Dienstag, 6. März 2012

Hyvän mielen haaste

Sain Yaelianilta haasteen, jossa tulee listata vähintään 10 hyvän mielen asiaa.

1. Kuppi kahvia ja hyvä kirja
Luen parhaillaan Katja Ketun Kätilöä, joka on aivan mahtava kirja. Siinä on minulla vain valitettavasti kaksi ongelmaa, jotka hitauttavat lukemista:
a) minulle aika vieras Lapin kieli, johon joudun kovasti keskittymään
b) tyhmyyksissäni luin netistä, että kirja käännetään mm. saksaksi ja sen jälkeen olen alkanut mielessäni kääntää sitä ja ihmetellyt, miten sen voi ylipäänsä kääntää jollekin toiselle kielelle.  Miten ihmeessä käännetään saksaksi Sähisin renkkusängyn jalkaa kiipiville jänkäpiruille ja hittolaisille??

2. Eteisen seinälle saamani uusi lasinen magneettitaulu, johon voi kirjoittaa valkoisella Whiteboard-kynällä.

3. Snail mailina tullut pitkä käsinkirjoitettu kirje hyvältä ystävältä, joka tahtoo itsekin saada etanapostia eikä siksi "ilmianna" s-posti-osoitettaan.

4. Blogin lukijoiden kommentit♥

5. Lepohetki vuoristovaelluksella, kun on ensin kiivennyt hiki otsalla ylös vuorille.


6. Musiikki, vaikkapa Sibeliuksen Romanssi

7. Fazerin Salmiakkisuklaa
kuva: Fazer.fi

8. Vuodenajat. Nautin eri vuodenajoista enkä tahtoisi asua maassa, jossa ei ole neljää vuodenaikaa.

9. Kokkailla ja kutsua ystäviä syömään.

10. Kauniit kukat saavat aikaan hyvän mielen ( mutta joudun ostamaan ne itse, kun kämppäkaveri ei sellaisia vieläkään huomaa ostaa.)


Haaste on tainnut kiertää jo useimmissa blogeissa, mutta annan sen nyt kuitenkin eteenpäin Clarissalle ja Siralle toivossa, että he eivät ole sitä vielä saaneet.

20 Kommentare:

 1. Haaste vastaanotettu. Kiitos! Ensimmäisen hyvän mielen asian voinkin mainita tässä heti: sinun ihanat kuvasi, varsinkin ensimmäinen ja viimeinen ja toiseksi viimeinenkin.

  AntwortenLöschen
 2. Haaste tullut perille. Yritän miettiä iltapäivään mennessä nuo kymmenen hyvänmielen asiaa. Aika lailla hyviä asioita olit jo maininnut. Mutta tuo salmiakki...se ei ole nyt oikein minun mieleeni. Lakritsista tykkään, mutten salmiakista.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Se on just se yhdistelmä, salmiakki ja suklaa.

   Löschen
 3. Teettääpä vaikeuksia päästä kommentoimaan, nyt löytyi laatikko. Jospa se Ketun Kätilö käännetään vaikka Baijerin murteelle? ;-)
  Helena

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Ihan samaa olen miettinyt, ei kai siihen ainakaan kölschiä voi käyttää.

   Löschen
 4. On tosi hienoa, kun joku vielä nykypäivänä kirjoittaa käsin kirjeitä! On se kyllä vaan niin toista, kun saa avata ihan oikean kirjekuoren, verrattuna johonkin hiiren klikkaukseen.

  Hetkinen, onkos tuossa ruokapöydässä yksi paikka vapaana? Minä taidankin lähteä tästä syömään, kun näyttäisi olevan viiniäkin lasissa. :-)

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Niin kivaa kuin sähköposti on, mutta on ihana saada oikea kirje kuoressa oikean postimerkin kanssa.
   Tervetuloa vaan, kyllä sullekin riittää ruokaa.

   Löschen
 5. Ihania ilonaiheita! Tuota kirjaa on niin kehuttu,mutta kuulostaap tuo Lapin kieli hankalalta;D
  Ja kiva tuo magneettitaulu:) Ja snail-meili on sellaista harvinaista herkkua,että on kiva saada.Mulla tuppaa käsi vähän sattumaan nykyisin,jos kirjoitan käsin.Niin harvoin olen sitä tehnyt,,,Nami,minäkin haluaisin tulla teille syömään...

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Se kirja on kyllä niin hyvä, että on palkintonsa ansainnut. Kieli on aika groteskia ja mun on pitänyt lukea vähän hitaampaa, kun tulee niin paljon vieraita sanoja. Kannattaa ehdottomasti lukea.

   Löschen
 6. Kolme viimeistä asiaa vedän yli hohtavalla stabilolla eli sama täällä! Salmiakkia en enää syö, paitsi jos olen yksin kotona eli siis salaa. Olen addikti ja minulla supportti, joka vierottaa minua tehokkaasti;-)

  Luojalle ja kaikelle kiitos, että saat lkea Kätilön suomeksi! Sehän siinä on juuri hienoa kaiken muun ohella: Katja Ketun kieli!

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Se kieli on tosiaan jotain ennennäkemätöntä ja ihmeellistä, jatkuvasti saa ihmetellä, miten joku voi sanoa kaiken niin uskomattoman jännästi.

   Löschen
 7. - Tuohon 4:n k:n kuvaan haluaisin hypätä :)
  - Mihin?? =0
  - No kuvaan, jossa on kahvikuppi, kirja, kynttilä ja kukat =)


  Gina on ollut paljon ajatuksissani. Mitä hänelle kuuluu? Leikkaushan oli maanantaina.

  AntwortenLöschen
 8. PS. Kommentin kirjoitin aamulla 7.3., vaikka tuossa näkyy eilisen päivämäärä....

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Nämä on niitä cybermaailman ihmeitä. Olispa kiva, kun pääsisitkin pistäytymään kahville, mutta taitaa tulla aika vaivalloinen matka yhden kahvin takia.

   Löschen
  2. :-D
   Yritin hypätä, - vaan kotona olen edelleen.

   Löschen
 9. Ihanat Marimekon tabletit!
  Tulisin luokses mielelläni syömään; niin ihania haekkuja tuntuu aina olevan tarjolla! (-:
  Mäkin rakastan sitä että on kunnon 4 vuodenaikaa.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Ei kun Finlaysonin, vaikka voisi kyllä hyvin olla Marimekkokin.

   Löschen
 10. Mä oon täällä jälkijunassa kommentoimassa. On ehtinyt niin moni postaus mennä ohi, mutta nyt tulin sitten urakalla tsekkailemaan. Vähänkö tuo on hieno tuo magneettitaulu! Blogien kommentoijat piristävät myös päivää niiiin paljon. En olisi ikinä uskonut edes minkälainen vaikutus kommenteilla voi olla, ennen kuin aloin itse pitämään blogia silloin joskus. Tuo neljä vuodenaikaa on aika suhteellinen käsitys. Täällä paikalliset puhuvat neljästä vuodenajasta, mutta kylmä talvi kestää suomalaisin silmin just sen pari päivää, ehkä max pari viikkoa. Toisaalta musta sekin on ihan kiva näin :D

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Minä kun en alussa edes tajunnut, että voi kommentoida ja sitten tajusin, mutta en uskaltanut, kunnes tajusin, että bloggaaja pitääkin siitä.

   Löschen
 11. Mulla oli ihan sama fiilis. Luulin ettà sellaisella "mitàttòmàllà" viestillà vain hàiritsisin. Voi kuinka erehtyvàisià olimmekin!

  AntwortenLöschen