Donnerstag, 26. Juli 2012

Kaarle Suuren ja kahvin jäljillä

Vieras vietiin myös Aacheniin Kaarle Suuren jäljille.
kuva Wikipediasta

Kaarle Suuri rakennutti Aachenin mahtavan tuomiokirkon, jossa hänet myös kruunattiin. Kirkko oli Saksan ensimmäinen Unescon maailmanperintö ja sen tittelin se on ehdottomasti ansainnut.Aachenin seutu oli sodan jälkeen tunnettu kahvin salakuljetuksesta. Brittien miehitysvyöhykkeellä oli korkea kahvivero ja siksi kahvia salakuljetettiin paljon Hollannista ja Belgiasta. Eifelin vuoristoalueella on kirkko, joka on osittain maksettu kahvitienesteillä ja sitä kutsutaan siksi kansan suussa nimellä Sankt Mokka.

Helena tietää, mitä turistin pitää tehdä ja osti kuuliaisena kahvipurkin ja espressoa. (Ja minä salakuljetin tämän kuvan Helenan kamerasta kiitos)

Kommentare:

 1. Helena tiesi, mitä turistin pitää tehdä – muutenhan tuskin muistaa että tuli (tuolla opintomatkalla) Aachenissa käytyäkään ;-)
  No olihan tuo kirkko niin upea, että jää kyllä mieleen.

  AntwortenLöschen
 2. Kehtas kuule tykätä tuosta enemmän kuin Kölnin Domista ja kehtas sen vielä sanoa ääneen! Sai olla iloinen, että pääsi vielä meidän mukana kotiin.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. No voi hyvänen aika! Toivottavasti osaa nyt vähän hävetä, kun tuli julki tuollainen hävyttömyys:-))

   Löschen
  2. Se Kölnin Dom on minulle liian iso ja siellä on aina niin paljon väkeä, ettei tämmöisellä syrjäseutujen asukilla menee pää pyörälle. Häpeän niin paljon, etten tiedä miten sen sanoisin. :) Onneksi molemmat kirkot ovat hienoja ja Unescon maailmanperintökohteita.

   Oli kyllä kiva ja kiinnostava reissu. Täytyyhän minun päästä näiden salakuljettajien jäljille Aachenin kahviseudulla, pari päivää ennen kävin tutustumassa Tanskan rajaseutuun.

   Löschen
  3. Mitäs sä muuten sieltä Tanskasta salakuljetit? Mitenkäs se oli, Tanska p*rn*-filmien ja lehtien paratiisi?

   Löschen
  4. Eihän niitä tarvitse enää varsinkaan tänne Hampuriin rahdata, kun täällä on alan liikkeitä ja jopa oma katu.

   Löschen
 3. Jestas mikä kirkko! Järjestetäänpä teillä siellä Allulan B&B:ssä kivaa ohjelmaa vieraille. :-)

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Yksi kauneimpia tuntemiani kirkkoja

   Löschen
 4. En ole koskaan käynyt Aachenin tuomiokirkossa. Nähtävästi koska yleensä olen ennemmän kiinnostunut luonnosta kuin rakennuksista. Kaarle Suuri kyllä käväisi ihan viimeisen kotini lähellä joukkoineen ja vieläkin siellä oli jälkiä tuosta vierailusta.
  Saksan tuomiokirkoista minua viehätti eniten Münsterin tuomiokirkko, toisena Paderborner Dom. Ovat molemmat Westfalenissa, missä asuin suuremman osan ajastani Saksassa.
  Mallasvedellä on tällä hetkellä tyyntä. Pikkupojat onkivat päivällä jopa 11 kalaa, tosin pieniä ja olisivat viihtyneet vaarinsa luona pitempäänkin.

  Maikki

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Münsterin tuomiokirkon tunnen, mutta Paderbornia en ole tainnut nähdä, en ole ihan varma.
   Ne pienet kalat oli varmaan niitä herkullisia Mallasveden muikkuja. :-)

   Löschen