Samstag, 23. Juni 2012

Juhannusaaton diili

Allulassa arjottiin eilen mm. parsapiirakkaa

ja grillattua lampaafilettä ja suussasulavaa salaattia, jossa oli roma-salaattia, punaista paprikaa, avokadoa ja voihunajasrosmariinissa paistettuja tuoreita viikunoita ja saksanpähkinöitä. (Kuva reseptilehdestä)

Jälkiruokana oli Allun legendaarista sitruunavadelmakreemiä ja Saksan voitto Kreikasta jalkapallon EM:ssä. Kaikki maistui vieraalle ja reseptit lähtivät mukaan.
Kokki sai palkinnoksi kauniin kukkakimpun.
P.S. Älkää jättäkö huomiomatta Birkenstock-sandaaliani kuvan oikeassa reunassa.

Kommentare:

 1. Allu-kokki on taas laittanut herkkua,etenkin parsapiirakka maistuisi nyt:) Ja missä sun Birkenstockisi toinen pari luuraa...
  Mukavaa juhannusta Allu!

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Nyt näyttää molemmat olevan jalassa. Joskus joudun etsimään niitä vaikka mistä, kun olen yhtäkkiä taas paljain jaloin.

   Löschen
 2. Kyllä tuo kirkkaasti minun eilisen ruuan päihittää, keitin nimittäin minuutin täytepastaa! Jälkiruoka oli yhtä vaativaa...

  Hyvää juhannuksen jatkoa!

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Hyi sua, olitko laiska laittamaan kunnon ruokaa?

   Löschen
  2. Täällä on niin huonot fasiliteetit, että en pysty tuollaisiin gourmeesapuskoihin. Tänään kävin ystävieni kanssa italialaisesas ravintolassa, nam. Edullista ja hyvää, jotenkin outoa kun ravintola tuo 2 tervehdystä keittiöstä ja vielä lopuksi grappaa tai jotain muuta. Toki meitä oli 3,5 ja otettiin alkupalat. Ei Suomessa, eikä mulla olis siellä varaakaan...

   Löschen
  3. Meillä oli vielä eilisiä leftovers ja kutsuttiin lähellä asuvat ystävät syömään.Oli ihana ilta ja saatiin istua ulkona. Välillä kuului naapurista kolmen talon päästä riemuhuutoja: espanjalainen naapurin rouva riemuitsi Espanjan tekemistä maaleista. Näin tarvinnut katsoa telkasta, kuka voitti.

   Löschen
 3. Hyvä, että huomautut sandaalista, olisi jäänyt muuten näkemättä.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. En minä ymmärrä, kun täällä joku aina varastaa kengät jalastani ja saan sitten etsiä niitä. Ja t-kirjaimiakin ovat alkaneet varastamaan, sanoi tuossa tekstissä Tarjottiin ja ovat sen teen vieneet.

   Löschen
 4. Sandaali sopi niin hyvin kuvien väreihin ettei sitä edes huomannut. Ette sitten katselleet juhannusjunan kulkua, me yritettiin mutta mies nukahti viidessä minuutissa :)

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. En kehdannut vierasta jättää terassille istumaan, joten en voinut oikein sitä junaa katsoa paitsi tiettyyn aikaan, kun sukuloiset oli heiluttamassa kotikaupungin asemalla, yritin vilkaista, mutta sieltä tuli silloin ihan jotain muuta. Voishan tuota tv-kaistan kautta varmaan katsoa, mutta ei se nyt niin maailmanloppu ole, vaikka en näkisikään.

   Löschen
 5. Ihanan värinen sandaali!

  ;) ;) ;)

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Ostin ne kerran pilkkahintaan Italiasta(!) eikä ollut muita värejä, mutta olen pitänyt niitä kyllä paljon ja tykännyt.

   Löschen
 6. www.yle.uutiset.areena.juhannusjuna.fi, vielä 28 päivää. Kannattaa katsoa ehdottomasti:musiikkia, events, tuokiokuvia nykyisyydestä ja menneisyydestä ja ennen kaikkea henkeä salpaavia näkymiä ARTEN helikopterista. Juna kiitää loputtoman avarassa maisemassa läpi yöttömän yön. Kun kultuurikanava ARTE on mukana, niin siitä tulee kulttuuria. Se valo on jotakin aivan fantastista, kun ei vuosikymmeniin näe.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Kiitti kommentista, ehkä sittenkin kannattaa katsoa.

   Löschen
 7. Onpa herkullisen näköistä salaattia! Meillä oli koko juhannusken menu joka päivä:joku grillattu liha/kala & salaatti ja tietty kera sopivan viinin. Ulkona syötiin ja nautittiin viileydestä.

  Uusi peruna, se paras eli siikli maksoi 10 euroa kilo, joten jäi vielä kauppaan. Sillipurkit jo kyllä ostin monta eri sorttia. Se on lyhyt suven huuma, johon sitten kyllästyy helposti, mutta aina se pitää saada kokea. Nyt siis odotan siikliä ja kotimaisia mansikoita, joita syön mielettömästi. Lounaani voi olla rasiallinen mansikoita!

  Kaunuista tulevaa viikkoa!

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Mekin grillattiin kahtena iltana, kun ekalta illalta jäi niin paljon, että kutsuttiin kaveripariskunta spontaanisti syömään. Oli kaksi niin ihanaa kesäiltaa, mutta nyt näyttää huonolta. Harmi, sillä meidät on kutsuttu uusien naapureiden luo ja ilmeisesti joudutaan sateen takia olemaan sisällä, puutarha olisi ollut kivempi.

   Löschen
 8. Herkuttelua - taas! Tuo salaatti toi veden kielelle, mutta kun täältä ei saa noita tuoreita viikunoita. Mikähän siihen sopisi tilalle? Sandaali sopii hyvin rekvisiitaksi. Sateista juhannuksen loppua täältä sinne.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Eipä tule nyt ainakaan ykskaks mieleen, mitä siinä voisi laittaa viikunan tilalle, se viikuna kun on siinä se juju. Sun pitää siirtää kokeilu Italiaan.

   Löschen