Montag, 25. Juni 2012

Popsin porkkanaa



Eilen syötiin lisukkeena sinappibasilikaporkkanaa, joka tehdään näin:

1 kg porkkanoita pestään, kuoritaan ja leikataan sitten n. 4cm pitkiksi "tikuiksi".
Tikut keitetään 2,5 dl:ssa vettä (+suolaa) noin 10 min. ja pannaan siivilään. 
Keitinvesi kaadetaan kattilaan. Siihen lisätään 2,5 dl kermaa ja annetaan kiehua kansi auki 6-8 min. Lisätään 6 rkl sinappia ja annetaan kiehahtaa. Nippu basilikaa pilkotaan ja lisätään porkkanatikkujen kanssa kastikkeeseen. Njam♥

Kommentare:

  1. Ihan muusta asiasta kommentoin eli joko olet aloittanut pakkaamisen?

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. Vierashuoneen sängylle alkaa kerääntyä kaikenlaista kamaa hyttyssuojasta alkaen. En kyllä aio ottaa mitään isoa matkalaukkua mukaan. Miten muuten on venäläiset pistorasiat, täytyykö olla adapteri??

      Löschen
    2. Ei tarvitse adapteria, on samat pistorasiat kuin meillä. Sähkökatkoja on tosin silloin tällöin. Kännykkäkin toimii siellä hyvin, puhelut ulkomaille tosin aika kalliita.

      Maikki

      Löschen
    3. Kunhan vain on pistorasioita... Joissakin on erilaiset kuin meillä, erityisesti ne maadoitetut, mutta hotelleissa ne on yleensä ihan standardit.

      Löschen
    4. Hyvä tietää, kännykkää ehkä joudun lataamaan. Kameraan on vara-akku mukana.

      Löschen
  2. Kommentoin ihan asiasta: ensi kerralla lisään sinapin tuohon muuten tuttuun lisukkeeseen.

    AntwortenLöschen
  3. Antworten
    1. Meillä ainakin tykätään kovasti.

      Löschen
  4. Endlich habe ich mal wieder Zeit Dich zu besuchen und da gibt es gleich sowas Leckeres!
    Ganz viele Grüße aus dem seit Mittsommer total verregneten Schweden
    maliz

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. Dann könnt ihr ja schön drinnen alles fertig machen. Und die Möhrchen kannst du dem Besuch anbieten, schmecken lecker.

      Löschen
  5. Herkullisen kuuloista, menee kyllä kokeiluun.

    AntwortenLöschen
  6. Mista tama ohje on muuten kotoisin?

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. Jos muistan oikein, niin se on tästä saksalaisesta ruokalehdestä, mutta se on niin ikivanha, ettei sitä taida löytyä niiden nettiarkistoista.

      Löschen