Donnerstag, 28. Juni 2012

Torstaina 28.6.

Terassin kalenteri sanoi aamulla, että nyt on torstai 28. kesäkuuta ja lämpömittari näytti jo aamuseitsemältä +21C. Säätiedotus lupaa päiväksi +30C eli kesä on vihdoinkin tullut.


Aamupala maistui terassilla aamutakissa ja minua eivät häirinneet edes rastaat ja harakat, jotka olivat aamiaisella naapurin kirsikkapuussa. Naapurit ovat niin remonttistressissä, että eivät ehdi syömään kirsikoitaan ja me olemme sitten niistä nauttineet lintujen kanssa kilpaa.

 

Illalla pelaa Saksa Italiaa vastaan (terveisiä Ciacylle Italiaan). Pitäkää peukkuja kenelle tykkäätte.

Kommentare:

 1. Meilläkin tarkenee tänään ilman villapaitaa, mutta Lapissa on satanut viime yönä lunta ja räntää. Nyt on yli +20 C ja ilmankosteus pilvissä, kun kävin aamulla hakemassa vieraille aamiaissämpylät leipomosta. Onko minusta tulossa saksalainen? :) Täytyy lakata illaksi kynnet uusilla kynsilakoilla, musta-puna-kulta.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Munkin piti oikeastaan ostaa jotain schwarzrotgoldia koristetta Venäjää varten, mutta unohdin enkä jaksa enää lähteä kauppaan, kun on niin kuuma.

   Löschen
  2. Täällä oli painostavaa ulkona kun kävin aamupäivällä kaupassa. Kyllä kentällä on myynnissä jotain ylihintaista tavaraa - jos on aiheellista enää huomenna...

   Löschen
  3. Saksa ei ole ikinä voittanut Italiaa tärkeissä peleissä, mutta "man soll niemals nie sagen!".

   Löschen
  4. Siitähän on eilisessä keskustelutilaisuudessa telkkarissa jauhettu tuntikaupassa, sitten se yksi entinen pelaaja ja maailmanmestari, Lothar Matthäus sanoi, että miksi täällä puhutaan vaan negatiivisista asioista ja tappioista, kun jalkapallo on hyvää viihdettä jne. Toki siinä näytettiin myös kun Italia ja se niiden idiootti Maseratti teki lopun Saksan "Kesäyön unelmasta".

   Löschen
 2. Tuo aamupala terassilla on niin houkuttelevan näköinen, tarkoitan koko kuvaa. Olen itse laiska siirtymään aamulla kahvikuppeineni ulos, vaikka keittiöstä pääsisi suoraan pöydän ääreen.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Ollaan todettu, että sisällä syöminen kuuluu suomalaisiin tapoihin. Sellaisissa rintamamiestaloissa tosin onkin enemmän hommaa lähteä ulos, mutta kesämökeilläkin ollaan huomattu. Me taas istutaan _aina_ ulkona, jos vaan sää on sellainen, että tarkenee.

   Löschen
  2. Kyllä ainakin täällä "kuppien kilinää" kuuluu terasseilta jo aamulla, jos sää sallii. Minä vain olen mukavuudenhaluinen aamulla. Rintamamiestaloista en tiedä, kuinka niissä tehdään:-)) Iltapäiväkahvit join jo ulkona ja aurinko lämmitti sopivasti. Kesämökillä jo ennen muinoin lapsena syötiin aamiainen verannalla,niin että aika vanhaa tietoa taitaa sulla olla. Tai riippuuko tuo siitä, missä päin Suomea olet liikkunut.

   Löschen
  3. Ilmeisesti väärällä seudulla, non-duck-pondiassa.

   Löschen
  4. No voi sua ja noita ankkojas:-)) Ennen vanhaanhan oli tapana ottaa aina valokuviakin,joissa ihmiset istuivat ulkona pöydän ympärillä kahvikupit kädessä ja emäntä seisoi kahvipannu kädessä odottaen kameran räpsähdystä. Meillä on tuollaisia äidin puolelta Kuhmoisten seudulta eikä siellä ankkoja ollut silloin 1900-luvun alussa.

   Löschen
  5. Heh heh, mun käly ottaa edelleen sellaisia kuvia, mutta sisällä. Me istutaan kaikki kahvipöydän ääressä ja se seisoo kahvipannun kanssa. Voisin tehdä siitä oikein kuvasarjan.

   Löschen
 3. Ensimmäinen kupillinen sängyssä kera Hesarin ja toinen sitten terassilla, siellä auringon puolella.

  Hirveää, miten kuuma teillä on. Mutta kyllä Suomi on tuon kaksi suvea ylittänyt, sillä ainakin meillä oli viikkoja +37 ja minä asuin kellarissa. Nyt on juuri sopivaa ja aivan ihana ajatella viikonlopun herkuttelua isolla partsilla kera ystävien. Ai että miksi partsilla? Siksi, kun sinne eivät tule edes hyttyset.

  Tämä suvi on vastaus toivomukseeni ja kaikki on niin täydellistä...

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Mun ystäväni saa aina mieheltään cappuccinon sänkyyn ja sitten vasta nousee ylös. Meillä on huono palvelu, kun Allumies keittää (itselleen) vaan teetä.
   Huh, niitä hyttysiä mä nyt kyllä pelkään, varmaan niitä on Karjalassakin paljon.

   Löschen
  2. Nyt täytyy kysyä Allumiehen puolustukseksi se, että eikös hän kiirehdi aamulla varhain töihin? Mutta ei siis edes viikonloppuisin? :)

   Löschen
  3. Katos vaan, täällä saa Allumies taustatukea.

   Löschen
 4. No siinähän ne kirsikat ovatkin,jotka mainitsit siellä ruokablogissani...Ja suklaan kanssa niin namia! Meilläkin niin kuumaa ja vielä pahempaa,eli kosteaa,että luovuin tämän illan ja yön valkoisesta yöstä,vaikka olisi vaikka minkälaista ohjelmaa.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Täälläkin on aika korkea ilman kosteus.

   Löschen
 5. Äimälässä ei tarkene aamukahvilla terassilla, eikä olisi sämpylöitäkään (sehne mich nach frischen Mohnbrötchen), on vain itikoita. Päivä vietettiin veneellä Pälkänevedellä rengastaen, mutta tuli niin vilu, että kaipasi jopa toppatakkia. Onneksi Suomen kesä on vähäluminen.

  Maikki

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Voi juku, täytyy kai laittaa matkalaukkuun jotain lämpimää vaatetta.

   Löschen
 6. Tänään aamulla parvekkeella noin 10 astetta, ei tehnyt mieli juoda aamukahvia siellä edes aamutakissa. Kaunista kuitenkin! Meidän pihan pikkuisessa kirsikkapuussa on muutama pikkuinen raakile. (Kateellinen teille!) Kyllä minä ottelun katson, mutta en ole vielä päättänyt, mille puolelle kallistun. Meneekö säälin vai kannustuksen puolelle, se näkyy kyllä jo ensiminuuteilla.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Musta ne rangaistuspotkujutut siinä pidennyksessä on aivan kamalia, kun mä säälin niitä niin kamalasti, jotka ei saa palloa maaliin, oli sitten mikä kansallisuus tahansa. Meni taas melkein yöunet sen takia.

   Löschen
  2. Balotelli voitti, Saksa hyvä kakkonen.

   Löschen
 7. Täytynee sanoa, että minä kyllä peukutan Italialle, vaikka Saksa voittaakin :)

  Pirkko

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Katos vaan, vai Italialle. No joo, on se ihan ookoo.

   Löschen
 8. Oi, kun siellä lämmintä! Suomessa keli on aika - hmm - raikkaan kesäinen. ;) Mutta kyllä se siitä lämpenee!

  On tosiaan jännää, kumpi voittaa: Italia vaiko Saksa.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Taitaa Italia taas voittaa. Onneksi pääsen täältä huomenna pois, ei tarvitse katsella surullisia naamoja.

   Löschen
 9. Nam täälläkin kirsikoita! Miksi en ostanut niitä siellä Kielissä käydessä... ostettiin kaksi kiloa mansikoita, joista söimme noin puoli kiloa... Loput jäi hyttisiivoojille.

  En katso jalkapalloa, joten en katso enkä pidä peukkujakaan kenellekään ;).

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Eikö mansikat maistuneet? Saksalaiset mansikat ei olekaan niin hyviä kuin suomalaiset, norjalaisia en tunne.

   Löschen
 10. No se kesä onkin sitten unohtunut sinne teidän korkeudelle. Täällä Turussa on päivisin ollut niukin naukin tuo + 20 astetta, mutta helteistä ei ole vielä päästy nauttimaan. Merivesi on n. + 14 astetta, mutta kyllä siellä nyt ui....ei tosin muut kuin minä.

  AntwortenLöschen
 11. Hih, pidettiin peukkuja ja hyvinhàn siinà kàvi...yllàttàvàn hyvin.......meidànkin pikku kylàpahasessa alkoi ilotulitukset heti kun matsi oli ohi. En mà kyllà mikààn fudisfani ole, mutta kyllà mà italian matsit olet nyt nàinà viikkoina katsonut.
  Aivan yli sòpò tuo cupcake-tabletti :D

  AntwortenLöschen
 12. pidin peukkua Kreikalle yksissä niissä eka matseissa...

  AntwortenLöschen
 13. Nammm! Kirsikoita suoraan puusta!

  AntwortenLöschen