Samstag, 16. Juni 2012

Viikkokatsaus

Kuluneella viikolla luin Elina Hirvosen Että hän muistaisi saman ja tykkäsin ihan hirveästi. Paljon sanomaa aika ohuessa kirjassa.

Ostin itselleni valkoisen kellon, kun entinen meni rikki. Kesällä minulla täytyy aina olla valkoinen kello, yksi minun päähänpinttymisistäni (kiva suomen kielen sana, varsinkin ulkomaalaisen ääntää).

Nimeni kirjoitettiin samana päivänä kahteen mukiin, ensin lääkärillä virtsakokeeseen (kuva jäi ottamatta) ja nykyään Starbucksilla kysytään kassalla nimeä ja kahvin saa sitten hakea seuraavasta instanssista omalla nimellä.  Olisko ollut sekaannuksia, kun tuollaista nyt tekevät. Philharmoniaan mennessä alkoi pakottaa kahvihammasta niin pahasti, että oli pakko poiketa Starbucksiin, vaikka yleensä boikottoin heitä älyttömien hintojen takia.

Kävin filharmonialounaalla kuuntelemassa radion sinfoniaorkesterin harjoituksia, kapellimestarina Jukka-Pekka Saraste (sininen nuppineula kuvassa), joka saa täällä joka kerta aivan loistavat arvostelut. Harjoituksiin pääsee ilmaiseksi ja nytkin sali oli lähes täynnä kaikensorttista porukkaa, mm. yksi lastentarhalaisryhmä, joka oli ihmeen kiltisti hiljaa. Aikuisista kaikki eivät olleet kiltisti ja kännykät soivat ja Saraste joutui välillä kääntymään yleisön puoleen ja pyytämään "kein Telefon bitte". Vieressäni istuva pappa kertoi viime kerralla kehottaneensa takanaan istuvia koulupoikia olemaan hiljaa, johon pojat sanoivat "Sie sind hier freiwillig"  eli Te olette täällä vapaaehtoisesti.
Oli muuten hauskaa, kun Philharmonian mies toivotti alussa yleisön tervetulleeksi ja mainitsi, että orkesterissa soittaa aika monta hollantilaista ja että muusikot tekevät harmonisesti yhteistyötä, vaikka Hollanti hävisikin Saksalla jalkapallon EM-kisoissa edellisiltana.  Saksa ja Hollanti kun on nimittäin vähän kuin Suomi ja Ruotsi tai Köln ja Düsseldorf.

Kitkiessäni etupihan rikkaruohoja tuli uusi  naapuri moikkaamaan. Kertoi olevansa neljä ja puoli vuotta vanha (painostus oli siinä puolen puolella) ja antoi kutsukortin, jossa pyytävät meitä kaikkia naapureita heille pienelle tutustumisdrinkille viikon päästä sunnuntaina. Kiva tapa tutustua naapureihin. Tyttö käski minun laittaa kutsukortin sellaiseen paikkaan, jossa näen sen aina ja tottelin ja laitoin eteisen magneettitaululle.

Hauskaa viikonloppua kaikille. Me lähdemme nyt ostamaan miekkakalaa illallisvieraita varten.

Kommentare:

 1. Sinun viikkoosi on mahtunut monenlaista. Minulla on vielä yksi tärkeä homma kesken työviikolta ja se pitää saada valmiiksi tänään.

  Otit nähtävästi kahvikupista kuvan? :)

  AntwortenLöschen
 2. ai, kellokin, kaikki vilkasee iPhoneen nykyään...

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. mutta kun ei ole iPhonea. Mulla on varmaan joku ihmeellinen tauti, kun on pakko olla rannekello ja jatkuvasti katselen aikaa.

   Löschen
 3. Valloittava naapuri - drinkkiraporttia sitten odottelen. Mulla on monta, monta käymätöntä ja käyttämätöntä rannekelloa (yksi valkoinenkin) - en muista milloin olisin viimeksi pitänyt.
  Mitä mukavinta miekkakalailtaa!

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Huono tuuri: miekkakala oli tarjouksessa ja niin edullista, että ei saatu enää tarpeeksi ja ostettiin sitten tonnikalaa.

   Löschen
 4. Kiva viikko! Minulla ei koskaan ole ollut valkoista kelloa,ennenkuin ostin sellaisen muutama viikko sitten,tosi söpö sellainen,kaunis kellotaulu.
  Kyllä on epäkohteliasta ,että pidetään konsertissa,vaikka onkin harjoitus,puhelimet auki:( Mikä ihana pikku naapuri ja kiva tapa tutustua uusiin naapureihin:)
  Ihanaa viikonloppua AllU!

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Niin söpö tyttö kuin olla voi. Haki heti omat puutarhakamansa ja alkoi auttamaan rikkaruohon kitkemisessä. Ongelma oli vain, ettei hän aina tiennyt, mikä on rikkaruohoa ja mikä ei. <3

   Löschen
 5. Hauskoja pieniä episodeja konsertissa, joka on varmasti ollut tosi upea elämys kaikin tavoin. Ja tuo naapurirakkaus (Saksa-Hollanti, siitä olen kuullutkin hollantilaiselta ystävältäni, joka on kotoisin ihan Saksan rajan tuntumasta :)) on aina yhtä metkaa.

  Olen niin iloinen, että pidit Hirvosen kirjasta. Se on yksi parhaista tänä vuonna lukemistani kotimaisista, ehdottomasti.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Kaunis kirja sanoi kirjan saksaksi kääntänyt, kun juteltiin siitä. Saksaksi kun voi sanoa kirjasta, josta pitää, schönes Buch.

   Löschen
 6. Teillä on taas herkkuruokaa!
  Minäkin tarvitsisin uuden kellon, kun käteni on vielä vähän turvoksissa, eikä metalliranne tee sille hyvää. Konserteissa en ole käynyt, mitä nyt iltaisin istumme terassilla ja kuuntelemme ensin laulurastasta ja sitte satakieltä.
  Tänään olin järvellä avustamassa 23 lokinpoikasen rengastusta ja nyt odottelen iltaa ja Jukolan viestiä.
  Hauskaa iltaa vieraittesi seurassa

  Maikki

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Kokemusta on täälläkin kelloista ja kipeistä ranteista. :D

   Löschen
 7. Sinulla on ollut hyvä viikko ja varmaan herkullinen ilta.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Oli onnistunut ilta, ruoka maistui jopa itsellenikin, vaikka olen usein kamalan kriittinen, kun on vieraita.

   Löschen
 8. Varmaan aika kivat naapurit, kun tuollalailla haluavat tutustuakin. Tytär ainakin valloittavan reipas!

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Ihana tyttö ja kahden vanha velikin on niin söpö että. Esitteli mulle jo jalkapallovaatteensa.

   Löschen
 9. Tuollaisia naapureita minäkin haluaisin. Älä vaan unohda mennä kutsuille!

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. En unohda, olen kamalan utelias ja peruin jopa yhden toisen menon sen takia.

   Löschen
 10. Teillä on muuten ollut mahtava pöyräreissu, luin tuolta alempaa.

  Aika törkeätä, että ihmiset pitävät kännykät auki konsertissa. Tai harjoitushan se "vain" oli, mutta silti!

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Ei saisi kyllä harjoituksissakaan häiritä orkesteria, vaikka toisaalta tuolla on aina paljon äänteleviä pikkulapsiakin mukana, mutta jotenkin niiden äänistä ei ärsyynny niinkuin aikuisten kännykästä.

   Löschen
 11. No kuis nyt et pissakupista kuvaa ottanut?
  Ihana naapuri kun kutsui tutustumisdrinkille!

  Täällä Starbucks myös pyytää nimen kuppiin, vaikka välillä muita asiakkaita ei ole ollutkaan. Tuntuu hölmölle tavata nimeään, kun ne ei kuitenkaan osaa sitä kirjottaa. Hani päätti yhden pitkän tavauskerran jälkeen, että sanoo nimensä olevan 'Pieru' - että on sitten vähän meilläkin paidankaulukseen nauramista ... ;)

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Eihän sitä tarvi sanoa oikeaa nimeä, joku helppo pseudonymi, jonka osaavat ranskaakin puhuvat kirjoittaa. Pitää vaan itse sitten muistaa se.

   Löschen