Freitag, 13. April 2012

Chambre d'hote ja muumit laaksossa

Kiva, että meidän vieraskämpällä on kysyntää. Edellinen mukava vieras toi vielä niin hienoja tuliaisiakin että. Sain söpön pussukan, joka on tehty Laatokan Karjalan kansallispukukankaasta eli siis äitini syntymäseudulta. Ja kivoja Pentikin lintuja ja kauniita serviettejä ja salmiakkisuklaata. Allumiestä yritetään tsempata suomalaisella Sisulla, jotta kestää paremmin äkäistä ämmäänsä.
Ja hienona tuliaisena opin taas lisää nykysuomeakin. Idiomi "ei ole kaikki muumit laaksossa" on yksi parhaita viime aikoina oppimiani.

Sängyt on petattu seuraaville vieraille, jotka saapuvat tänään Schwarzwaldin liepeiltä viettämään viikonloppua Allulassa. Heiltä opin varmaan taas suhuässän käyttöä, sillä siellä seudulla suhutellaan ihan missä vain eli esimerkiksi "du bist" on "du bischt".
Huomenna viemme heidät mukanamme vaellusporukkamme patikkaretkelle* ja iltaa istutaan sitten kotona pastan, juuston ja viinin kera. Hauskaa viikonloppua!

*@Maikki: jos satut lukemaan. Reitti alkaa Wipperfeldistä.

30 Kommentare:

 1. Teillä on oikea ystävien majoituskoti ihanine retkineen ja ruokailuineen! Tuosta suhahtelusta tulee mieleeni yksi Asterix ja Obelix, jossa gallialaisten vieraiden oli vaikea ymmärtää toistensa suhahtelevia sanoja. Mukavaa viikonloppua.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Juu, monen tähden majapaikka, kannattaa käydä, tervetuloa vaan.

   Löschen
 2. Ihanaa viikonloppua vieraiden kanssa. Kuulostaa hauskalta!

  Ihan tässä hiljattain huomasin, että joku oli kirjoittanut gradunsa idiomeista. Tuo kaikki muumit laaksossa on yksi niistä. Sitten oli mm. "ei ole terävin piikki kammassa" tai "ei ole kaikki lissut Kampissa". Hassuja.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Tosi hauskoja nuo uudet sanonnat, joista tosiaan heti tajuaa, mitä ne tarkoittaa. Saksalaisilla on aina vaan se vanha sama "hat nicht alle Tassen im Schrank" eli ei ole kaikki kupit kaapissa tai sitten jotain muita mitäänsanomattomia fraaseja.

   Löschen
 3. Allu, nyt ei tainnut hissi kulkea ylimpiin kerroksiin, sillä tuon muumi-idiomin lanseerasin blogiisi jo aikoja sitten, eli olet kuullut sen ennenkin. Du bischt nicht se penaalin terävin kynä tänään ja kuinka voisit ollakaan, hotellinomistajalla kun näyttää olevan tuollainen kiire.
  Mukavalta kuulostaa tämä viikonloppunne.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Ihan totta? Tilaan heti ajan yliopiston klinikan dementiatutkimukseen. Tai olisko Helenan pedagogiset lahjat parempia kuin sun?? :-))

   Löschen
  2. Tai voihan se syy ollakin noissa opetusmetodeissa. Helenan oppilaat ovat vanhempia kuin nämä, joiden päähän minä olen päntännyt asioita ja kuten tiedetään, lapset oppivat nopeasti:-))

   Löschen
  3. Ehkä selityksenä on, että kertaus on opintojen äiti elikä Clarissa teki hyvän pohjan, jonka sitten pystyin hyödyntämään! :)

   Löschen
 4. Ei tarvi lähteä kotoaankaan mihinkään kun uutta oppii. Suomenkielessä on paljon uusia hauskoja sanontoja, pysyisivät vaan muistissa, dementiakin on nykyään jo sementiaa.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Ai se on nyt jo sementiaa, kun just tutustuin vasta dementiaan.

   Löschen
 5. Ei oo kaikki inkkarit kanootissa meikällä tänään(kään). Muistaakseni kuitenkin näitä suollettiin suomalaisessa BB:ssä tässä joku vuos. Siellä oli vaikka mitä, myös nuo muumit.

  Mä kun en oo aiemmin opetellut saksaa, ni tajusin vasta myöhemmin, etteivät muut saksalaiset schöschötäkkään. Sanokoon muut mitä tahaa, musta se Kölöninmurre on kaunein <3

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Taidat kuulua vähemmistöön, jos pidät kölschistä, siis kielestä. Anoppi osasi sitä sujuvasti, olivat lapsena puhuneet.

   Löschen
 6. Kyllä Allulan B & B-paikkaa voin suositella! Majoituksen ja aterioiden lisäksi myös ohjelmapalvelut ovat ensiluokkaisia!

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Toivottavasti laitoit Tripadvisoriin hyvät arvostelut.

   Löschen
 7. Onpa hotellinne ahkerassa käytössä;D Se tarkoittaa että on tyytyväisiä vieraita!

  AntwortenLöschen
 8. Ja hyvää patikkaretkeä! - unohtui äskeisestä....

  AntwortenLöschen
 9. Osui silmiin seuraava: halutko katsoa urheilu-uutiset? = vedänkö sua turpiin?
  Kertonee jotain tämän päivän urheilun luonteesta tai ainakin niistä ihmisistä jotka tuollaista fraasia viljelee...

  Mukavaa viikonloppua hotellin emännälle!

  AntwortenLöschen
 10. Mitenkähän sisupastillit maistuvat, kun italialaiset alakavat sitä valmistaa? Kuulin että sen valmistus myydään Italiaan. - Mukavaa suhuttelupatikointia sinulle ystäväsiesi kanssa.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Ei kai niitä Nokian kännyköitäkään Suomessa valmisteta.

   Löschen
 11. Mulle tuo muumilaakso-juttu on ihan uusi, mutta otan sen kyllä heti käyttöön! Hauska.:-)

  Mukavaa viikonloppua sinnekin!

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Mustakin se on niin söötti ja nimenomaan suomalainen sanonta.

   Löschen
 12. Ihania tuliaisia ja kivaa kun vieraita piisaa.
  Mäkin tykkään "Ei ole kaikki muumit laaksossa" -sanonnasta :D
  Hyvää viikonloppua sinne myös, kiitos <3

  AntwortenLöschen
 13. Olen joskus tuon muumi-jutun kuullut, mutta olin sen jo unohtanut. Hyvin keksitty!

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. On se niin hyvin keksitty, olis kiva tietää, kuka sen on pistänyt kiertoon.

   Löschen