Montag, 6. Februar 2012

Vaali-illallinen

Kuutamoista vaali-iltaa vietettiin kestitsemällä saksalaisia ystäviä, jotka eivät tunne Niinistöä sen enempää kuin Haavistoa.
Appetizerina oli Yaelianin  munakoisotahnaa, joka kävi hyvin kaupaksiSitten tarjosin vuohenjuustoviinirypälesalaattia karamellisoitujen pecanpähkinöiden kanssa.

Pääruuasta ei tullut kiireessä otettua kuvaa, se oli lampaanviulua papujen kanssa ja kyytipoikana Baroloa.
Allumies teki jälkkäriksi mangomoussea, jonka päälle tuli papaijaa, babyananasta ja karviaiskoisoja. Kuva on vähän huono ja siinä on tietenkin se ainoa annos, jossa mintunlehti oli väärinpäin.

Palkkioksi saimme vierailta kauniin kukkakimpun.

Aamun paikallislehdessä oli artikkeli Suomen vaaleista. Sanovat Niinistöä komeaksi mieheksi ja nyt on sitten nätti tyttö linnanjuhlien emäntänä, sehän oli suomalaisille kovin tärkeää.


21 Kommentare:

 1. niin, en minäkään heitä paljon tunne, mutta gay-presidentti olisi ollut hienoa!

  AntwortenLöschen
 2. Siellä sitä herkuteltiin taas kuin parhaassa ravintolassa. Onkohan Allumieskin valinnut väärän ammatin.

  Olen varmaan hiukan sivistyksestä jäljessä, kun en ole seurannut iltapäivälehtien OTSIKOITA noista vaimo- ja gayasioista.

  AntwortenLöschen
 3. Clarissa: en tiedä otsikoista, mutta olen puhunut vaalien aikaan joidenkin vanhempien suomalaisten kanssa tai kaverit ovat kertoneet vanhempiensa reaktioista ja _kaikki_ nämä vanhemmat henkilöt ovat spontaanisti sanoneet, että eivät voi äänestää Haavistoa, koska hän on homo ja mitenkäs sitten olisi Linnan vastaanotto. En tarkoita , että Haavistoa olisi pitänyt äänestää. _koska_ hän on homo, mutta en myöskään olisi ketään hyvää ehdokasta äänestämättä sen takia että hän on homo. (Mutta minähän asunkin Saksan homoystävällisimmässä ja suvaitsevaisimmassa kaupungissa, jonka ensimmäiset asukkaat olivat ulkomaalaisia.)

  AntwortenLöschen
 4. Siis aamun paikallislehdessäkö oli tuollaiset kommentit uudesta presidentistä ja hänen vaimostaan?
  Että aikuista naista oikein tytöteltiin ja että "sehän oli suomalaisille kovin tärkeää"!
  Mielestäni aika monilla painoivat vakavammat syyt valinnassa.
  Olen kiitollinen jokaiselle, joka ei kirjoittanut vaalilappuun numeroa 2.

  (Vesa Pylvänäisen blogissa on hyvää luettavaa.)

  AntwortenLöschen
 5. Kyllä Haaviston handicapeista on otsikoitu vieläkin, mutta myös tulevan "maan äidin" - tätä nimitystä on käytetty - tyyli on saanut paljon palstatilaa sekä miten pääministeri oli joutunut paikattavaksi viime yönä.

  Lapissa homoutta suurempi este on ollut cityvihreys.

  Kyllä sun Allu kelpaa kun sulla on tuollainen kämppäkaveri!
  t. Helena

  AntwortenLöschen
 6. Nurkkalinnulle: Miksi olen lukenut lukemattomia kommentteja ja kuullut esimerkiksi A-studiossa ja muuallakin miten Suomeen ei voi valita homoa presidentiksi ja miten kamalaa olisi, kun itsenäisyyspäivän juhlissa olisi miespari isäntänä. Televisiossa on puhuttu Haavistosta niin törkeitä, että en ikinä kehtaisi niitä toistaa. Ne äänet, jotka Niinistö on saanut homo- ja sivari- ja uskontokortilla, ovat hepposia ääniä. Mutta eihän siinä ratkaisu laatu vaan määrä.

  Kunnioitan jokaista, joka on äänestänyt Niinistöä poliittisin perustein. Minä puolestani äänestin Haavistoa ihan poliittisin perustein.

  Helena

  AntwortenLöschen
 7. Nurkkalintu: ei ei, ei lehdessä tuota kirjoitettu. Niinistöä kehutaan komeaksi mieheksi, joka on saanut lisäsympatiaa äänestäjiltä henkilökohtaisen kohtalonsa vuoksi (leskeys, Tsunami). Tuo tyttöjuttu oli nyt kyllä minun puheita, minuun verrattuna siis tyttö. Minun ja monen muun ulkosuomalaisen huomio kiintyi vaan siihen, että monet puhuivat hyvin positiivisesti Haavistosta, pitivät pätevänä ja sympaattisena "mutta kun on ne Linnan juhlat". Mutta onneksi meillä on demokratia ja jokainen saa äänestää mielensä mukaan ja Niinistö on varmasti ihan o.k. pressana.
  Helena: aika jännä se cityvihreys. Joo, kyllä mun kelpaa.

  AntwortenLöschen
 8. Vielä tulee Haaviston aika, senhän tämä vaalitulos jo osoitti. Suvaitsevaitsevaisuuden sanomahan tässä vasta sai alkunsa. Levitetään sitä.
  Muuten, siellä Merkelin ulkonäkö aiheuttaa liikaa turhia kommentteja, se on yhtä turhaa kuin tytöttely näissä yhteyksissä.

  AntwortenLöschen
 9. OK :)
  Haavisto on mukavan oloinen ihminen ja pätevä moneen tehtävään.
  Olen iloinen, että presidentin tehtävät menivät Niinistölle.

  AntwortenLöschen
 10. Anonym Helenalle:
  Hepposia ääniä?
  Tarkoitatko, että Haavisto sai kaikki äänet poliittisin perustein?
  Täällä kommenttilootassa kirjoittaa Clarissa:
  "Suvaitsevaitsevaisuuden sanomahan tässä vasta sai alkunsa. Levitetään sitä."
  Hannele paratiisista kirjoittaa:
  "mutta gay-presidentti olisi ollut hienoa!", johon Allu vastaa: "Hannele: niin olisi".
  Poliittisia perusteitako?

  AntwortenLöschen
 11. Nurkkalintu: joo, se oli vähän hölmösti kirjoitettu minulta, siitä pääsi helposti väärinkäsitykseen. Tarkoitukseni oli sanoa, että olisi hienoa, jos homo tai lesbokin voidaan valita, mutta tietenkin pätevyytensä takia. Sanoin sen toivottavasti selvemmin tokassa kommentissani. Ei siis missään tapauksessa pitäisi valita seksuaalisen orientoitumisen takia vaan pätevyyden. Sorry että en sanonut selvästi mitä tarkoitin.

  AntwortenLöschen
 12. Kirjoitin lauantaina facebookin päivitykseksi siteerauksen Ruotsin TV4:n uutisten lopusta, koska olin itse mukana tilaisuudessa, josta uutinen tehtiin: "Imorgon avgörs det. Och oavsett hur det går för Pekka Haavisto anses hans framgång ändå har ändrat om världens bild om Finland."

  En äänestänyt Haavistoa, jotta Suomi saisi homoseksuaalin presidentin tai sivarin käyneen presidentin tai että olisin äänestänyt Niinistöä vastaan. Äänestin Haavistoa, koska hän oli mielestäni pätevämpi presidentin tehtäviin, sillä kansallisuuden korostamisen lisäksi presidentin tulee olla kansainvälinen johtaessaan ulkopolitiikkaa (yhdessä valtioneuvoston kanssa). Tällä alueella – ja myös arvojohtajana – Haavisto on pätevämpi kuin Niinistö, jolla on enemmän talouspoliittinen tausta ja aika kapea näkemys suomalaisesta yhteiskunnasta. Talouspolitiikassa ja sisäpolitiikassa presidentillä ei nykyään juuri ole valtaa.

  Sen sijaan Haavisto on jo nyt muuttanut viime kevään eduskuntavaaleissa tullutta kuvaa Suomesta ulkomailla ja myös kotimaassa. Haavistoa äänestäneet ovat – ainakin osa – äänestäneet suvaitsevaisemman Suomen puolesta, sillä arvojohtajuuteen kuuluu suvaitsevaisuus. Haavisto oli heti valmis (vastaus Ylen vaalikysymykseen) osallistumaan myös mm. uskonnollisiin tilaisuuksiin, joista hän mainitsi körttijuhlat. Kirkkoon kuuluva Niinistö sen sijaan kiemurteli senkin kysymyksen sanomatta mitään.

  AntwortenLöschen
 13. Lukemista:
  http://www.patmos.fi/blogi/?entityId=271

  Iloa ja valoa päiväänne!
  Muistan Teitä jokaista rukouksissani; - myös Haavistoa ja hänen elämäntoveriaan.

  AntwortenLöschen
 14. Nurkkalintu: iloa ja valoa sinunkin päivääsi. Meillä riittää ainakin valoa, pikkupakkanen ja aurinkoa ja iloakin on tulossa, sillä lähden kahden ystävän kanssa lenkille kauniiseen maisemiin.

  AntwortenLöschen
 15. Helena: ilmankos minun ruustinnaystävänikin äänesti Haavistoa

  AntwortenLöschen
 16. No kyllä sitä nyt pohditaan...Haavisto vai Niinistö. Loppujen lopuksi molemmat ovat ihan ok paikallaan. Ja mitä tähän nuoreen Linnan rouvaan tulee, niin etikettivirheestä huolimatta kai hän osaa edustaa siinä missä muutkin.

  AntwortenLöschen
 17. Sira: en minä mikään anti-Niinistö ole, mutta ärsytti se Linnanjuhlaongelma, ihan niinkuin se olisi tärkeintä maailmassa ja ratkaisisi presidentin vaalin.

  AntwortenLöschen
 18. Nurkkalintu, sydämellinen kiitos puolestani.

  Helena

  AntwortenLöschen
 19. Poliitikkojen käskystä Helsingin käräjäoikeus oli lakkauttamassa kulttuurijärjestöä. Onko Suomi todellakin demokratia vai pikemminkin diktatuuri?

  I have been a member of the board of the Finnish Alliance. In one meeting I heard in my own ears, when the chair told the board that Helsinki district court was ready to ban our organization! An official had told this threat to our chair in a meeting in the Ministry for Internal Affairs.

  A government's threat to ban a peaceful organization (because of its opinions) violates the principles of democracy.

  As far as I have understood, leading politicians and the president were responsible for this threat to ban the Finnish Alliance - without any reason!

  AntwortenLöschen
 20. Juu, linnan emännän ulkonäkö on todellakin tärkeää. Meidänkin äiti jaksaa jatkuvasti jauhaa siitä, miten ruma naama sillä Halosella on. :-D

  AntwortenLöschen