamulla taksilla ja katsoa, miten ihmiset ja elefantit olivat matkalla töihin. Amberiin pääsee elefantin selässä. Elefantit saavat kiivetä sinne korkeintaan 3-4 kertaa päivässä ja niillä on kahden viikon vuosiloma (taitavat olla kuljetusalan ammattiliitossa).


Me emme menneet elefantilla vaan taksi ajoi meidät ylös asti. Olimme ensimmäisenä kassalla ja saatoimme kaikessa rauhassa katsella palatsia ennenkuin turistiryhmät saapuivat.
Esimerkiksi tämä kuva on uskomaton, siinä ei ole yhtään ihmistä ja tuntia myöhemmin ei palatsia juuri nähnyt ihmismassoilta.

Palatsista löytyi vaikka mitä ihmeellistä, hyväkuntoinen hamam-kylpylä, vessoja, erikoinen vesipumppu ja mielettömän upeita peiliseiniä. Tähän kuvaan tuppasi yksi saksalaisturisti mukaan.


Tuulten palatsin fasaadi on Jaipurin tunnetuin nähtävyys ja ehkä koko Rajasthanin upein.

Vaikka meillä oli aamulla ollut aikainen herätys, päätimme silti lähteä sveitsiläisparin kanssa illalla elokuviin. Taksi vei meidät Jaipurin keskustaan ja lupasi odottaa, kunnes tulemme (tunteja myöhemmin) elokuvista. Kävimme ensin (hotellin seisovan pöydän asemasta) syömässä oikein kunnon intialaisessa ravintossa ja sain vihdoinkin oikein spicy food ja sen jälkeen menimme isoon elokuvateatteriin, vaikka emme edes tienneet, mikä filmi siellä menee, mutta samapa tuo, eihän me hindiä ymmärretä kuitenkaan. Elokuva, pidetty action leffa Ra.One,  alkoi puoli kymmeneltä illalla ja päätimme jo alunperin lähteä pois puoliajalla. Kyllä se oli sellainen kokemus, että kannatti ehdottomasti. Intialaiset menevät kuin jalkapallofanit filmin mukana, siihen verrattuna saksalaiset katsojat ovat hiirenhiljaisia. Mikä meitä myös yllätti oli se, että siellä oli aina koko perhe mukana, jollakin sylivauva ja meidän takana istui kaksi 4-5v pikkupoikaa eivätkä he olleet moksiskaan, vaikka ääni oli aivan kamala ja välillä musiikki oikein pelottavaa. Leffa oli pääasiassa hindiksi, mutta kyllä me aika hyvin pysyttiin kärryillä ja saattoihan sitä välillä ihan vaan antaa silmän levätä ja katsella tuota King of Bollywood.

EDIT: hoono soomi, taas jäi näköjään partitiivi tuosta viimeisestä sanasta.

Kommentare:

 1. Kiva matkapostaus!
  Intiassa on sairaan paljon hienoja palatseja. Yksi intialainen bloggaaja niita esittelee...
  Onkin aikaa kun olen viimeksi syonyt intialaista, ehka tana viikonloppuna.
  Minne suuntaatte seuraavaksi?

  AntwortenLöschen
 2. Teittepä fiksusti kun lähditte tuonne aikaisemmin;)Hienot kuvat ja mahtava tuo palatsi!
  Bollywood-leffat ovat aika värikkäitä ,olen nähnyt joitakin.Aika ihmeellistä tosiaankin että sylivauvatkin otetaan leffaan mukaan..

  AntwortenLöschen
 3. BLOGitse: jos Aasiaan, niin ehkä Vietnamiin, mutta ei ole vielä konkreettisia suunnitelmia
  Yaelian: me sanottiinkin, että muu porukka näki korkeintaan 50% siitä mitä me ja nimenomaan ihan eri tunnelmissa. Loppujen lopuksi me sanottiin, että oli hyvä, ettei edes meidän ryhmä ollut mukana, nähtiin niin paljon muuta. Kamalan pelottivia ja kovaäänisiä kohtauksia oli siinä filmissä, mutta ei kai mikään ääni pelota intialaista, ne on kaikkeen tottuneet, sillä ne ei ole koskaan yksin.

  AntwortenLöschen
 4. Hienoja kuvia ja mainio ajoitus! Se elokuvailta on varmaan ollut todellinen elämys. Tampereellakin viedään vauvoja elokuviin, täällä nimittäin järjestetään ns. vauvakinonäytöksiä, jolloin filmin äänet on vaimennettu ja pikkuiset voi laittaa etupenkin eteen ryömiskelemään.

  AntwortenLöschen
 5. Hienoja kuvia näyttää riittävän, meidän iloksemme. Elefantin selkään en olisi uskaltanut mennä, vaikka minulla ei korkeanpaikan kammoa olekaan. Hauska katsoa, kun muut uskaltavat. Aivan upeita värejä näyttää koko Intia olevan täynnä. Jotenkin tutun näköiset silmälasit tuossa peilissä, ovatkohan vilahtaneet aikaisemminkin kuvissasi.)

  AntwortenLöschen
 6. Anjakar: ai kun hieno idea se vauvakino
  Clarissa: ne Intian värit on yksi syy miksi pidän Intiasta. Taitaakin olla se tuttu kaveri, hyvä, etten ottanut videota, olis varmaan taas laulanut jotain.

  AntwortenLöschen
 7. No, näitä sinun kuvia katsellessa mieleen tulee ajatus, että josko sittenkin voisi matkustaa Intiaan...
  Tunnistin mieki sen saksalaisen linssiluteen, sellaisia he ovat! :)

  AntwortenLöschen
 8. Niin hienoja kuvia, että melkein mykäksi vetää. Intia on selvästi ihmeiden maa. :)

  AntwortenLöschen
 9. Mielenkiintoista. Minä olisin kyllä mielelläni kokeillut elefanttitaksia. Ja elokuviinkin olisin mennyt, vaikka kuinkakin kuva olisi hindin kielellä ollut.
  On sinulla ollut todellakin kiinnostava matka.

  AntwortenLöschen
 10. Helena: enhän minäkään ollut vuosiin halukas lähtemään Intiaan, mutta onneksi lähdin sitten
  Katja: kyllä siellä usein mykkänä tuijotettiin ihmeellisyyksiä
  Sira: se elokuvateatteri oli kyllä yksi highlight. Ensin mietin, että puoli kymmeneltä illalla ja sitten vielä hindiksi, mutta se kannatti.

  AntwortenLöschen
 11. Oikein olin vahingoniloinen, kun känkkäränkältä jäi jotain upeaa kokematta, omaa typeryyttään.

  Upeita kuvia ja elokuvissa käynti oli varmasti hauska kokemus. Älä nyt kuitenkaan rupea siellä Saksassa elämään liikaa mukana, siis elokuvissa.

  AntwortenLöschen
 12. Vihreätniityt: kyllä mä olen suunnitellut mennä viikonloppuna leffaan ja kokeilla intialaista tyyliä

  AntwortenLöschen
 13. Ja jos joku kysyy, että mistä rouva on kotoisin, niin tee Suomelle palvelus ja sano, että ruotsista.

  AntwortenLöschen
 14. Vihreätniityt: hieno idea!
  Hannele: kyllä kai mä noilla elefanteilla uskaltaisin, mutta säälittää ne niin, etten senkään takia sitä tekisi. Hevosen selkään en uskaltaisi.

  AntwortenLöschen
 15. Sattumalta näin eilen dokumentin Tuulten palatsista. On se vaan uskomattoman kaunis. Apinat siellä kiipeilivät vikkelinä, ehkä tekin näitte niitä, vaikka tuossa kuvassasi eivät näy.

  AntwortenLöschen
 16. Clarissa: apinoita nähtiin usein ja kerran yksi porukasta laittoi vesipullonsa kiven päälle ottaakseen jotain laukusta ja sillä silmänräpäyksellä apina syöksyi viereen, otti sen pullon, kiipesi sen kanssa puun oksalla ja kuin asiantuntija avasi pullon ja joi vettä. Ne on kuulemma niin viisaita, että tuntevat eri jääkaappimerkitkin ja jos pääsevät asuntoon sisälle, osaavat avata jääkaapin ja ottaa sieltä ruokaa.

  AntwortenLöschen
 17. Vitsi miten hienoja paikkoja ja kokemuksia! Just noin pitääkin joskus antaa mennä vaan: loistoidea paikallisten sekaan elokuviin meno!

  AntwortenLöschen
 18. MaaMaa: suosittelen ehdottomasti elokuviin menoa Intiassa ja se filmi oli sellainen, että tiedettiin kielestä huolimatta mistä on kysymys. Oli kyllä niin kiva kokemus että.

  AntwortenLöschen