Donnerstag, 10. Mai 2012

Vanha tuttu Suomi

Lähden huomenna saksalaisen ystäväni kanssa muutamaksi päiväksi Helsinkiin. Ja kuten aina, kun olen siellä ulkomaalaisten kavereiden kanssa, jotka eivät ole koskaan ennen olleet Suomessa, sateen jumalatar Esteri pitää huolen, ettei sää ole turhan lämmintä ja aurinkoista. Myös kummipoika Berliinistä on kuoronsa kanssa vierailemassa Helsingissä. Kuorolaisille oli tullut meili, jossa sanottiin, että pitää muistaa ottaa lämmintä vaatetta mukaan. Pitäisiköhän hakea talvitakki taas esille?

Pe 11.5. 15.00La 12.5. 15.00

kuva: foreca.fi

Kommentare:

 1. Mulle tulee tänne ensi viikolla ensimmäisen kerran kymmeneen vuoteen ystävä kylään Suomesta ja vesisadetta lupailee säätiedotus silloinkin... Kyllä vähän harmittaa, kun suunnitelmissa oli vuorihuiputusta jne. Näinköhän joudutaan istumaan sisällä se pitkä viikonloppu.

  Mutta oikein hyvää matkaa Helsinkiin teille!

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Harmi, mäkin olin suunnitellut jotain pientä saaristoristeilyä, mutta taidetaan mennä vaan lämpimiin museoihin.

   Löschen
  2. Joo museoita olen nyt minäkin ajatellut. Tosin 17.mai on täällä kansallispäivä ja se päivä meneekin kylän koululla tiiviisti juhliessa.

   Löschen
 2. Mukavaa matkaa vanhaan tuttuun!
  Ihana sade on tervetullut myös; siitepölytaivas ei ole liian sakea eikä silmiä kaiherra :)

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Kiitos! Onneksi ei ole (vielä) siitepölyongelmaa.

   Löschen
 3. Iloista Helsingin matkaa! Etelä-Suomessa koivut vihertävät jo, joten ei tuo ero varmaankaan niin shokeraavaa ole, vaikka kyllä eron jo huomaa Berliinin ja Helsingin välilläkin. Mutta minä odottelen vielä viikon verran sään lämpenemistä ja sitten matkaan.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Ai, jokos tekin olette taas lähdössä.

   Löschen
  2. Jep, lähdetään taas Suomen kesään. Ollaan tässä kovasti pakkaamassa. Toivottavasti muistetaan ottaa kaikki tarvittava mukaan.

   Löschen
 4. Hei

  Sydämellisesti tervetuloa Helsinkiin! Kyllä täällä tarkenee ilman talvitakkia, mutta sateenvarjoa todennäköisesti viikonloppuna tarvitsee.

  Onko teillä jo matkasuunnitelmat valmiina, muut kuin visiitti Akateemisessa kirjakaupassa? Minkätyyppistä ohjelmaa olet suunnitellut? Toki tunnet Helsingin hyvin, mutta pari vinkkiä muistisi virkistämiseksi. Joskus kun kaupungeilla on tapana mennä sekaisin :))). Timo Jutila nimittäin sanoi viime vuonna tullessaan jääkiekon MM-kisoista, että nyt mennään laittamaan Keskustori sekaisin, vaikka juhlat olivat Kauppatorilla. Molemmat mainitut torithan ovat sinullekin tuttuja.

  Parisen vuotta sitten menin pienellä laivalla Kauppatorilta Porvooseen ja illalla bussilla takaisin Helsinkiin.

  Poikani, 8-v., vannoo kultakauden taiteilijoihin. Akseli Gallen-Kallelan kotimuseoon Espoon Laajalahteen, Tarvaspää, pääsee hyvin Helsinkin keskustasta.

  Mukavaa matkaa teille!

  Terveisin, Se Helsingin kommentoija, joka on vasta hiljattain löytänyt ihanan blogisi.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Hyvä tietää, ettei tarvitse ottaa untuvatakkia mukaan.
   Sellainen parin tunnin kanavaristeily olisi kauniilla säällä hieno, mutta ei siitä taida tulla mitään. Ateneumissa ja Kiasmassa olisi tarkoitus käydä. Gallen-Kallelan näyttelyyn menemme kesäkuussa Düsseldorfiin. Kaverini on kova shoppailemaan ja jättää Suomeen varmaan paljon rahaa. Katsomme siis keskustan kaupat ja menemme kutosella Arabiaan. Katajanokkaa ja/tai Eiraa haluaisin näyttää. Temppeliaukion kirkko nähdään konsertin yhteydessä. Musiikkitalonkin haluaisin nähdä sisältä, en ole vielä ottanut selvää onko se mahdollista. WDC-paviljonkikin aukeaa tänä viikonloppuna. Sunnuntaina pääsemme suomalaisen kummipojan mukana Porvooseen, sekin on ihan kiva näyttää saksalaiselle. Otan kyllä mielelläni vihjeitä vastaan.

   Löschen
 5. Hih :) Eikös teillä ole jo täysi ohjelma? Paisi kahvilaa et vielä maininnut, muuten lomanne kyllä kuulostaa täydelliseltä. Sade alkoi noin 8 minuuttia sitten. Ei tosin sada kovasti, mutta kuitenkin. Kasvit tykkäävät, mutta tulisipa sade öisin.

  Shoppailu kuulostaa hyvältä. Jos sinulla mahdollisesti on S-ryhmän kanta-asiakaskortti, niin tänä viikonloppuna sillä saa Sokoksella - 15% alennusta. Joka toivottavasti, innostaa shoppailemaan vielä enemmän! Lehdissä on tätä "tapahtumaa" mainostettu samoin kadunvarsilla.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Pitääkin heti mennä etsimään S-kortti laatikosta, kiitos vinkistä.

   Löschen
 6. Mistä sinä nuo sateet oikein taiot? Täällä oli eilen +16°, paikoitellen +19° ja aurinkoista, mutta sitten iltaa kohden alkoi Esteri valmistautua Allun tuloon ja nyt onkin sitten satanut reilusti. Luonto kyllä piristyi tuosta huomattavasti, nyt on paljon vihreämpää.
  Oikein nautinnollisia musiikkielämyksiä Temppeliaukion kirkossa!

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. No en mä ymmärrä, mistä se foreca tietää tuloni ja järjestää ne sateet, ilmeisesti ne tsekkaa aina kaikki lentobuukkaukset, ei kai vain ole jotkut alkaidat asialla.

   Löschen
 7. Kunnon muodikkaana saksalaisena otan vain ne UGGsit ja karvareunaisen, hupullisen talvitakin mukaan. Niin paikalliset täällä pukeutuivat eilenkin, jolloin minulla oli sandalit ja olin ilman takkia. :)

  Jos kohteet loppuvat kesken, niin vinkkaisin vielä yhdestä museosta eli Tamminiemestä, joka on nyt korjattu, putsattu ja kiillotettu ja avattu uudelleen maaliskuussa. Siellä pitäs olla kiva kahvilakin ja maisemahan on hieno. Ks: http://www.nba.fi/fi/museot/urho_kekkosen_museo

  Ja jos et ole käynyt Kulttuurien museossa, niin nyt on viimeisiä hetkiä: http://www.nba.fi/fi/museot/kulttuurien_museo/nayttelyt/kaukaa_haettua

  Hyvää matkaa ja terveisiä kummipojalle!
  Helena

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Mun UGGseissa on reikä ison varpaan kohdalla, vienkö uusia perunoita Suomeen?

   Löschen
  2. Ostat Suomesta uudet sillä S-kortilla! Uusien perunoiden aika ei ole vielä...

   Löschen
 8. Miten mukavaa että matkaohjelmaasi kuuluu myös Porvoo! Meillä on kuuluisa Tuomiokirkko, samoin vanha kaupunki ja uutukainen Taidetehdas. Liekö jokiristeilytkin jo alkaneet. Nyt sataa, mutta kyllä myös aurinkoista säätäkin saadaan. Tervetuloa, välkommen!

  AntwortenLöschen
 9. Mieheni tuuri juuri Oulusta, hän pyöräili yhtenä iltana.

  AntwortenLöschen
 10. Voi ei, tuo on just niin tyypillistä, että heti kun suunnittelee jotain ulkojuttuja, niin Suomi näyttää todelliset karvansa.. tai pisaransa. Hyvää viikonloppua joka tapauksessa; ehkä sääennustajat ovat sittenkin väärässä!

  AntwortenLöschen
 11. Mukavaa matkaa Helsinkiin,ja toivottavasti ei nyt koko ajan sentään sada...

  AntwortenLöschen
 12. Raivostuttavinta on kun on kehunut Suomeen menijöille kaunista kesäsäätä, mahtavaa luontoa ja kaikkea ulkoilmaan liittyvää, niin sitten näkevät kylmön ja harmaan suomen :( Toivottavasti Esteri antaa vähän armoa, että pääsette nauttimaan täysin siemauksin! :)

  AntwortenLöschen
 13. Tää on kyllä jännä juttu. Mulla on edelleenkin ollut joka kerta käsittämätön tuuri tuodessani ulkomaalaisia (eli lähinnä aina ton saman) Suomeen. Nytkin pääsiäiseksi lupasivat vähintäänkin satavia pikku-ukkoja rännän lomassa, mutta ei tullut tipan tippaa mitään kosteaa koko reissun aikana. Kun ollaan menossa seuraavan kerran, vinkkaan ajoissa niin ehditte varata reissun samaan ajankohtaan!

  AntwortenLöschen
 14. On se kumma, että tuot sateen tullessasi;-) Jael tulee tänne hellettä pakoon ja täällä on silloin vielä kuumempaa kuin Israelissa...

  Meillä on ollut jo muutama päivä ja tänään jatkuu, täysin aurinkoista ja oikein mukavat kelit puuhastella ulkona puutarhassa sekä grillailla. Täydellisiä toukokuun päiviä Suomessa!

  AntwortenLöschen