Donnerstag, 12. Januar 2012

Paluumatkalla Dresdenistä

ajoimme ensin läheiseen Meisseniin. Posliinia ei haluttu ostaa, mutta kävimme tuomiokirkossa ja vilkaisimme nopeasti sieltä ylhäältä alas kaupunkiin, kun tuli niin kova sade ja myrsky, että päätimme paeta

Martti Lutherin syntymäkaupunkiin, Eislebeniin, sillä siellä oli vielä aurinkoista.

Siinä se Martti seisoo eikä muuta voi.

Matka jatkui entisen länsi-Saksan puolelle ja sinne saapumisen huomaa helposti teiden kunnosta, ne ovat nimittäin lännen puolella tosi kehnot verrattuna itäisten siskojen ja veljien uusittuihin teihin ja moottoriteihin. Myhäilimme taas tyytyväisinä, että kyllä niillä meidän vuodesta 1990 lähtien maksamilla "solidaarisuusmaksuilla" (varmaan ainakin 60000 euroa) on saatu hyvää aikaan. Ei silti, en valita, oli hyvä yhdistää maat, mutta en myöskään panisi pahaksi, jos olisin nyt  60000 euroa rikkaampi.
Seuraavaksi yöksi poikkesimme ystävien luokse söpöön maalaiskylään lähellä Göttingeniä (Leenalle tiedoksi: 17 km Rodetalista). Yöllä tuli sinnekin mieletön ukkonen ja myrsky, mutta aamulla omenat riippuivat edelleen sitkeästi puussa.

Talon emännällä oli taas kuteet kangaspuissa ja tulossa mitä upeimpia ohuita huiveja. Hänen käsistään syntyy vaikka mitä, puikoilla, kutomakoneilla, kangaspuilla, pensselillä, savesta ja ihan mitä vaan. Kateellisena aina katselen, miten joku osaa tehdä kaikkea itse.

Kommentare:

 1. No just! Nyt sait minutkin kateelliseksi - tuolla viimeisellä kuvallasi.

  AntwortenLöschen
 2. Mullon ihan kamala matkakuume. Kattelin eilen matkailuautoja ja mietin, millasta ois ajaa ton Itäsen Saksan poikkihalkipinoon.
  Ja sitte sä laitat näitä kuvia...

  ;-) Ei vaan, ihanaa, että kuvaat. Niin tykkään katella.

  Ja, mäkin ihailen kaikkia, jotka osaavat tehdä mitä vaan käsillään, mutta erityisesti koska en osaa käsitöitä, ihailen sellaisia. Tai... haluaisin mä osata maalatakin. Niin ja tehä koruja. Seppänä ois makee olla ja lasinpuhallusta oon jopa päässy kokeilemaan.
  Oishan se mahtavaa osata kaikkea, mutta osaan onneksi ihailla muittenkin tekemiä juttuja :)

  AntwortenLöschen
 3. jotain Meissenin porsliinia olisia hieno omistaa

  AntwortenLöschen
 4. Minä yhdyn Clarissaan. Tahtoisin osata kaikkea noita, mitä tuo talon emäntä osaa.

  AntwortenLöschen
 5. On siellä nättejä rakennuksia. Kaikki on niin säntillisen näköistä!

  Olisi se kyllä upeaa, jos osaisi tehdä käsillään kaikkea. Mutta kun ei osaa, niin onneksi on muita, joiden töitä saa edes ihailla. :-)

  AntwortenLöschen
 6. Ihania kuvia. Olen kahdesti ajanut Saksan (länsipuolen) halki mieheni kanssa ja mekin piipahdimme jossain Göttingenin lähellä olevassa pikkukylässä, jossa yövyimme Gasthausissa. Nyt tekisi mieli lähteä taas tien päälle ja juuri Saksaan!

  AntwortenLöschen
 7. Mukava matkareitti teillä on ollut!

  Miekin pääsen ensi viikolla matkalle ja hotelliin Helsinskiin, jossa maksan - tai työnantaja maksaa - varmaan puolet enemmän kuin se tuossa ryhmämatkassasi Hesaan. Kanta-asiakasalennuksin tai hotels-comin kautta ei voi yöpyä työmatkalla, vaikka ne olisivat edullisempia. :(

  Hesassa on matkamessut, mutta en ole sinne menossa...

  t. toistaiseksi anonyymi Helena

  AntwortenLöschen
 8. Kaunista ja upeita kuvia,
  taitava ystäväperheen rouva.

  AntwortenLöschen
 9. Minä asuin ja opiskelin 6 vuotta Göttingenissä. Kivaa seutua, lähiseuduilla myös paljon mielenkiintoista nähtävää. Siihen aikaan DDR:n rajakin oli lähellä.

  Maikki

  AntwortenLöschen
 10. Upeissa paikoissa olette taas olleet!Ja ihania maisemia teillä riittääkin (kesällä 2004 ajettiin Saksan halki kohti Ruotsia..)

  AntwortenLöschen
 11. Clarissa: sinähän osaat itsekin vaikka mitä!
  Tanja: idässä on paljon nähtävää, mm. Spreewald on tosi kaunis ja Görlitz Puolan rajalla on kuulemma upea paikka, siellä ei olla ehditty vielä käymään
  Hannele: minä omistan ruman Meissenin lautasen
  Sira: kyllähän sinäkin taidat olla taitava
  Hippu: itäisessä Saksassa on kyllä korjattu rakennuksia paljon viimeisen 20v aikana. Siellä on ollut se hyvä puoli, että ihmisillä ei ole ollut varaa tehdä mitään ja siksi talot ovat vielä alkuperäisiä ja ne on saatu kunnostettu alkuperäisen näköiseksi, kun lännessä on tehty osittain kamalia remontteja ja pilattu moni asia
  Katja: tervetuloa, meiltä saa B&B
  maliz: danke
  Helena: mekin nauretaan, kun Allumies saa työsuhdeautolla tankata vain Saksassa ja jos me ollaan Luxemburgissa, jossa bensa on halpaa, joudutaan ajamaan Saksan puolelle tankkaan kalliimpaa
  Marjatta: kiitos
  Maikki: ai Göttingenissä olet opiskellut, ihan kiva paikka, vaikka olihan se silloin ennen Wendeä vähän melkein
  Zonenrandgebiet
  Yaelian: ensi kerralla lennät sitten AirBerlinillä Saksan kautta ja pidät pari välipäivää

  AntwortenLöschen