Sonntag, 11. Dezember 2011

TattarijauhokakkuMinulla on tällainen ikivanha etelätirolilainen tattarikakun resepti. Se on gluteeniton, joten se sopii myös keliakiapotilaille.

250g voita
250g sokeria
6 munaa
250g tattarijauhoa
250g jauhettuja manteleita
3 tl vaniljasokeria

Voi ja 150g sokeria vatkataan vaahdoksi ja siihen lisätään yksitellen keltuaiset.
Jauhot, mantelit ja vaniljasokeri sekoitetaan keskenään ja lisätään taikinaan.
Valkuaiset vatkataan vaahdoksi ja siihen lisätään vähitellen loput sokerista kunnes syntyy kova vaahto.
Vaahto nostellaan varovasti taikinan joukkoon. (Kakkuun ei tule leivinjauhetta.)
Kakku paistetaan pyöreässä vuoassa keskilämmössä noin tunti.
Kun se on jäähtynyt, se halkaistaan ja täytetään puolukkamarmeladilla* ja päälle ripotellaan pölysokeria.

*En tiedä, saako Suomesta valmista puolukkamarmeladia, mutta sitä voi ainakin itse tehdä hillosokerin avulla. Resepti löytyy mm. täältä.

Kommentare:

 1. Taidan syödä palan tuota kakkua vain silmilläni. Tattari ei kuulu suosikkeihini. Puolukkamarmeladia aion
  nyt tehdä itse, vaikka sitä valmiina saakin. Kiitos vihjeestä.

  AntwortenLöschen
 2. Minä käytän paljonkin tattaria,mutta ei paahdettua vaan vihreää sellaista;ja olenkin laittanut monta ohjetta niistä ruokablogiini,kun yritän välttää vehnää. Esim,appelsiinisessa tattarikakussani tattarin maku ei tunnu alkuunkaan. Hyvän näköinen kakku!

  AntwortenLöschen
 3. Clarissa: en minä tuosta ainakaan olisi välttämättä huomannut, että se on tattaria. Kun tilasimme sitä kerran etelä-Tirolissa yhden vanhan mummun kahvilassa, hän sanoi sen olevan Schwarzplententorte emmekä ymmärtäneet sitä sanaa, kun tattari on saksaksi Buchweizen emmekä maistamallakaan saaneet selville mitä se oli.
  Yaelian: minun isäni oli tattarifan

  AntwortenLöschen
 4. Tattaripuuro on hyvää, mutta muuten olen tuttavuuteni tattarin kanssa on lyhytaikainen ja kaukainen (90-luvulla Altailla).

  AntwortenLöschen
 5. Itse en ole tattarin ystävä, mutta reseptin otan talteen sisarelleni. Hänellä on keliakia ja hänhän syö tattarileipääkin. - Lapsena keitin isälle tattaripuuroa, mutta kun tattarit olivat vähissä, siitä tuli vain velliä. Isä kuitenkin väitti sen maistuvan.

  AntwortenLöschen
 6. Helena: en kyllä tykännyt lapsena tattaripuurosta enkä ole sen jälkeen kokeillut, mutta kakku on hyvää
  Sira: joskus tuntuu siltä, että Suomessa on paljon enemmän ihmisiä, jotka sairastavat laktoosi-intoleranssia ja keliakiaa ja vaikka mitä, ainakin enemmän kuin meidän tuttavapiirissä täällä.

  AntwortenLöschen
 7. Allu, tattari ei minulla laske;-) Äitini on siirtokarjalainen ja siellä tattaripuuro on ikiaikaista ja äitini on sitä aina tyrkyttänyt niin että ihan häijyä tekee.

  Olen samaa mieltä kuin oli Eve: Ei ole kunnon haudutetun riisipuuron voittanutta! Tosin tässä on kakku, mutta otan mieluummin vaikka suklaata, kiitos! Eikun Apfelstrudelia, bitte!!!

  AntwortenLöschen